Förlossningsberättelse

Vi åkte in till Östra sjukhuset på en återkoll kl:08.00 på morgonen den 17/12.

Fick ta blodprov & urinprov, kolla blodtryck och göra ctg-kurva.

Blodtrycket låg lite högt igen och hade +2 äggvita i urinen så när jag låg och gjorde ctg-kurvan kom dem och sa att eftersom jag redan var öppen 3cm, varken blir bättre eller sämre så skulle de ta emot oss uppe på förlossningen på direkten.


Så runt kl:10 ca blev vi skickade till förlossningen, inskrivna och fick oss ett rum.


KL:10.40 så tog de hål på hinnorna och vattnet gick, (öppen 4cm) och gud så mycket vatten!!! Haha de fick byta ut hela sängen och det forsade ner över halva golvet =P

Sedan sattes ctg och skalpelektrod. Därefter var det bara att vänta på att värkarna skulle komma igång.


KL:12.00 fortfarande inga värkar, knappt några sammandragningar alls registrerades på ctg eller kändes av. Hade dock fått mer ont och molande bak i ländryggen som sträckte sig sakta framåt mot ljumskarna. Då bestämdes att det skulle sättas värkstimulerande dropp så det sattes strax efter kl:12.00 med 40ml/timman.


KL:12.30 ca så kom första rejäla värken. BM kommer in strax efter och kollar droppet och sätter igång lustgasen (60/40 lustgas/syrgas)


KL:14.00 ca kallades det på narkosläkare då jag hade så fruktansvärt ont så det beslutades om att jag skulle få EDA.


KL:14.30 ca kallar vi in BM igen och undrar hur det går med EDA.n, känner då hur huvudet är på väg (kastar iväg lustgasen och skriker till att huvudet är ju för fan på väg hahaha) Bm berättar att narkosläkaren strax är på väg till oss och bestämmer sig för att kolla efter hur pass öppen jag är. Lyfter på filten och informerar oss om att det bara är till att börja krysta då hon ser huvudet, en hårig liten bebis säger hon =)


KL:15.05 Föds världens underbaraste lilla tjej! Ayla

3995gram tung, 50cm kort med ett huvudomfång på 36cm


KL:15.15 ca moderkakan krystas ut spontant. 


Allt gick jätte bra trotts att det inte hans med att lägga EDA (vilket jag är överlycklig för då jag inte vela ha det och hade tänkt mig klara det bara på lustgas så det blev som jag vela trotts allt)
Snabbt gick det, krystningen var det jobbigaste men gick jätte bra fasten det tog lite drygt 30-40min innan hon äntligen var ute. Sprack inte mycket, ett stygn invärtes, sattes 2 stygn till ett på vardera "läpp" i förebyggande syfte för att de var små revor (inte hela sprickor alltså) så att det inte skulle svida så mycket när jag kissar.

Tappade bara ca 1dl blod, livmodern drog ihop sig snabbt och kanten kändes strax under naveln ca 30min efter att Ayla var ute.



Besök på Bvc

Ja idag har vi varit iväg till bvc här i Bollnäs för att kolla om lillfisan går upp i vikt så som hon ska eftersom hon är så grinig och tuttit av sig och bara äter från ena bröstet...
Har lixom märkt av att hon inte blir mätt, och trött och slö och somnar vid bröstet efter bara 4-5 snuttar typ...
Vi prövade ge henne 65ml ersättning efter att hon hade ammat vid lunch idag innan vi for ner till familjecentrum och då låg hon helt nöjd och jollra för sig själv och somna som en sten sen, rapade så hon kräktes lite på Robert oxå *stolt mamma hehe* På bvc så vägde vi skruttan och hon vägde bara 3820gram så hon går inte alls upp så som hon ska lill skruttan =( Hade bara gått upp 60gram sedan vi var och gjorde PKU testet och det var en vecka sedan...

Födelsevikt: 3995gram

Hemgångsvikt: 3690gram
PKU vikt: 3760gram
BVC vikt: 3820gram

Så vi ska fortsätta med ersättningen under dagtid, Ayla ska fortfarande amma så mycket det går dock. Båda brösten och ca varannan - var tredje timma måste hon äta, och som sagt först på båda brösten och sedan flaskan med ersättning, så mycket som hon vill ha (ska börja köra på 65ml åt gången tänkte vi). Ska försöka lyfta upp och rapa henne och få henne att vakna till om hon somnar vid bröstet oxå så att hon inte slöar till så mycket och sover när hon ska äta.
Bvc sköterskan trodde att bara hon kommer igång och äter regelbundet och på båda brösten (prövade högra idag och det gick hyffsat så vi ska fortsätta låta henne äta där nu oxå) så skulle mjölken komma igång mer så hon kanske klarar sig på bara den sen om några dagar vilket vi hoppas! Vore hemskt, hemskt tråkigt om vi var tvungen att sluta amma nu innan hon ens är 2 veckor gammal lill snurvan.
Hon trodde oxå att Ayla skulle bli piggare när hon blir mätt och kan vila ordentligt så att hon får mer kraft att suga ordentligt och hålla sig vaken när hon äter.

Vi fick en ny tid på fredag kl:13 så vi ska tillbaka och väga henne så vi ser att allt funkar som det ska och så se efter hur det gått med ammningen för mig. Hoppas sååå att allt ska flyta på bra nu och att snurvan går upp i vikt som hon ska!

Annars har det inte hänt så mycket här. Större delen av flickorna mina var här på "uppvisning" igår =)
Fikade lite och snackade massa skit och Ayla fick massa fina presenter *tack flickor* 


Nu börjar lillfröken kvickna till borta i pappas knä och små gny så det är väl dags för käk igen antar jag, 2½ timma sedan hon åt nu snart så det känns som det är det som är på gång...


Passar på att säga TACK TACK! från hela familjen för alla grattulationer och lyckönskningar fvi fått rån alla människor!


2 siffrigt!

Tänka sig, idag så fyller vår lilla flicka 2 siffrigt!!!
Hela 10 dagar!
Kan inte fatta att det verkligen redan har gått 10 dagar sedan hon föddes.. sjukt vad snabbt tiden far iväg nu när hon är utanför magen jämfört med hur sakta det gick när hon låg och simmade runt inne i magen på mig =)

Hon börjar bli riktigt stora tjejen nu jhu haha och mammig som satan!
Ja herregud så mammig vår lilla fröken blivit nu senaste dagarna, hon gör inget annat än sitter klistrad vid bröstet nästan hehe =) visst är det mysigt att få ligga och gosa med min lilla dotter absolut men lite avlastning behövs ibland hehe så lite tråkigt för Robert att hon för det mesta är ledsen när han ska hålla och ta hand om henne eftersom han inte har någon mat att bjussa på...
Och napp vägrar hon ju ta för att stilla sug behovet lite så är lite små kämpigt ibland men det funkar, jag klarar av att sova fasten hon ligger och smuttar och har sig så är inte så mega trött som man skulle kunna tro!

Nu idag har vi varit en sväng på stan och skulle köpa pump och grejer men det fanns ingen, skulle finnas en på apoteket på sjukhuset som vi ska åka och köpa i morgon så vi kan komma igång och få ut lite i högra bröstet oxå tills det är helt läkt så att produktionen av mjölken inte sinar och så på måndag tänkte jag försöka se om hon vill äta lite lätt på det oxå, hoppas bara hon inte ratar det bröstet nu eftersom hon är så van vid vänstra.. men får försöka så gott det går och hoppas på det bästa!

Sitter hos svärmor nu sedan några timmar tillbaka, har ätit middag och kikat på tv och grejer och haft det mys hela kvällen =) vi ska väl röra oss hemmåt snart tror jag då vi är lite små trötta hela familjen =) Men snuttan har legat och sovit 2½timma i sträck på min mage under kvällen efter att hon amma, såå mys att snusa bebis och höra hur hon små snarkar i örat på en haha =D
Fast hon är nog lite små förkyld Ayla, har fått pilla ut snorkråkor några gånger och flyger lite lätta stänk när hon nyser vilket hon gör mycket! och så små hostar hon lite men hon har ingen antydan till feber eller något så det är inge farligt =)


Vi knäppte lite kort i morse oxå, kollade aldrig på dem dock utan ska göra det i helgen och se om vi fick något fint på oss alla tre som vi ska lämna in till Ljusnan så vi får med kortet i tidningen så att alla kan få se vårt lilla underverk! =)

Slänger upp lite fler bilder på sötnöta oxå så ni kan avnjuta!



