Stolt liten dam?


( 27.02.2009 Kl:12:46 )



( 27.02.2009 Kl:12:47 )


Hur kommer det sig att Ayla för det första lyckas träffa den enda dynan i hela soffan som numera inte är täckt av handduka av diverse slag då hon drägglar och kräks lite hej vilt till och från...
Och
Varför blir hon så föbaskat glad efteråt?
Hahaha Hon är såå underbar, Tänk att vi fick världens bästaste, goaste lilla lillfis till dotter!


Fröken gnällspik

Guuud vilken gnällig liten fröken vi har här hemma nu på kvällarna..
Sedan 2veckor tillbaka ca så är de bara bära runt på som funkar på kvällana, inte flaskan, inte bröst.. napp tar hon fortfarande inte.. Min rygg har pajjat nu så jag orka inte gå runt med henne hela kvällarna, så det är mest Robert som får bära runt på henne..
Igår så bara skrek hon konstant mellan 9-14 då jag fick nog och la henne i vagnen och gick ut en timma så sov hon iaf 30min då ca sen trodde ja hon skulle sova vidare i vagnen som hon gjort senaste dagarna innan efter vi tatt promenad, men icke.. hon vaknade så Robert tog hand om henne lite så mitt stackars huvud fick vila lite, hade huvudvärk av allt gallskrik som jag fick utstå.. Hon vägrade äta oxå... hon va så övertrött stackarn! vid 19 tiden så fick robert henne att käka lite iaf sen 20.15 så somnade hon på Roberts bröst, vid 21 tiden flytta han över henne till mig i soffan så fick jag ligga där med henne så hon käkade lite kanske 5min sen somnade om.. hon halvsov när hon käkade oxå.
Sen låg vi där hela natten.. hon små gnydde i sömnen vid 4 tiden så då fick hon bröstet och tog några tag sen sov hon igen och då lyckades jag äntligen somna oxå... sen sov hon till 9 i morse!!
hon sov alltså 20.15-09!!!! Gud så trött hon måste ha varit!
Har blivit så svårt att få henne komma till ro på kvällana nu =(
Idag trodde jag det skulle gå bra då hon vait en riktig liten ängel hela dagen, var jätte glad när hon vaknade i morse.
Har suttit och pratat och sjungit med mig och legat i sin säng och pratat med djuren i mobilen och varit sååå glad så!
Ätit ungefär varannan timma, sov ensam på soffan mellan 11-12 inte ett endaste litet gnäll.. sen vid 16 tiden då vände det då börja hon gnälla igen.. Som tur va så kom robet hem då så ja fick trösta henne en timma sen gick vi ned till torget och hämtade ut paket som Ayla fått =)
Det va välkomstpaketet från Go´boken! massa roliga små saker! *kommer bild framöver*
Hon sov lite i vagnen då iaf, sen hemma vakna hon igen och blev gnällig, fick äta i omgångar igen som vanligt på kvällarna nu för tiden, sen börja hon skrika igen.. fick henne nöjd en liten stund i sittern sin strax innan 21 tiden sen bajsa hon ner sig så ja skulle byta blöja, så blev hon jätte arg när ja lyfta upp henne från att sitta nöjd och kika på fiskarna... Men var ju tvungen eftersom hon var helt nedbajsad lillskruttan..
Har fått gått runt på henne lite sedan dess och nu ligger hon ÄNTLIGEN här i min famn och sover... Hon behöver verkligen sova lillskuttan!

vi har fått kallelse till magnetröntgen nu oxå, äntligen!
den 10/3 blir det, skulle ringa kvällen innan för att få veta tid vi ska komma eftersom hon skall sövas och då ska man prata med narkosläkare fö att få info om sövningen och så ska man ju fasta innan det eftersom man annars kan kräkas när man sover.. vet dock inte om det blir att Ayla måste fasta oxå när de bara är mjölk hon får.. men de visar sig då..skönt att vi äntligen fått en tid iaf!

Ne nu ska ja försöka sova oxå, trött som en gris efter bara 5timmars sömn i natt..
natti natt!