   
   
   

Bollnäs

länge sedan jag var in och skrev nu, men har haft händerna full med lillan och resan till bollnäs m.m

Hon är så duktig så vår lilla jänta! sover och äter för jämnan typ =) några enstaka gånger hon är ledsen bara och då är demest för hon är hungrig =) har haft en del problem med amningen då lill tjejja är så stark att hon sugit av halva högra bröstvårtan och jag fått inflammation i såret så hon äter bara på vänster.
Vi ska ta oss till apoteket och köpa pump så ja kan ha tills jag är helt läkt och lillan kan äta där med så jag inte får nå mjölkstockning.
Det läker fint nu såret iaf när jag köpte salva o ha att smörja med! så dröjer nog bara några dagar innan vi kan pröva högra sidan oxå åt lillan =) Ska ringa bvc här i bollnäs i början av veckan oxå och höra om vi kan komma och väga Ayla så vi ser att hon går upp som hon ska göra. Men hon verkar rätt så mätt och belåten så det gör hon säkert!

Bilresan upp gick jätte bra! Aylas första road trip!
hon sov nästan hela vägen! vakna till och käka 3 gånger så stanna vi lite och tig ur henne ur stolen så hon fick sträcka lite på sig. Men det känns skönt att hon gillar att åka bil iaf =)



Vi pröva vagnen ordentligt första gången idag oxå! tog oss en promenad ute i det undrbara vinter vädret! såå härligt med snö! och Ayla trivdes jätte bra i vagnen, blev  lite ledssen nör vi stanna till lite så det sluta guppa hehe men bara efter några meter igen så sov hon gott!
Märks att hon fått frisk, härlig luft idag. hon äter och sen sover djupt! har legat på min mage/bröst hela dagen typ. Riktigt mammig har hon varit senaste dagarna. Men det är så mysigt så att ha henne sovandes på bröstet, passade på att sova ja med, man vet ju aldrig om det vänder och hon är vaken hela natten.




I går på självaste julafton fyllde vår lilla tjej en vecka! lagom till kalle anka och allt haha =) blev många nya ansikten för henne då, alla ville se på underverket! och så mycket beröm hon fått!!! spec för hennes underbara långa, mörka hår =) *stolt mamma*  mest paket av alla fick hon oxå hehe, bortskämd hon e vår lilla flicka! hon fick trisslott av gammel mormor/morfar och vann gjorde hon med! 75 kr så pappa bestämde att byta in dem mot 3 nya lotter så vi ska väl skrapa snart och se om hon vinner nå mer.. Ska fixa konti till henne bara hon fått sitt person nr och robert är pappa till henne på papper oxå, vi hann aldrig fixa de på familjerätten innan hon kom.

nu ligger hon här på min vänsterarm och har precis somnat efter maten =)  man blir så full av lycka när man kikar på henne!!!! vill bara äta opp na! hon e så mjuk och go, vi har verkligen världens underbaraste lilla flicka!!!

vi har börja kolla upp datum för dop oxå!
Det kommer antagligen bli till påsk och uppe här i bollnäs trakten som det äger rum.
Ska hitta ställe/ kolla kyrkan för närmare datum och sådant men runt påsk blir det iaf så håll helgen öppen där om ni vill komma på dop =)

Nu ska ja pussa lite på min undrbara älskling och försöka få in lite kort på datorn!
Ska försöka slänga upp något mer kort här oxå bara jag har tid =)


Systeryster

Måste ju lägga in och grattulera min underbara syster som den 19/12 blev hela 25år! =)
Har haft lite fullt upp så har inte hunnit med grattis innan hehe men det vet jag att hon förstår, hon fick ju den bästa födelsedags presenten iaf... Moster Angelica kan hon kalla sig nu hihi =D

Grattis Grattis Grattis syster!!!
Vi ses snart så ska du få träffa din underbara systerdotter och krama om i massor!!!


(Sorry för bilden men jag tycker den är så förbaskat söt! haha)


mys

vilken skillnad! nu sedan eftermiddagen (när fisen vakna typ) så har hon varit en riktig liten ängel! =)

hon vela käka igen vid 15 tiden och sedan dess har hon bara myst med mig typ! =) legat o små ätit och snuttat massor, lite tupplurar oxå mitt i maten då & då hehe =)

hon har legat å sovit på min mage mellan 22-02 sen vakna hon till så robert fick byta blöjan och ja gå på toa en sväng och nu ligger jag här igen med snuttan på vänster armen och hon smaskar för fulla muggar! har runnit till bra nu. brösten är ballonger jämfört med i morse och bara ja trycker lite lätt så kommer de en hel del så nu gör de inte lika ont längre och man riktigt hör hur hon smaskar och när hon sväljer!

ska försöka vila lite nu är trött som en liten gris... hon får snaska vidare så ligger vi här på soffan i natt tills hon vaknar.
hoppas nätterna blir så här framöver oxå! nu bara njuter jag och vi har de så mys så ja och min lilla dotter =)


Nu så

Ja nu har jag äntligen lite tid att skriva lite.
Är lite små trötter nu, andra natten på BB så började lill fröken få ont i magen under natten, tarmarna som jobbar för fullt sa dem. Och i natt första natten hemma så har det varit extremt jobbigt faktiskt!
Sån himla tur att vi är hemma så Robert har kunnat hjälpa till.

Vid 12 tiden i natt så käkade lill fisen och allt gick bra men sen kom magontet igen och hon blev så ledsen, det skär så i en att se ens lilla barn ha ont och inget kunna göra... Tycker ändå inte hon sväljer så mycket luft när hon ska äta, men lite blir det ju så klart och det är jobbigt när man är liten och har så mycket gaser, hon fiser väldigt, väldigt mycket så luft sväljer hon ju... Bajsa har hon gjort en del i natt oxå, fick byta 3gånger tror jag...

Efter matningen vid 12tiden så vägra hon ta bröstet oxå, försökte och försökte i flera timmar men inget, hon kanske tog tag och fick 3-4sug sen spotta hon ut och börja flaxa med armarna och bara skrika... Grät inte så mycket vad man kunna se utan bara skrek... Tröstade lite att få suga på någons av våra fingrar iaf men hon blir så torr i munnen när hon skriker så vi fick ta in ett glas vatten att doppa fingertoppen i så hon börja suga på det iaf.
Och det har varit sjukt jobbigt med alla hormonerna, jag bara gråter och gråter för precis allt
Om det inte är för att jag känner mig så hjälplös över att inget kunna göra för att min lilla ängel ska må bra så är det för att det gör så förbaskat ont i brösten, börjar gå liite lättare nu på eftermiddagen men annars har det varit riktigt riktigt jobbigt ont det gör och jag bara gråter när hon ammar första minutrarna tills det domnat bort.
Försöker att mjölka ur lite innan hon börjar suga och smörja in vårtan med då det ska kunna lindra men än så gör det knappt någon skillnad tycker jag. Men man vänjer sig väl och bara mjölken rinner till ordentligt så blir det nog lättare och lill fisan slutar svälja luft och ha så ont i magen. Längtar till den dagen!

Vid halv 8. 8 tiden i morse någon gång somnade hon först, och då hade fortfarande inte velat äta något sedan kl.00 ca det är lite skönt att hon blir rätt så lugn av rinnande vatten har vi upptäckt, jätte skönt när man ska byta blöjan och hon är så ledsen, sätta på kranen bredvid så det rinner lite så blir hon inte lika ledsen iaf! Så vi har gått runt här hela natten båda två och hoppat mellan soffan, sängen och skötbordet mest hela tiden.
Hon lyckades äntligen somna på Roberts mage sen och så sov vi några timmar allihopa, klev upp vid halv 1 kanske, starx efter vaknade lill fröken så Robert kom upp han med och vid 1 tiden så lyckades lill fröken äntligen äta sig lite.
Hon har varit lite små grinig men gick snabbt över när vi bytte blöja och så fick hon på sig kläder sen har hon legat och smuttat och käkat hos mig jätte länge.