Pratglad liten trollunge =)


Dator haveri

Tänkte bara upplysa er om att vi har lite smått dator haveri här hemma just nu...
Bärbara håller på lägger av.. Igen.. *suck* så har suttit och lagt över alla bilder, musik och sådant som är viktigt och vi vill ha kvar på externa hårddisken idag så ska vi ta och formatera om den sen bara vi hittar installations skivorna och grejer till den!

Så det kanske blir dåligt med uppdatering här ett tag framöver då det är lite svårt att sitta och skriva med en bebis i famnen vid stationära datorn... Och inte har vi nå blåtand på denna datorn heller så kanske blir lite sämre med bilder oxå.. Men ska försöka komma in lite då och då och skriva iaf, vem vet kanske är lillsnurvan så nöjd så ja lyckas skriva ungefär så som nu,,, men hon har varit såå gnällig senaste dagarn...
Idag har hon nästan bara skrikit,,, skrek totalt mellan 10-14 tiden idag typ, vägrade äta, vägrade sova... vi 14 gick jag ut med henne i vagnen en sväng ner till apoteket och köpte hem nya semper droppar och alvedon så vi har hemma och då sov hon 30-35min av de 60vi var ute och promenerade... sedan dess har hon sovit kanske 1½timma i soffan med mig som levande napp.. och har åt iaf lite då.. men hon vill inte riktigt äta innan idag, robert har gett henne ersättning nu iaf och då smällde hon i sig nästan 200ml tror ja de var så nu är hon då mätt iaf lillfisen och sitter och är någorlunda nöjd i sin sitter iaf...

Nu ska ja ta undan disken och dona lite medans hon är nöjd!

10 veckor blir hon idag lillsnurvan!!

Hej Hej

Mor och barn

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp

en gåva från himmelen jag just har fått.

Två händer, två fötter, ett ansikte så sött

ett efterlängtat litet barn jag just har fött.


Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm

ett vackert litet barn jag håller i min arm.

Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv

ett barn som ska ta världen med flera små kliv.


Ensam, vilsen och lite rädd ibland

i mörkret du famlar efter en hand.

Sorgen och glädjen följer dina spår

livserfarenheten är följden du får.


Mamma, barn, två hjärtan, två själar

ett starkare band har ingen sett.

Något så stort, en känsla så stark

en kärlek som står på stadig mark.




Bvc

Idag har vi varit på besiktning av lillsnurvan igen, och det gick jätte bra!

5690gram tung
58cm lång
40.1cm huvudomf.


Så hon växer så det knakar vår lilla tjej! Hon är inte så liten längre... På onsdag blir hon 10veckor, helt ofattbart vad snabbt tiden går! Och nu börjar hon växa lite på längden oxå och inte bara bredden haha!
Hon var jätte snäll och duktig när vi var där, Jag skulle fylla i en screening lapp om hur jag mår nu så här 2månader ca efter förlossningen så dem ser att allt börjar stå rätt till med hormoner och sådant igen och jag fick en OK stämpel jag med ;) Under tiden så fick Helena ta hand om Ayla så dem gick runt och hälsade på alla andra sköterskorna och Ayla hade skrattat och varit jätte snäll och glad mot alla utan Helana haha henne vägrade hon le emot *busfröken* =)
Fick lite info om vaccineringen som ska ske när hon är 3månader, fick en tid till den 19/3 för det.. 2sprutor är det hon kommer få en i vardera lår *urscha vad jag gruvar mig redan* hon kommer bli så ledssen lilltjejen! =( Ena sprutan gjorde inte så ont men den andra gjorde ont att ta och vissa bebisar blir hemsk skrikiga av den... upp till 1 dygn kunna dem vara skrikiga och risken finns att hon får feber av den men då skulle vi hålla koll så hon käkade som hon bö och sånt gör hon inte de skulle hon få alvedon och hjälpte inte det heller skulle vi åka in till dem på bvc, men de var inte till de vanliga att dem får feber så hoppas hon slipper det!

Efter vi var färdiga, blev ett rätt kort "Möte" då jag är lite förkyld så vill inte riskera smitta någon annan liten bebis, så somnade Ayla så gott i vagnen bara vi kom in i hissen på vägen ner så väl ute igen tog vi oss en promenad på 1½timma nästan blev vi ute =) Riktigt skönt var det! Passade på att ringa Pappsen och höra mig för om lite hjälp med vissa små saker inför dopet så han skulle göra så gott han kunna med det jag bad om och sedan pratade jag med mammsen en sväng oxå eftersom Ayla sov så var de så tråkigt att gå ensam hehe så vela bara ha någon att prata med så då är det skönt att mamma finns! =) När vi kom hem igen så sov hon fortfarande så jag ställde vagnen vid balkongen med dörren öppen lite och där sover hon fortfarande! =) Hon har sovit bra länge nu lilltjejen! Underbart att hon kan sova i vagnen så jag har plockat lite och fått i mig frukost och kikat runt här på nätet lite =) Sitter med långfillinga, tjocksockar, täcke och stor tröja på mig för de är så kyligt här inne haha men allt för att lära lillsnurvan att sova ensam!
Pratade med Helena på bvc oxå om att Ayla är så klänging och sånt nu för tiden och det är precis som det ska mellan 2dagar och 4veckor ca kunna det hålla på se det är bara att stå ut! hehe =) Så fick vi tips om att försöka lägga henne i sin säng på dagarna när hon är vaken och glad så hon kan ligga där och kika på sängmobilen och sådant så att hon kanske kan lära sig att sängen är en rolig plats där man kan ligga och ha det bra... Hon tyckte inte vi skulle försöka tvinga henne i den på nätterna när hon ska sova utan börja på dagarna och sen när hon kanske kan sova där lite på dagarna så kan vi börja försöka med nätterna, det va ingen brådska alls då hon fortfarande är så liten tyckte hon så det känns skönt! Och bra att man kan få lite tips på hur man kan göra!
Vi har fått lite tips på 3 olika nappar oxå av lite folk som vi ska köpa och pröva, även om de är lite surt att slänga ut pengar på nappar så kanske hon inte tar dem heller då dem kostar lite mer men OM hon skulle ta någon av dem så är det lätt värt pengarna! för jag börjar bli lite desperat av att hitta något som hon kan snutta på, är hemskt jobbigt att vara levande napp och att hon verkligen inte kan somna utan att ligga och snutta på bröstet.. finger funkar ibland men hemskt sällan nu för tiden tyvärr... Så vore skönt om vi fick tag på nå napp som hon kan lära sig ha!

Nu ska jag vila lite, hemskt trött är jag då Ayla sov dåligt i natt och vela käka flera gånger så blev inte många timmars sömn i streck i natt! Ska fixa lite mer inför dopet sen oxå tänkte jag!

Tjejkväll, vinter och bad

Ja igår kväll var jag då iväg till min goda vän Anjelica på tjejkväll!
Vi svulla massa onyttigheter, doftade på ljus, kikade på tv och snacka massa strunt, hur trevligt som hellst var det!
Och bara 2sms skickade jag til Robert för att kolla läget... 2sms och ja var ifrån Ayla i lite drygt 6timmar!!! Jag är helt imponerad att det inte blev fler =)

Allt hade gått bra för Robert och Ayla iaf, hon hade varit lite ledsen så han fick gå runt med henne på armen i lite drygt en timma. Men bilresan fram och tillbaka till Gråbo hade gått bra och hon sov nästan hela vägen, precis som hon gjorde då dem körde iväg mig =)
Var lite jobbigt att lämna iväg henne när dem skulle åka iväg igen, jobbigt att säga hejdå men det gick bra hon sov så hon märkte inte av att jag bara försvann.. Och det var sååå härligt när dem rammla in genom dörren för att hämta hem mig vid midnatt! Hon sken upp som en liten sol och blev på strålande humör när hon såg mig och jag fick krama och pussa på henne! =)