Hon är super lugn nu sedan några timmar, ligger i vagnen nu så Robert springer och plockar lite och jag passar på att komma in på datorn lite, ska fixa mat och ta en dusch snart, får passa på nu när hon är så lugn och go lillfisen våran.

Är lite orolig över natten som kommer nu hur det ska gå, men jag hoppas hon kan sova lite och äta ordentligt, hon verkade bli riktigt mätt och nöjd nu senast iaf, låg 1½timma och fick skifta bröst så hon har snaskat på båda med besked!


På måndag ska vi iväg på hörsel kontroll hos läkaren och till storken för att göra PKU testet på lilltjejja och sedan blir det hembesök av bvc på eftermiddagen så vi kan åka upp till Bollnäs på tisdag.


Annars så hoppar jag mellan gråt och lyckorus av att kolla på henne och förstår inte riktigt att hon verkligen är våran!
Att ingen kommer och ringer på dörren och säger att nu är lånetiden slut... Har inte förstått det än helt enkelt men jag är förbaskat kär kan jag då säga =)  Nehä ska ta och dona lite nu så vi får någon ordning, vi trodde ju inte att det skulle bli bebis på direkten när vi åkte upp på återbesöket i onsdags morse så han inte få ordning allt här hemma innan hon kom.

Förlossningsberättelse och sådant kommer så småningom när det finns mer tid och ork.


*sliten men otroligt lycklig mamma med världens underbaraste lilla Dotter*

Lite bilder


Grattis Fika på Förlossningen

3minuter gammal =)

Stolt Nybliven Pappa

Stolt och Trött nybliven Mamma

Lilla Michelinegumman våran!

Första natten på BB

Gosiga lilla fisunge!

Vår underbara Dotter Ayla

Lite små lik mammsen endå kanske? =)

Älskade unge!

*Nybadad och påklädd för sista natten på BB*

Ny badad tösabit

På klädd och strax redo för hemfärd, Pappa robert agerar napp =P

Nallen våran redo att åka hem!

Nyss hemkommen från BB

brakskitsfodral!

En riktigt duktig liten fisfröken är det vi skapat! Hon ammar som om hon aldrig gjort något annat :) och har fått massa med beröm... Ligger här i min famn och små myser nu hon är så sjukt fin så man vill ju bara gråta! Hon Ska få sig sitt första bad nu strax, så allt kladd i stora mörka kaluffsen försvinner så ska hon få på sig lite kläder :) natten gick jätte bra, blev lite ledsen en gång men de gick snabbt över annars låg hon bara och myste med mig, käkade, nös och hicka :) hon har fått träffa tant ann-louise idag också :) åker nog hem i morgon då allt flyter på bra för oss, så åker vi norrut den 23e! :) nu är vår lilla ängel över 1 dygn gammal! Och fortare lär väl tiden bara gå antar jag... Nu bada! :)

Välkommen till världen!

Kl.15.05 onsdagen den 17.e december 2008, efter bara ca 4.5timmar såg äntligen vår lilla trollunge dagens ljus för första gången! En 50cm lång, 3995gram tung helt underbar liten fröken med massor av mörkt hår på huvudet och stark som en oxe! Välkommen till världen underbara Ayla! Mamma och pappa älskar dig så mycket!


Medans jag och Mamma sover över på BB så fick Pappa åka hem för att vila upp sig och lägga upp lite bilder på Jordens senaste underverk alltså Mig Ayla! ;)

Ayla bara några minuter gammal
Här är jag bara några minuter gammal och inte riktigt van vid livet på "utsidan" ännu


Första gången i en barnvagn
Första gången jag provar att ligga i en barnvagn medans Mamma äter mackor och dricker Oboy


På BB
Nu har vi precis blivit förflyttade från förlossningen till BB och jag passar på att vila upp mig lite

Välkommen till världen!

Kl.15.05 onsdagen den 17.e december 2008, efter bara ca 4.5timmar såg äntligen vår lilla trollunge dagens ljus för första gången! En 50cm lång, 3995gram tung helt underbar liten fröken med massor av mörkt hår på huvudet och stark som en oxe! Välkommen till världen underbara Ayla! Mamma och pappa älskar dig så mycket!

Väntar...

De har tagit hål på hinnorna, och jävlar vad vatten haha var öppen 4cm innan de tog hål så de blev helt imponerad av mig att jag knappt känt något av det. :) väntar på att värkarna ska dra igång ordentligt nu, ska vänta till 12 och efter det blir det dropp om inget vill hända... Men än så länge går allt bra, hoppas bara jag får lite tätare värkar nu snart!

Förlossningen

Uppdaterar lite snabbt... Nu ska vi bli inskrivna strax och så blir det igångsättning! De bestämde det eftersom jag inte blir bättre så tyckte dem att vi kämpat nog nu... Så håll tummarna för oss att allt går bra så har vi förhoppningsvis vårt lilla mirakel hos oss snart! "nervös, men lycklig"

Skallebank

Mitt huvud gör ont =(

Uppdatering av listan igen...

Pojke:

Robin:
17,e nov
Richard: 10,e dec
Malin: 13-14,e dec
Emmelie: 15.e dec
Elin G: 17,e dec (Runt lunch)
Lina: 19,e dec
Sofia: 20,e dec
Linnea: 22.a-23,e dec
Emma L: 22.a eller 27,e dec
Anna S: 27,e dec eller 2,a jan
Conny
Anjelica K
Fanny
Annloo
Ingrid
Camilla P
Källan
"Främling 1"
"Främling 6"
"Främling 13"


Flicka:

Stoffe
Christoffer
Syrran: 17,e dec
Mamma:
13-14.e dec eller 18-20.e dec
Sofie: 2,a jan
Janiz
Cissi
Helena
Maria
Anna
Ann E
"Främling 2"
"Främling 3"
"Främling 4"
"Främling 5"
"Främling 7"
"Främling 8"
"Främling 9"
"Främling 10"
"Främling 11"
"Främling 12"


Ser att ingen gissat på 21,a så det blir väl då ungen kommer haha
*hoppas att det inte blir senare än så iaf för nu är jag LESS*
Benet ser riktigt förjävligt ut för att vara ärlig, och kan knappt stödja på det nu i kväll *suck* blir verkligen till att gnälla på torsdag hos bm och försöka få en tid för igångsättning så man iaf har ett senaste datum att ställa in sig på för jag tänker fan inte gå längre än till mellandagarna som längst om jag ska må så här,
man blir ju ett riktigt psykbryts nervvrak av detta!
Nu, alvedon och soova!
Natti Natt

Svullen, vem? jag???









Kontraster


Bollnäs den 13/12 - 2008




Göteborg den 13/12 - 2008

MVC

Japps, ringde i morse vid 9.30 tiden och fick en akut tid hos Maria kl.11.00
Karin var upptagen hela dagen både i dag och i morgon så fick ta en tid hos den som hade tid över!
Trodde det bara var till att kissa i en kopp och mäta blodtrycket jag skulle göra nu så robert satt i bilen utanför och väntade på 10min parkeringen han, men när jag kom in så fick jag börja med att kissa i den där söta lilla koppen och så tog hon stickprov och det var fortfarande att jag läcker lite äggvita men inte mer än igår iaf. Så efter det så vela hon göra en hel koll för säkerthetsskull, så stackars Robert fick sitta nere där och vänta nästan en halvtimma haha =)

Men det var skönt att hon kollade allt så nog! blodtrycket var lite bättre igen 120/80 så det ligger på gränsen fortfarande, så det har inte brutit ut med havandeskapsförgiftning ännu och förhoppningsvis så bryter det inte ut heller! Så det är bara att avvakta fortfarande.
Hon lyssnade på hjärtat och navelsträngen och det lät jätte fint, fråga inte hur många slag det var men det var nog som vanligt runt 140, lille klunsen låg och sov trodde hon oxå så hon vela inte klämma och greja för mycket med magen men hon kände efter hur h*n låg och nu ligger h*n långt ner och är fullt fixerad!
Hon fråga om vi fått någon viktuppskattning då hon tyckte det kändes som ett stort barn, och det har vi ju inte fått mer än att dem känt på magen och kollat på sf kurvan och utgått från det så berättade för henne oxå att jag var lite orolig över storleken och sådant så vem vet, kanske hon skriver upp något i min journal om det så vi kanske kan få en extra koll snart om inte vår inneboende flyttat ut ur magen!