Vilken otrolig glädje man kan känna! Hon blev jätte pigg och låg på soffan hos Anjelica och pratade och skattade ett tag och blev beundrad av massa folk och hon fick så mycket komplimanger och beröm *stolt mamma*
Hon blev lite ledsen när vi satte oss i bilen men somnade efter några minuters körande... De va lite läskigt att åka bil då de va typ snöstorm ute, under tiden jag var hos Anjelica kom de 1dm snö och blåste som bara satan.
Men idag va solen framme och det har varit plusgrader så det har börjat töa bort nu. Vi tog oss en prommenad i morse ner till hemköp då vi inte hade nå bröd hemma... Gud så svåt det var att köra vagnen i blötsnöslask och vatten som forsade från den smälta snön, skulle ha haft stövlarna på mig men så långt tänkte jag inte fören vattnet börja gå igenom skorna.
Men jag blev hemskt imponerad av Ayla, hon somnade så fort hon kom i overallen och robet lyfte upp henne, hon fortsatte sova när han la henne i vagnen, så låg hon i vagnen medans vi plocka lite och klädde på oss sen sov hon hela vägen till affären, vakna en sväng inne där men låg bara och kika helt nöjd, somnade när vi kom ut igen och väl hemma i lägenheten så fortsatte hon sova i vagnen! ställde den vid balkongen med dörren lite öppet så de var svalt och skönt och hon sov där i 2timmar efter att vi kom hem innan hon vakna och var hungrig =)





Hon har vait glad hela dagen nästan oxå =) Och haft sig lite bajskaos hehe så det fick bli ett bad nu ikväll (som ni såg i föregående inlägg haha) och nu längtar jag såå till babysimmet som börjar den 21/4,e =)
Hon tycker ju så mycket om att bada vår lilla sessa!




Brakskitsfodral

Ayla fiser i badet =)
 

(Sista sekunderna så hörs det bubblande ljudet)

En helt vanlig dag

En helt vanlig dag i Göteborg..
Vaknar kl,7 av att Ayla ligger och buffar på bröstet - Spänn upp bh luckan morsan! jag är vill käka! tror jag det betyder =)
Så hon får lite käk, och vi somnar om.. vaknar strax innan 9 av samma procedur, käkar igen och sen ligger i sängen och väcker pappa sen ligger vi hela familjen och bara tittar på varandra och myser i lite drygt en timma.. Sen skulle Robert iväg till skolan..

Kliver upp och det är en strålande liten bebis som sitter i sin fina sitter och skrattar gott åt mamma och pratar och blåser dräggel bubblor för fulla muggar! Försöker äta sina händer, funkar inge bra... bli jätte arg och skriker åt de knutna små nävarna som inte får plats i munnen... Prövar nästa hand, slickar suger trycker och flaxar... Nehe, den gick inte in heller... Blir arg igen och böjar skrika åt näven.. Byter igen och så börja hela visan om igen =) Förbaskat vad söt man kan vara!
Får en ny blöja, käkar lite och så somnar hon gott i min famn, lyckades lägga ner henne lite bredvid mig i soffan, fick på mig kläder och sminka mig lite så kom Niclas över en sväng... Hon vakna direkt han klev innanför dörren..
Men hon va fortfarande på strålande humör! Satt och lekte och pratade med oss, skrattade gott åt Niclas gjorde hon oxå när han lekte med tummen hehe =)
Vid 14 tiden kom Robet hem igen, Niclas hade gått hem för att käka så vi var ensamma igen ja och Ayla.... Langar över henne på Robet när han kom hem så låg hon i gymmet och var glad å prata med Robet medans ja plocka lite och dammsög *behövdes verkligen*  Så nu är det gjort!
Det är kul att hon börjar bli intresserad av grejerna i gymmet nu, och fiskarna till sittern är väldans roliga tydligen dem kan hon stirra på länge nu för tiden! Hon gör framsteg vår lilla tjej!

Det är snö ute..
har snöat hela dagen, snöade igår... det är helt vitt!
Är för mörkt ute för att ja ska få en bra bild på det nu så ska försöka se om de är kvar i morgon kanske man kan ta en bild så ni inte tror jag sitter här och ljuger ;)

Vi får främmande ikväll oxå! Brissan, Niclas och Hjalle kommer över så ska det drickas lite bärs (pojkarna bara självklart, eller aa ja får väl ta mig en lättöl som vanligt haha) och så ska vi käka pizza och spela tv-spel =)
Får hoppas lillfisen är på gott humör bara, hon är ju så klängig nu för tiden, måste bäras på och man kan inte sitta still utan måste gå runt med henne... Men hon har ju varit på strålande humör nästan hela dagen nu så jag hoppas det sitter i under kvällen oxå!




Underbara stor och liten

Tänk vad det värmer hjärtat att få sitta och se både sin lilla och sin "stora bebis" sitta och mysa tillsammans



Ni är de vackraste människorna i mitt liv
Tack för att ni förgyller mitt liv, ni gör verkligen varje morgon värd att kliva upp

Paket

Ayla har fått paket idag =)
Från mormor  & morfar har hon fått bla. en fin klänning med rosa/lila stjärnor på och tillhörande turkosa tajts och sjalett.
Från Farfar & Ingrid kom det ett paket innehållande lite mysiga vinterkläder så att inte lillfröken skall frysa om sitt lila huvud och sina små fingrar =)
Och från mamma och Pappa så har hon fått 2par fin, fina klänningar!




Och stora tjejen har legat och sovit själv idag igen på soffan =)
Fortfarande väldans sällan man kan lägga ner henne under dagtid men på nätterna börjar de gå bra att hon sover själv i våran säng och inte ligger på någon av oss utan hon ligger emellan.
1timme sov hon idag på soffan så jag kunna passa på och äta och grejer så det tackar man för! Annars så har hon varit lite små gnällig idag, mestadels sovit i korta, korta stunder i min famn eller legat och käka..
Hon växer verkligen så det knakar, ska bli kul att se hur stor hon är på måndag när vi ska till bvc igen! =)



På lördag ska jag lämna min älskade lilla flicka ensam med Robert i några timmar, är lite nervös över hur det ska gå hehe kommer sakna henne såå mycket! =)
jag ska nämligen iväg ut till Gråbo hem till min mycket goda vän Anjelica på tjejkväll! Så då får Robert och Ayla köra dit mig sen åka hem och göra något roligt bara dem två och så kommer dem och hämtar mig sen =)
Får se till så att Ayla får äta innan vi åker iväg och kanske direkt vi kommer hem igen, och så får väl Robert ge en omgång erättning under tiden jag är borta så hon är nöjd... Jag tänkte försöka se om ja kunna pumpa ut lite men det blir sällan mer än 40-50ml jag lyckas få ut med hjälp av pumpen så har inga högre förhoppningar om att jag skall lyckas få ut 130 så hon blir nöjd...
Ska iaf bli kul att komma ut lite och träffa andra vuxna människor =)

Nu ska vi laga lite käka och ha lite familjemys!
Tha Tha

2 månader

Grattis mammas lilla älskling på 2månaders dagen!




Äran

Inte trodde jag
hade ingen aning
hur en sekund
kunde etsa sig fast utan varning
att en kärlek så stor skulle födas
och börja existera
att jag aldrig skulle bli den samma
någonsin mera


Älskade lilla vän
så varmt välkommen
med dina ögon och din lilla röst
och du är så otroligt vacker
när du vilar vid mitt bröst
så svårt att förstå
att du kommit för att stanna
att någon som jag fick äran
att bli din mamma 


Middagslur

Precis som sin morfar blir Ayla sömnig av att äta...








Busig liten fröken

Idag började dagen bra! Ayla vakna vid 7 tiden, men då var jag så trött fortfarande så jag små pratade med henne lite bara och mata henne så somnade hon om och sov till typ 9 tiden. Då käkade hon igen och när hon var nöjd så spotta hon ut och kräktes så det rann efter hela halsen, min arm och lite här och där på hennes pyjamas..
Ropade på Robert att komma och ge mig kräkhanduken för jag nådde den inte, och precis innan han hann komma med den så la hon av en till som skvätte iväg som om man sköt med ett hagelgevär och träffade mig rakt i ansiktet haha och som vanligt efter att ha kräkits ner hela mamma så låg hon och såg ut som vääärldens lyckaligaste lilla bebis och skrattade glatt åt eländet när pappa äntligen kom med handuken och torkade och tog sitt lilla barn för att tvätta av och byta blöja.