Vi pratade lite om mitt allmänna tillstånd oxå, hur det var med huvudvärken, benet och sådana saker.
Berättade att det började bli bra jobbigt med huvudvärken nu att det inte ger med sig och att det är läskigt med benet att det domnar bort helt ibland och knät bara viker sig och ingen känsel har jag i "trampdynan".
Så kom vi in på ev. överburenhet och jag undra om hon trodde jag skulle behöva gå över länge även om det inte bryter ut till full havandeskapsförgiftning. Om det bryter ut trodde hon att det nog skulle kunna bli tal om igångsättning inom 3 dagar från att proverna visar att det brutit ut, men om det inte gör det vilket vi hoppas så trodde hon att jag nog inte skulle behöva gå över spec många dagar iaf. Just för att det är en begynnande havandeskapsförgiftning, och att lillen ligger på en huvudådra och att jag har sån jobbig huvudvärk + att barnet verkar vara så stort. Så förhoppningsvis slipper jag gå över till nästa år iaf! *skönt*

Ska gnälla extra mycket på nästa koll på torsdag så det kanske kan bli tal om en igångsättning, för även om det viktigaste är att barnet mår bra så är det ju viktigt att jag själv mår bra oxå och klarar av att genomgå en förlossning.
Om jag mår det minsta sämre ska vi åka in på en gång och inte vänta, och jag ska säga till bm om det blir för jobbig för mig och det börjar bli bra jobbigt nu med alla förkänningar som aldrig vill bryta ut till något riktigt värkarbete, huvudvärk som håller i sig konstant trotts att jag äter alvedon hela dagarna, ett ben som ger vika och domnar bort, har svårt att sova på nätterna m.m

Självfallet hoppas jag att det hela drar igång av sig själv, bm trodde att jag nog inte skulle behöva gå över tiden och bli igångsatt utan att det kommer komma igång snart av sig själv *hoppas verkligen hon har rätt* Men känns lite skönt iaf att veta att jag förmodligen är i princip garanterad igångsättning bara någon dag efter julafton som är BF dagen om jag mår så här som jag gör nu, och känns som jag bara kommer må sämmre och sämmre för varje dag som barnet inte kommer nu för att man längtar så mycket och det är så tungt och aa allt är bara jobbigt!



Vi åkte iväg och handlade lite efter vi varit hos mvc, sa till om att vi ska hämta vagnen på onsdag! =)
så har vi köpt flaskborste, en pyjamas i strl 50 eftersom vi vist bara hade i 56 hemma, plastad frotte till vagnen, en vagnleksak, 2 till nappar (ursöta med små geparder såg det ut som på) och en badtermometer....
Lite babyolja köpte vi oxå =) Så nu är då allt verkligen helt klart och det är bara för ungen att komma ut!

Ska iväg en sväng till ikea nu snart, vi ska hämta upp unge herr Lindgren vid centralen kl:16 så fara iväg till bäckebol!
Han skulle köpa nå present till sin mamma... Ska passapå att köpa lite ljus och kanske en nalle till lille klunsen då tänkte jag! =) 
Men nu först ska jag ta mig en ny omgång alvedon och slå in julklapp till svärmor och svärfar med familjer och till alla svågrar hehe =D

Tha Tha

Glömde säga det...

De som låg och kämpade i rummet bredvid oss fick föresten en uuursöt liten bebis med massor av svart hår hehe kl.19.14 hehe =D
Hormonig som man är börja man ju böla när man äntligen efter att ha hört hur hon legat och kämpat och kämpat fick höra det där underbara ljudet! Bebis skrik =)

Uppdatering

aaa som ni märkt så är vi hemma i från förlossningen nu igen! (kom väl hem vid halv 11 tiden igen kanske så blev där braaaa länge)

blev mottagna på en gång vi kom dit och inskickade på ett rum så fick vi börja med att göra en ctg kurva + att barnmorskan klämde och kände på magen för att försöka få igång lille klunsen men fick inte igång den...
Ctg.n var som vanligt jätte fin, registrerade att klunsen var vaken iaf och att det var aktivitet i magen då det var både toppar på uppemot 170slag/min och dalar ner på 115slag/min men sen mot slutet sista 10min av de 30 jag fick ligga där med ctg.n så lade sig slagen på stadiga 140slag/min igen (som alltid på vårt lilla monster hehe) så då trodde barnmorskan att den nog la sig för att sova igen  *vår lilla sömntuta* =)

Men jag kände inget av den aktivitet som registrerades eller sen när hon försökte igen med att klämma och känna på magen och sådant. Vi skulle sen vänta på ett läkarutlåtande så vi skulle få vänta en liten stund. Den lilla stunden visade sig bli en låååång stund då läkaren fastnade i en operation. Barnmorskan kom in och berättade det och såg då hur svullen jag var om mina stackars små fötter/ben så hon frågade om jag hade någon huvudvärk och sådant.
Och det har jag ju haft nu igen sedan i fredags som inte gett med sig trotts att jag proppat i mig alvedon. Då vela hon ha ett urinprov och ta en sticka för att se om ev. äggvita läcktes och det gjorde det ju såklart upptäcktes det nu igen att jag börjat göra igen... Så kollade hon blodtrycket och det låg på 125/80 så ringde hon läkaren och konsulterade och de bestämde sig för att ta ett blodprov oxå...
Som vanligt svårt att hitta mina stackars små ådror som springer och gömmer sig så fort det vankas nålar, så det slutade i att dem fick ta provet i handen *snyfta* meeen dem fick blod i mängder iaf!

Efter att blodet skickats iväg på analys så fick vi vänta lite mer tills läkaren äntligen kom och då blev det ultraljud då jag fortfarande inte kännt några rörelser från lille klunsen. Hon knuffade lite på magen och gensvar direkt med att h*n börja vinka och sparka med fötterna och ha sig. Hade gott om fostervatten så kanske inte är en sådan jätte bebis iaf utan att det är mycket vatten som gör att jag är så stor, fick ingen viktuppskattning dock. Men h*n låg och gjorde andningsövningar för fulla muggar och var så duktig så sa hon, och hjärtat slog jätte fint och lillen såg proportionelig ut och var så fin så! *känner mig lagom stolt* =) Men fortfarande så kände jag inte av några rörelser vilket dem inte riktigt kunna förklara men vi såg ju allihopa att allt såg super fint ut och att lillen trivdes bra och har det gott därinne! Moderkakan såg jätte fin ut oxå och hade inte försämrats något ännu.

Hon passade på att känna lite på foten och så och fråga om jag hade känt nå domningar eller något och det har jag gjort under dagen och har en punkt som är lite mer öm än resten av benet så hon blev orolig för att jag hade åkt på en blodpropp och skrev en akut remiss ner till röntgen.
Så då blev det massa papper som skulle tas med, fram med en rullstol och kallade på en vaktmästare som fick komma och köra iväg mig ner till röntgen (robert fick vackert trava på själv efter med min väska som en liten packåsna hehe) snacka om att man kände sig hanikappad då, rullstol lixom... inte varje dag man åker det inte! Och tror vi åkte runt hela jädra sjukhuset... upp och ner i hissar och genom personal avdelningar och grejer längst nere i källaren var vi och for runt haha värsta rund turen....
Väl inne på röntgen så fick vi vänta en liten stund innan vi fick komma iväg och träffa läkaren och kolla upp hur det var med benet, fick göra ett långt ultraljud av hela benet från ljumsken ner till foten... Som tur var så hittade hon ingen propp! Men fick veta att det är bebisen som ligger och trycker på en huvudådra som gör att cirkulationen i benet stannar upp lite då och då. Fick efter det återigen bli hämtad av en vaktis som körde upp mig till vårt rum på förlossningen igen.

Innan vi åkte ner till röntgen så kom läkaren och berättade att jag har en uppdagande havandeskapsförgiftning... *suck* att dem inte kan bestämma sig någon gång för om jag har det eller inte! Men nu så har jag det alltså tydligen... Så vela dem inte att vi skulle vänta ända till torsdag då vi har vanlig koll hos barnmorskan våran igen utan ska ringa mvc i morgon om att jag måste dit och kolla blodtryck och urinprov igen i morgon eller senast under tisdag förmiddag och sedan kolla allt det igen på torsdag på vanliga kontrollen.

Aja, väl uppe på förlossningen igen så hade nattskiftet kommit på vid detta laget så fick träffa ny barnmorska och hela köret, läkaren var upptagen med operation igen så för att vi skulle slippa vara kvar ännu längre eftersom kl var typ 22 då och vi kom in runt 16.15 tiden kanske så ringde dem och konsulterade då mina blodprovs analyser var klara och det visade ingen påverkan på lever eller njurar denna gången heller. Så läkaren beslutade att vi fick åka hem då, bara vi lovade att kontakta mvc direkt i morgon om att ta nya prover.

Så nu är man ordinerad bara vila, massera benet så att jag får lite cirkulation i det och vicka på foten så gott jag kan. Får inte kolla så mycket på tv då det kan försämra synrubbningarna och huvudvärken. Så vad kattsiken man ska göra nu om dagarna det vet jag verkligen inte.. Någon som har några bra ideér??? Får väl ta och börja läsa någon bok eller något i väntan på att det ska hända något!

Nu vill jag verkligen bara att bebisen ska komma ut så att jag kan få börja må bra igen!!!!
Nää nu blir det sängen, är trött och har ont i ryggen nu...
Tha tha!



Stort grattis till Emmelie som fick en liten Ebba i gårmorse!!! (14/12)


(Lite bilder som jag tog för att pröva nya mobilen inne på vårt förlossningsrum)

   

Lång väntan...

Ja vi sitter här i ett förlossningsrum på östra och väntar på läkaren nu... Hon blev upptagen med en operation och så väntar de på mina provsvar. Har börjat läcka äggvita igen så fick bli blodprov också... Har fått citadon eller något hette det mot huvudvärken och precis fått lite te och mackor medans vi väntar... Ctg var normal iaf vad vi fått veta än sålänge, men har fortfarande inte känt av Lillen något så de har lite koll på det med... Men gud så Verkligt allt börjar bli nu, det ligger någon i rummet bredvid och kämpar för fullt, snart är vi en helt ny människa rikare på jorden! Nästan lite läskit att höra hur ont hon verkar ha, och man hör en kille som hejar på för fullt också... Jag både längtar och känner mig lite skrämd över att snart är det vår tur att ligga här och kämpa...

Lugnt som en filbunke

Ja, lillen sover rejält nu tror jag...
Har inte känt något från h*n sedan igår kväll nu, så Robert har dragit och slitit och knuffat på magen och druckit kallt men inte fått igång klunsen, han hörde hjärtat iaf så det låter som det brukar men ringde till förlossningen för att fråga om dem tyckte vi skulle komma in eftersom den inte verkar vilja vakna de lilla djuret även om hjärtat verka låta fint.
Hon tyckte vi skulle komma in en snabbis och kika lite snabbt bara så att det bara är att den vilar upp sig vilket hon trodde eftersom det är så kort tid kvar och den beräknas bli rätt stor vad vi hört tidigare från barnmorskan, men det kan ju vara att den inte riktigt mår så som h*n bör göra så vi ska åka upp en sväng nu bara och kika till lite snabbt hur det står till med vår lilla sömntuta..

vem vet, kanske brås på moster sin! Lägga sig och sova och skrämma livet ur mamma och pappa så dem får åka och kolla och så somna under sin egen förlossning ;) det är en duktig syster jag har! haha Och hitills så har ju klunsen varit väldigt lik sin moster och graviditeterna har varit rätt lika oxå för mig och min mamma sååå...

Aja, ska klä på mig lite nu så åker vi upp en sväng, uppdaterar väl sen när vi är hemma eller i morgon igen, men tror nog allt är bra! =)
Men ska bli kul att få se lille klunsen igen (antar det blir ett ul kanske för att kolla rörselserna) förhoppningsvis kanske vi kan få veta ungefär hur stor den beräknas vara oxå eftersom de vi hört innan om 4-5kg bara är efter att barnmorskan har känt efter på magen och efter mitt SF-mått!

Tha Tha så länge!

Shopping

Yes nu har vi varit inne i stan en sväng och shoppat oss lite =)
En fin fin luftfuktare har vi införskaffat oss!
Den har en jätte mysig blå lampa som man kan knäppa på oxå, hur fint som hellst blir det! Ska köpa till doft essenc e(stava.se haha) sen oxå tänkte vi, eucalyptus är vi lite sugna på, kan vara bra så här i vintertider för förkylningar och grejer!
Kommer nog bli till att ha denna i lillens rum sen, så ska vi köpa en till eller en modellen större och ha i vårt sovrum...
Är ju jätte bra för luftrören hos lillen med en sådan här, spec då vi har så mycket astma på min sida släkten och en luftfuktare kan ju hjälpa till att förebygga att man får problem med astma sägs det =)



och så har Robert köpt sin efterlängtade massage grunka nu! =)
Kommer nog användas rätt så mycket hehe



En OBH Nordica Shiatsu massage blev det! Och den är heeelt underbar! Har suttit med den i 3 omgångar nu, man får bara sitta 15 min sen måste man vila 15min innan man får använda den igen stod det hehe så har suttit och bara njutit i den 3gånger nu under kvällen sedan vi kom hem =)
Lite julklappar blev det handlat oxå, fast denna gången till Roberts familjemedlemmar!
Mycket fina saker hittade vi hehe =P

Lagat god mat har vi gjort oxå!
Lövbiff med potatis, brocolli och bea fick det bli *mumma* så har vi kikat på "nya" Arkiv X filmen... Den var väl okej, lite äcklig kanske hehe men jag har blitt så vek senaste tiden nu haha


Annars är läget lugnt, haft en del sammandragningar under kvällen, dock inga kraftiga bara sådanna som kännts lite men inte mer....
Trycket bak i ländryggen/svanken kommer och går och även fram i ljumskarna och lillen trycker på neråt för fullt mest hela tiden känns det som, och lite till av slemmisen har minnsan släppt nu oxå!

Tänk om, tänk om man kunna våga sig på att hoppas på en bebis under veckan kanske? =) *vore riktigt härligt om den kom innan nästa helg*
Meeen jag vågar inte hoppas för mycket, har ju blivit lurad av kroppen i flera veckor nu att det ska vara på gång så drar de igång lite tror man men så ger det med sig efter bara nån timma... Försöker nog ta det hela med lite pessimistisk inställning för att inte bli så himla besviken när det inte kommer igång hehe =)
Men liiite hoppas jag allt!

85 år

Grattis Grattis till min kära FarFar
han blir 85år idag!!!


Glad Sambo

Ja det var en glad sambo som kom hem inatt, eller aaa först var han väl lite små grinig för att han hade spelat fel på sista handen och lagt sig vilket han inte (enligt honom) skulle gjort för han var säker efteråt på att han skulle ha vunnit den och då kammat hem 3000kr till... MEN jag tycker absolut att han ska vara nöjd och glad iaf =) Han hade ju faktiskt kunnat förlora den där handen om han spelat den oxå så....


Men kommer man hem sådär så tycker jag allt man ska vara nöjd iaf! =)



Tog braaaa lång tid innan jag somnade i natt, huvudvärken vägrade ge med sig...
Kl 3 kom jag nog i sängen först, låg på soffan innan och gick runt och små packade BB väskan så vi har den i ordning, är nästan klar med det nu iaf!
Var nämligen på toa igår kväll och det såg ut att vara lite blodblandat =/ och hade ont i svanken så utifall det skulle bli värre under natten så tyckte ja de var lika bar att få ihop allt!
Robert kom hem strax efter att jag kommit i säng så vi låg och prata en liten stund sen slocknade han som en liten gris *min lilla sötnos*
själv låg man vaken till halv 6 tiden lite drygt med den där förbannade huvudvärken och lite molvärk fram mot ljumskarna. 
 Meeeen som vanligt så går det över, och nu är det bara lite lite värk i ryggen/ljumskarna kvar...
Inte en endaste sammandragning så långt ögat når heller... Inte haft nå mer blodblandat iaf så det är ju skönt iaf!
Funderade på om vi skulle ringa in till fl. och fråga dem om det för tror inte det var slemproppen då de inte var nå "geggigt" eller vad man ska säga...
Men aaa det har ju inte kommit någe mer nu och så fort klunsen fick höra Roberts röst i natt så vart h*n helt sjövild och höll igång i några timmar.