Efter frukosten så satt hon i sin lilla fina sitter och kikade på de små fiskarna som pussas och var jätte glad, så hör vi hur det brummar till lite lätt bara.. och så igen.. och igen... sen börjar hon små gny så då är det klart!
Robert går iväg för att byta och då är det bajskaos igen haha vi fick hjälpas åt för att inte få skit överallt med det blöjbytet och självklart så låg Ayla bara och skrattade hela tiden...



Vi har kört lite nackträning idag oxå, och hon börjar bli riktigt duktig nu!
Hon vill fortfarande inte ligga platt på magen, det verkar hon tycka är obehagligt (precis som jag) så tidigare har vi fått ha en arm runt henne som hon legat på men nu bullade vi upp amningskudden vi köpte härom dagen som jag inte riktigt fick till det med så den är nackkudde nu :-D Både för oss och för att träna Aylas nacke, och den är perfekt att ha i soffan för att ha henne i så hon inte tippar över på kanterna och sådant när hon sitter i soffan med oss =)



Ayla och jag tog oss en liten tupplur nyss oxå, hon låg och käkade och jag blev så trött så vi gled ner i soffan så somnade jag och Ayla käkade tills hon var nöjd och sen somnade hon oxå.
Vi har fätt sova en timma kanske sen bajja hon igen så Robert har precis bytt på henne och nu sitter dem och diskuterar något väldigt viktigt.. Tacopaj!
Hon tycker det är jätte kul att sitta och diskutera med pappa, med mig så är det inte lika kul att prata verkar det som haha men när Robert pratar med henne så svara hon tillbaka och skrattar jätte mycket.
Är så kul att se vad söta dem är!
Och Som jag sagt innan, Ayla är Pappas lilla flicka!


KÄRLEK

14/2 - 09
Alla Hjärtans dag












propranolol

propranolol..
Så heter behandlingen Ayla förhoppningsvis kommer få!
Läkartidningen
Där står det lite om den nya metoden

Älsklingen min

I kväll har vi bara myst jag och Ayla, Robert är som vanligt på Cosmopol så vi har haft tjejkväll igen!
Suttit och tittat på tv, läst bok, tittat på fina bilder i en bok som jag köpte till Ayla idag för att hon var så himla duktig tjej hos farbror doktorn idag =) Visst är hon lite för liten för den ännu (den är från 1-3år) men det var så himla söt bok med härliga färger så kunna inte låta bli! Och hon gillade den oxå, tyckte spec om att titta på Zebran!



Hon har sovit jätte gott i kväll oxå, käkade vid 9 sen somnade hon strax efter 10 tiden i min famn och där låg hon och sov till ca 00 tiden då jag stängde av tv.n och begav mig in till sängne...
Lade ner Ayla på "min sida" av min och Roberts säng, kunna inte somna själv så hämtade datorn och nu ligger jag här och kikar lite, det är helt sjukt vad orolig jag är inför magnetröntgen... har små gråtit till flera gånger i kväll bara jag tänkt tanken på att min lilla bebis ska bli nedsövd *usch* trodde inte det skulle kännas så här jobbigt! Men det känns verkligen SKIT jobbigt... Så därför jag har lite svårt att sova tror jag...
Men Ayla sover gott hon iaf! =)



Så där ser det fortfarande ut här bredvid mig i sängen =)
Jag är så stolt över min lilla tjej att jag kunnat lägga ner henne i sängen, utan att hon vaknat och att hon sover vidare efter det! Nu är vi inne på rekord tid oxå!!! 30min är rekordet sedan tidigare men nu har hon legat här i lite drygt 1timme "själv" och sovit... Så snart kanske man ska våga sig på att lägga henne i spjälisen oxå kanske?
Fundera på att köpa vyssanlull tassar att sätta på den så att vi kan gunga sängen så kanske hon somnar lättare om hon skulle vakna när vi lägger ner henne...
Hon blir ju trotts allt 2månader på tisdag så det känns som att för vår egen skull ska vi försöka att lära henne sova i sin säng, för att ju längre tiden går ju svårare tror ja de kommer bli att vänja av henne vid att sova med mig och Robert...