Nu ska jag ta mig en dusch sen ska vi iväg och köpa en "massagedyna" (sån där man lägger på en stol, Robert sa det att om han vann nå pengar igår så skulle vi åka och köpa en sådan idag) Sååå ska väl ta och göra sig i ordning nu jag då, tar ju sin lilla tid så att säga!


Tha Tha

Urk

ligger på soffan med en förbannad huvudvärk och är helt illamående...
Värken i ryggen har gett med sig det mesta nu & har fått sprunge på toa 4gånger under kvällen haha 
har lite känningar kvar som kommer lite då och då och så stramar det och värker lite då och då fram i ljumskarna...

Helt ensam är man oxå =(
Robert är på Cosmopol och spelar turnering med Johan....
hoppas huvudvärken ger med sig snart för det börjar vara riktigt riktigt dryt nu asså!

Nehe, nu blire byta över till tv och kika vem som vinner idol...

Kom ut nu unge så jag kan få lite sällskap! =)

Love song


Dumma nos

Jag blöder näsblod som en liten stucken gris och inte vill det sluta heller!!!
*morrar*
bara små droppar heeela tiden *suck*

så har jag så sjukt ont bak i svanken och trycker på neråt så känns som man ska skita ner sig vilken sek. som hellst haha
men sammandragningarna är frånvarande så inge barn idag heller skulle jag tro....

Men en dag närmare slutmålet är vi iaf =)
*Gäller att fokusera på de små bra sakerna här i livet*

V.39

Mamman:

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen.
Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu.
Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen.

(Stämmer rätt bra på mig, magen har sjunkit lite till och har gått ner 1kg nu senaste veckan)


Barnet:

I vecka 39 är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm. En del barn ökar fortfarande i vikt medan andra magrar.
Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.
Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen.  Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln.


Pappan:

Som blivande pappa gör du klokt i att vila så mycket som möjligt innan förlossningen.
De allra flesta förlossningar börjar med att den blivande mamman får värkar, inte så sällan sker detta nattetid. Forskning har visat att hormonet melatonin, som bland annat har till uppgift att reglera dygnsrytmen men också kanske är inbegripet i regleringen av förlossningsarbetet, höjs när det mörknar på kvällen.





Ny leksak & Mumma

Nu har vi varit iväg en sväng och hämtat ut min nya fina telefon
=)



En Samsung Soul Pink blev det, håller på laddar batteriet nu sen ska jag sätta mig och kopiera över alla telefon nr och leka och lära mig lite hur denna lilla skönhet fungerar!


Vi passade på att smita in på Life och se om dem fått hem något Hallonbladste nu och visst hade dem det!
Så nu sitter man och avnjuter sin första kopp av det, har väntat 2veckor på att dem skulle få hem det nu så det var skönt att det äntligen hade kommit in!






Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.

Inte bara gravida behöver rogivande avslappning

Hallonbladste är inte bara en produkt för höggravida, den har fler användningsområden, exempelvis efter graviditeten för att dra samman livmodern samt öka kroppens läkeförmåga. Bra vid efterblödningar hos både djur och människa. Oxytocin stimulerar till en välfungerande amning, som även bildas vid bröst/kel-kontakten mellan moder och barn.



Ingen aning om det kommer göra någon som hellst effekt på att få igång det hela meeen det skadar ju inte att pröva iaf och så är det ju bra att det har en läkande effekt och allt det oxå som ni kunde läsa om i info rutan ja slängde in =)
Sitter iaf och avnjuter min första kopp nu och det smakar riktigt mummsigt så kommer nog bli några koppar av detta.


Nä ska ta mig ett äpple till mitt goa te nu och slöa lite en stund innan det blir dags för pankakor!
Tha Tha

Det ligger i luften...

Mmmm nu kommer det lite mera snö! =D
Man ser tom flingorna som faller nu *ler*
Visst det är inte mycket alls, men det ligger på backen iaf!!!! Och om det håller i sig hela dagen så kanske kanske att det blir lite då!




(P.s Fortsätt gärna med gissningarna, jag uppdaterar listan när det kommer nya "förlsag" D.s)

*hungrig*

Jag ska få fiskgratäng i kväll!!!
:D
*mumms*

woohoo

Det snöar i Göteborg!!!!
(pytte pytte microskåpiska flingor visserligen MEN det SNÖAR)


2 veckor kvar...


Uppdatering

Uppdaterar listan lite och uppmanar er som gissat kön men inte datum att göra det oxå =)
och det är ju bara de som tror på pojke som har gissat datum haha =D
*roligt att se sen vem som blev närmast*
för er som undrar vad jag menar med "främling" så är det folk från tex, Familjeliv eller sådan som skrivit här i bloggen bara vad dem tror att det är för krabat i magen...

Om man kollar på personer som känner mig och som man umgås med och sådnat så tror de flesta på en grabb iaf, men annars så är det många "främlingar" som tror på flicka efter att ha kollat på ultraljudsbilder och magbilder på mig...
Och det är folk som har som hobby att gissa på folk vad dem går och bär runt på för små troll i magarna...tror det är lika många på varje nu oxå haha och hjärtat har ju alltid legat på 140slag/min så inte blir man klokare av det...
Och alla tester jag gör (skrock tester) så blir det oftast 50/50 så jag har verkligen inte en aning om vad det kan vara som gömmer sig därinne!

Kom ut nu lilla hjärtat och visa vem du är!
Vi längtar jätte mycket efter dig!!!



Pojke:

Robin: 17,e nov
Richard: 10,e dec
Malin: 13-14,e dec
Emmelie: 15.e dec
Elin G: 17,e dec (Runt lunch)
Lina: 19,e dec
Sofia: 20,e dec
Linnea: 22.a-23,e dec
Emma L: 22.a eller 27,e dec
Anna S: 27,e dec eller 2,a jan
Conny
Anjelica K
Fanny
Annloo
Ingrid
Camilla P
Källan
"Främling 1"
"Främling 6"


Flicka:

Stoffe
Christoffer
Syrran: 17,e dec
Mamma: 13-14.e dec eller 18-20.e dec
Sofie: 2,a jan
Cissi
Helena
Maria
Anna
Ann E
"Främling 2"
"Främling 3"
"Främling 4"
"Främling 5"
"Främling 7"
"Främling 8"
"Främling 9"
"Främling 10"




Bm

Då var vi hemma igen, hade fått alla provsvaren nu och det såg fint ut, ingen påverkan på lever eller njurar nu heller =)
Inget utslag på urinodlingen, och har slutat läcka äggvita nu såg vi vid urinprovet jag hade med mig idag!
Blodtrycket har sjunkit igen oxå 110/60 låg det på nu.
Karin (Barnmorskan våran) och läkaren hade diskuterat igenom "Mitt fall" och kommit fram till att bara fortsätta avvakta och inte göra något eftersom proverna fortfarande ser okej ut och det blivit bättre med blodtryck och sådant så det blir ingen igångsättning än på ett tag iaf...

Hjärtat på klunsen låg som alltid runt 140slag/min och magen hade vuxit lite nu igen 37cm & V.37+5
Nästa kontroll blir den 18,e dec, men Karin sa att hon nog kunna tänka sig att vi inte skulle ses då! =) Kan ju hoppas att hon har rätt! Men självklart kan hon inget lova, det är ju klunsen som bestämmer själv när den vill ut så vi får vackert vänta och se om det vill hända något snart... *hoppas*


"Humpty Dumpty was an egg man"

Något att införskaffa sig kanske haha
Vore ju passande till vår lilla kluns tror jag =D

Trött

Är så trött så trött så trött...
Sprungit upp på toa hela jädra natten som vanligt, bara på mornarna/förmiddagarna som jag klarar av att sova ordentligt mer än 1timma i sträck och sova så halva dagarna hinner ju gå innan man kommer upp ur sängen nu mera...

Får se om jag orkar ta mig in till stan något och handla present till lille gullegubben min, sitter mer eller mindre som en Zombie i soffan och bara stirrar haha *har verkligen ingen som hellst ork till något*

Började äntligen packa BB-väskan igår iaf, så har jag vikt ihop alla lillens kläder och lagt in i byrån och valt ut lite som ska med till förlossningen/BB lika bra att ha väskan klar nu i dagarna utifall ungen lyssnar på vad mamma och pappa säger till h*n att den ska komma till helgen! Meeen som det känns nu så blir det inge bebis då heller, kommer säkert sluta med att det blir en Januari kluns av detta som det känns nu...
Men kommer den runt nyår eller efter så kommer vi ju inte hinna upp till bollnäs något eftersom Robert har skolan sen igen rätt på en gång så vem vet hur länge det dröjer då innan vi kan komma "hem" och visa upp vårt lilla mästerverk...

Aja, ska till Barnmorskan idag igen kl 16.30, lämna nytt prov och vanlig kontroll av lillen och magen...
Hoppas, hoppas, hoppas, detta blir sista besöket på mvc och att vi hedanefter när vi ska till den byggnaden får gå in genom dörröppningen på höger som leder till BVC istället...

Grattis alla mina små flickor (och mig själv) på namnsdagen idag!
(ni är så fruktansvärt många så ni vet själva vilka ni är och om ni bör känna er träffade haha)

Mysig födelsedag

Låång sovmorgon efter en rätt så jobbig natt, mycket sammandragningar och vaknat minst en gång i timman och behövt varit upp på toa...
Helmysigt och bara ligga och bli omhållen av Robert hela förmiddagen nästan hihi

Sen klev vi upp vid lunch typ först och fixade frukost, Pankaka är en bra födelsedags frukost det!
Vi hade tänkt att vi skulle på liseberg i dag och käka våffla och strosa runt på julmarknaden, men det var så ljust ute så vi tänkte att vi väntar lite till innan vi åker in till stan så det är lite mörkt ute för det blir så mycket mysigare då med alla ljusen och så, men så blev vi så slöa båda två.. spelade lite tvspel och hade det mysigt, låg och "kramades" med magen lite och titta på hur vårt lilla monster for runt som en liten propeller hehe *h*n är så söt så*
Sen tänkte jag ta mig en liten varm dusch som råkade bli en liten en på lite drygt en timma haha, var så himla skönt att bara sitta och låta vattnet rinna ner över huvudet....
Sen började jag svälla upp om fötterna så de ser ut som två små bollar nu igen så vi har varit hemma hela kvällen istället och tar liseberg någon annan kväll...

Haft främmande i kväll med, Brissan och Annloo kom hit en sväng så har vi spelat lite mario kart och käkat tacos.. Kikade på Stephbrothers till maten oxå, rätt okej film =) Will är ju så skön! haha Och det har klämts bra mycket på magen i kväll haha riktigt imponerad av min "lilla kula" blev dem =P

Fick en jätte fin amaryllis av Brissan och ett litet plock paket av Annloo Med ett par mysiga tofflor, en tub body scrub till mig och en liten med body butter till bebisen *gulligull* och två smartis rör haha =)
Av Robert så har jag fått världens mysigaste sett med en jätte fin grå mössa och vantar och en stoooor ljuvlig röd halsduk  från Espirit =D *myyyyser*

Fick som vanligt pengar av farfar *tackar och bockar, det ska gå till klippning och färgning av håret sedan bara bebisen är ute! ska unna mig och frächa till sig lite då*
Presenten från mamma och pappa tackar man och bockar så mycket för, men kan tyvärr inte avslöja vad det var för något då syster kommer få samma sak och hon fyller år den 19,e så ni får vackert vänta tills dess med att veta vad det var för finurlig liten grej jag fick av dem! =)
Fick en talbok av "svärmor" oxå, box 21! Robert har läst den boken och säger att den är jätte bra så den ser jag fram emot att lyssna på! Tänkte dock spara den tills bebisen kommit så kan jag ligga och lyssna på den eftersom jag kommer sova inne med lill*n första tiden =)
Systeryster skulle jag få presenten av när vi kom hem till Bollnäs så den väntar jag spänt på!

Man får tacka och bocka så mycket för alla fina grattulationerna oxå! =)
Nu är det bara bebis som fattas så blir detta en perfekt vinter!

Nu ska vi mysa lite här igen så här sista timman av min stoora dag! Tänka sig hela 23 år... Vart har åren tagit vägen? =)
Och avsluta med ett litet grattis till systeryster med som har Namnsdag idag!


Tha Tha

Grattis till mig!!!!




Födelsedags blomma

Fick en söt liten blomma av Robert nu när vi var och handlade istället för att få en i morgon =)


Haha så söt sååå!

Utmaning: Julklappslista!

Jag har blivit utmanad av Suss

Tre hårda klappar
♥ En ny fin Elvisp
♥ Bästa boken om mig
♥ Ett plättlagg

Tre mjuka klappar

♥ Mössa
♥ Vantar
♥ Halsduk
(jag är såå uppfinningsrik haha)

Tre viktiga klappar
♥ Vårt underbara lilla troll i magen får hemskt gärna vara ute till julafton så vi kan fira vår första jul som en riktig liten familj!!
♥ Att få fira julen uppe i bollnäs vore helt underbart!
♥ Fred på jorden!


Jag utmanar: Linnea, Systeryster, Emmelie & Maria

V.38

Mamman

Nu är tiden då man inte gör mycket annat än väntar och väntar.
En del kvinnor upplever att de känner sig deprimerade mot slutet av graviditeten,
Det kan bero på många olika saker, trötthet, längtan efter att graviditeten skall vara över, orohet inför förlossningn m.m
Andra får en drift att göra iordning inför bebisens ankomst, frysa in mat, se om huset, städa och "boa".
Vid mvc besöken fortsätter de vanliga kontrollerna av sf mått, hjärtfrekvens, blodtryck, blodvärde...

Har du packat din väska?

  • journal från MVC
  • olja till massage
  • tjocka strumpor, tofflor
  • "mjukis" byxor 
  • tandborste och tandkräm
  • hårborste, hårsnoddar, hårklämmor
  • tvål och schampo
  • amningsbehå och amningskupor



  • Barnet

    Medelkroppslängden är ca50 cm och medelvikten ligger runt 3200g.
    Huvudets omkrets är ca 34,8cm.
    Det är barnet själv som bestämmer när det kommer ut, det finns inprogramerat i dess arvsanlag.
    Lungorna är fyllda med vätska ända fram till förlossningsögonblicket då vätskan pressas ut ur lungorna.
    Nu börjar moderkakan att åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat.




    Pappan

    För de flesta pappor känns det som en självklarhet att vara med vid förlossningen, få känna sig delaktig och dela upplevelsen.
    Det är väldigt få kvinnor som föder på utsatt datum, så det är inte lätt att veta hur man ska planera och lägga in sin ledighet. Om du är nyfiken så hör med din egen mor eller svärmor om de födde på utsatt datum eller senare/tidigare.

    Har du packat din väska?

    • Matsäck åt dig själv
    • Kanske en ren t-shirt, det är svettigt att vara med vid en förlossning
    • Pengar
    • Kameran
    • Tandborste och rakhyvel
    • Bok, om det drar ut på tiden


     


    Julbord

    Ja igår var vi iväg på julbord med Roberts jobb!
    Riktigt trevligt var det, och kände mig nästan lite som en kändis när alla han jobbar med och deras fruar/flickvänner kom och hälsade och sa att det var så kul att äntligen få träffa mig hehe =D och en hel del kommentarer om magen blev det, blev ju nästan generad över alla som sa hur fin jag var och att magen var helt gudomlig! *glad* 

    Lyckades få i mig en hel del gottegrejer oxå, jag som annars inte är så förtjust i julbord, men massor med potatis och kallskuret blev det allt i magen och lite korvar och grejer hehe =D SÅ självklart ostkaka och risalamalta till efterrätt! *mumms*

    lyckades äntligen få upp lite ljusstakar och grejer igår oxå, och plockat fram lite små pynt... Bytt ut kossorna på dörren mot en tomte och sånt hehe har fått tvättat alla bebiskläder nu oxå. Men gud vad drygt det är att vika alla små kläder haha men sjukt sött när det hängde där på tork med massa små microskåpiska strumpor och små bodys och grejer =)
    Det är inte lite man längt efter innehållet till allt nu alltså!