Barnkirurgen

Nu har vi varit iväg till barnkirurgen på drottnings silvias barnsjukhus.
Fick börja med att väga Ayla och nu vägde hon 5400g =) Vår lilla tjockis! hehe

Vi fick gå in och sätta oss i ett undersökningsrum så kom doktorn på en gång, han tog bara en titt på Ayla och blev sen förvånad över att vi inte fått remiss innan... Han trodde inte att det vuxit färdigt heller utan skulle växa tills hon var kanske 2.5år och skulle då kunna täcka så mycket som halva hennes ansikte! Så jag är otroligt glad att jag pratade med läkaren på bvc så vi fick en remiss till kirurgen!
Men blev inte mer än fotning och diskution om hur vi ska gå vidare, läkaren tog Aylas tillstånd på största allvar och bokade in oss på en magnetröntgen, skulle ta ca 3veckor att få en tid trodde han så skulle vi få träffa samma läkare direkt efter röntgen (tydligen ovanligt att få göra det direkt utan att vänta på en ny tid)
Han vill kolla upp så hon inte har något invertes oxå, tex vid ögat, på hjärnan...
Det läskigaste är nästan att för att kunna göra magnetröntgen så måste dem söva mitt lilla hjärta =( *orolig* gillar inte alls att hon måste sövas, det finns ju alltid risker med narkos... Men hon måste ligga helt stilla så därför var dem tvungna att göra det.
Jag kommer ju stå och gråta som en tokstolle när dem söver ner henne! Det är sjukt vad orolig man kan vara för någon! Men det gäller ju mitt lilla barn, min underbara lilla dotter,,,

Efter mr.en så skulle hon beroende på vad den visar, om allt är okej så hon inte har något invertes få börja med den där proponylon (eller något liknande hette det) behandlingen. Man äter något då bara som visat sig vara bra mot det så det ska minska eller nå sådant tror ja det var. Vi pratade inte så mycket om det nu eftersom han vela vänta och se vad röntgen visar först... Är lagom orolig för att hon ska ha något invertes! Men jag hoppas sååå att hon inte har det så hon slipper operation!


Badbruden

Ayla har fått ett nytt "sitt inlägg" till sin badbalja som vi prövat nu!



Och hon gillade den skarpt ;)


Späckat

Tisdag
I tisdags var vi som sagt iväg till familjerätten på järntorget och skrev på faderskapspapperna, och så ansökte vi om gemensam vårdnad oxå!
Så nu är Robert pappa både biologist och juridiskt! =) och vi har fått gemensam vårdnad!

Onsdag
Ja i onsdags var jag som sagt på återbesök på mvc, gick jätte bra!
5kg kvar till start vikten fortfarande (har stått still snart en månad nu så sista kilona får jag jobba bort verkar det som)
Livmodern har dragit ihop sig så den var i storlken med hur den är på en tjej som aldrig fött barn hehe och lika så knipförmågan haha =P *stolt* jag som kom på dagen innan typ, ajj fasiken, jag har inte gjort några kanske borde göra någon för att inte få "skäll" i morgon hehe =) Så gjorde lite innan ja la mig då och så i hissen på vägen upp till mvc haha

Blodprovet för att se om rubella vaccinet jag fick efter förlossningen hade tagit denna gången ( de två gångerna jag tatt innan har det inte tagit på mig nämligen) fick jag inte heller ta då Karin fick ringa runt halva göteborg och till labbet tom men ingen där ens visste om det var efter 2 eller 3 månader man kunna ta kontroll prov...
Cellprovet fick jag inte ta heller, måsta tydligen gå 9-12veckor innan efter att man genomgått en förlossning innan dem vill göra det här nere, så vi bokade en ny tid istället den 11,e mars kl.16 så då blir et både blodprov och cellprov den gången... ev. insättning av spiral oxå, kanske kanske... ska fundera på saken!