    Suttit med en hel del sammandragningar nu idag, hade de lite kämpigt i natt oxå men värst nu runt lunch typ..
    Varit typ 6-7min emellan och hållit i sig strax över 1min vardera men efter 1½-2tim som vanligt så lugnar det ner sig och nu är det bara någon enstaka igen och som inte gör ont längre... =(
    Det kan väl hålla i sig hela tiden och göra ondare tycker jag! Kroppen borde inte få luras så här!!!
    Konstigt att man kan längta så mycket efter smärta haha =)

    Har lyckats få i mig lite käk nu iaf, ska väl ta och hänga upp tvätt nu igen, tävttat filtar och lite sådant som är till klunsen oxå och har ju våra egna kläder med som behöver tvättas så mycket tvätt blir det! men har ju ingen plats att hänga upp allt då jag inte orkar boka tid i tvättstugan så man kan tummla eller hänga upp i torkrummet utan tvättar uppe här i lägenheten (oekonomiskt jo jag vet men ORKA annat lixom haha)

    Bara Robbelibobban kommer hem från sin sista arbetsdag för detta året så ska jag be han hjälpa mig sätta upp en julstjärna och hitta en grenkontakt som jag behöver till sista ljusstaken =)
    Så kanske man skulle försöka dammsuga, virvlar ju bara runt allt dammet annars när man flänger runt och donar med saker!

    Lyckades ta en bild på magen oxå så slänger in den (ser ut som en slaktad zebra dock) den har sjunkit en bra bit nu och putar inte alls lika långt utåt och nog känns det att ungen har krälat sig längre ner i becknet alltid!


    v.36+6


    V.37+0 (innan julbordet)

    Lyckades komma i min sommar klänning oxå, fast vi fick hålla på och dra nästan 5min innan dragkedjan gick upp haha

    Bm & shopping!

    ja vi var ju hos barnmorskan igår igen, blev som jag misstänkte ingen provtagning då eftersom det var så sent vi var där och deras prover skickas iväg vid lunchtid.. Fick komma dit i morse istället och ta proverna och det såg fint ut, blodprovet är på analys så antar att dem hör av sig om det skulle vara något annars får vi väl veta på tisdag när vi ska till barnmorskan igen för kontroll.
    Ska ta med mig urinpriv då oxå och antagligen blire att göra det varje besök fram tills bebisen är här nu bara för att dem ska hålla extra koll på mig, känns skönt att någon äntligen lyssnar på en och tar ens oro på allvar!
    Kommer antagligen få gå en gång i veckan istället för varannan nu oxå ända fram tills förlossningen just för att ha extra koll!

    Blodtrycket låg på 115/80 både igår och idag så det är stabilt fortfarande! =)
    HB värdet var på 121 så jag behöver inte äta järntabletterna längre!!! *härligt* jag har ju slarvat med dem som saaaatan senaste tiden fasten jag skulle ätit en om dagen så har det väl blivit kanske 2 i veckan max jag tagit så jag tänkte att jag tar lika nu med 1-2st i veckan för säkerhets skull gör ju inget att jag har lite extra så!

    Sf måttet hade sjunkit så nu är jag nästan nere på normalkurvan! 36cm mätte det nu denna gången.
    Men man ser på magen att den sjunkit oxå, ska försöka ta mig i kragen och ta nån mer magbild, inte tagit på 2 veckor nu tror jag, och bebisen hade sjunkit längre ner i becknet tyckte hon det kändes  =)

    Hjärtat tickade som vanligt på med ca 140slag/min och det har varit full rulle totaaalt igår och i förrigår i magen hehe vet inte hur många hige fice jag fått av lillen!
    Och det onda i magen jag har är antagligen irritation i muskelfästen/musklerna och kanske att jag har lite små invärtes blåmärken från att bebisen har så lite plats så den ligger och trycker lite, även om bara lätt så blir man öm om det är på exakt samma ställe hela tiden typ.. så skönt att få veta det iaf att det inte är något farligt!



    Efter bm idag så åkte jag och Robert (som var ledig idag *mys*) in till stan och handlade julklappar =)
    Så nu är man färdig med både julklappar och födelsedagspresenter! Hittade nog vad Robert ska få oxå, jag måsta ju tänka om eftersom jag hade tänk köpa mario kart till han meeeen så hade han ju självklart fått det som present från en poker sida som han spelar på haha såå där rök den idén!

    Har bara en liten grej till pappa kvar sen är det klart med allt! förutom grejen till Robert då!
    Jag är kär i overaller har jag sett oxå hahaha köpte en till idag till bebisen en liten mindre då alla andra är större, men hitta en jätte fin i strl 56 och minsta vi hade redan var strl 62 såg jag såå den måsta ju ha något att åka hem i från BB tyckte jag såå fick bli en liten söt nalle overall till fast en grå, nu har vi en grå en brun och en vit =P
    och så lite strumpor som var så söta så! =)
    En amnings BH lyckades jag hitta oxå, satt rätt lagom nu kan växa liiite till och ändå ha den, så eftersom jag inte har en aning om vilken strl jag kommer behöva sen köpte jag bara en så man har till bb iaf så får jag ge mig ut på jakt sen efter något lite bättre stabilare när man märker vilken strl jag kommer behöva!

    Vi var in i arkaden och käkade thi till lunch *mumma* tråkigt bara att man inte fick ta med resterna i matlåda länge som man fått förr =( är så mycket mat så jag äter bara en halv portion typ så tänkte att va bra då har jag lunch till i morgon och slipper stå och laga mat då men thji fick jag! aja gott var det iaf!


    Nu ska vi försöka få lite krubb i magen igen, sen ska jag försöka få upp de där förbaskade adventsljusstakarna, har inte orkat det än... har alla kartonger här uppe men inte orkat alls haha =) Men nu känner jag att jag har lite energi efter en hel dag ute i friska luften och massa fina fynd som jag vet kommer bli jätte uppskattat av de som får de i julklapp/födelsedags present!


    Har en hel del sammandragningar och tryck neråt nu så tror magen säger till att ta det lite lugnt efter en sådan flängig dag idag meen jag har ju energi och det gör inte så ont så lite mer ska jag orka med! sen blir det storstädning i veckan förhoppningsvis om jag orkar =P så tvätta upp sista bebis kläderna och lite annat.
    Julbord i morgon med Roberts jobb, ska bli kul! Bara hoppas jag hittar något mummsigt att trycka i mig då jag egentligen inte är så förtjust i julmat!


    nääää nu ska jag fixa käk innan magen kreverar!
    Tha tha!

    prommis

    mmm har varit duktig och varit ut på prommenad med Robert nu en sväng
    svårt med svullna fötter men gud så skönt med lite friskluft!
    blev bara en vända ner till torget och sen hem igen men det är ju bättre än inget iaf!

    Vi har legat och spelat mario kart ett tag nu och jag vann 2 av 3 gånger!!!! =D *stolt*
    Nu ska vi väl försöka få oss något i magen sen blir det nog lugnt ett tag igen, kanske kika på en film eller något...

    Bm i morgon kl:16, ska bli skönt att få höra lillen igen, men längtar inte efter alla proverna =/ hoppas högerarmens ådror inte springer och gömmer sig för vänster kommer inte gå då jag är helt blå sedan förra provet i lördags...
    Har inte svullnat något mer iaf *skönt* så förhoppningsvis går allt bra med proverna i morgon, kanske att vi måste vänta till onsdag innan vi får något svar kan jag tänka mig eftersom vi ska dit först kl16 och då kan dem inte skicka iväg blodet eller något till labbet... men man kan ju hoppas att vi får veta i morgon redan, ev att vi får åka upp till förlossningen igen och ta proverna där om de skulle behövas... spelar ingen roll för oss då det inte är så långt dit heller..

    Nää nu ska vi rota genom kylen och se om vi har något gott!
    Tha tha