Under tiden jag var där så var Robert och Ayla ute på prommenad =) sen gick vi tillsammans och handlade och sen hem och hade det mys!

Torsdag
Idag har jag varit iväg på Mamma-Barn träff =)
Riktigt trevligt hade vi det! 9st bebisar och 8 mammor var vi! Rekordmånga bebisar hehe vi glömde dock ta kort på alla uppraddade på led så det får bli nästa gång! För fler gånger blir det iaf, då alla var så snälla och trevliga så! =)
Ayla uppförde sig exemplariskt oxå *stolt* hon var lite små grinig ett litet tag där men efter ny blöja och lite käk och bära lite så blev hon nöjd och glad.. Satt och skrattade och stor log massor haha Fast mest låg hon och sov i min famn nästan...
Åsa var en pärla och lät mig och Ayla snålåka med henne dit, eftersom jag fortfarande inte tatt tag i de här med körkort...
Hon hade lite trassel med bilen när hon skulle hämta mig på morgonen och det var tur det nästan för precis efter hon ringde och sa att hon var lite sen så kräktes Ayla ner mig så jag fick byta kläder hehe och så fort jag bytt kläder och lyfte upp henne så kräktes hon igen, denna gången på en handduk dock (trodde jag) och så brummade det till i brallan så jag skulle gå och byta blöja och då känner jag hur jag är blöt på ryggen.. nere i svanken nästan... och så går jag och kika i spegel och då har jag världens kräkfläck där haha hur kattsiken nu hon lyckas kasta iväg den utan att träffa varken axeln, skuldran eller något mer än att de var en stor rund fläck nere mot svanken...
Så det blev till att byta kläder igen, och på med blöja på Ayla och sen kunna vi äntligen bege oss ut och möta upp Åsa utanför. Hon somnade som en liten sten när hon kom i bilstolen =)

På vägen hem sen så fick vi lite mer bilproblem haha, den vela inte start trotts lååååång nedförsbacke så fick ringa värdinnans karl så kom han med startkablar och efter mycket kämpande av Åsa så fick dem igång bilen och vi tog oss hem oskadda =) Ayla var lite ledssen ett tag i bilen när vi inte fick igång den men jag lyckades gå bak och gunga stolen lite och prata med henne så lugnade hon ner sig sen och somnade bara vi kunna börja köra..



Haft en hemskt trevlig dag faktiskt, skönt att få komma ut lite och träffa annat folk och kunna koppla bort tankarna från gårdagens händelse och nervositeten inför morgondagen då det är dags för att ta Ayla till barnkirurgen för foto, mätning och diskution av behandling... Är lite nervös faktiskt, men tror nog det ska gå bra!  Ni får hålla tummarna för oss att vi får goda nyheter att dem kan göra något åt det och att hon inte kommer få problem med synen nu eller när hon blir äldre!

Som ni ser så har jag gjort om layouten lite nu igen oxå =D
Kul att pilla, tack Emma för programtipset! =)

Pappa

Japps, idag skall Robert bli "pappa igen" =)
Väntar på att han ska komma hem nu så ska vi åka iväg sen till familjerätten och skriva under papperna..
Dagen till ära har Ayla klätt upp sig lite hehe För hon är så glad så över att ha världens bästa pappa =)



Och igår så "firade" Ayla och Robert med ett bad och med att mysa och kräka ner pappa! =D







Hon är duktig tjejen och har lärt sig att om pappa rapar en så ska man vänta tills man rapar och handduken kommit bort innan man kräks! =D *stolt mamma* haha Hon ser rätt mätt ut faktiskt, och fläcken är ju inte så stor men den syns iaf! =D

Virrig dam...

gud sikken virrig dam som ringde mig precis...
Hörde att hon hette Karin, fråga om jag var mamma till Ayla Jensen och sen sa hon något om ja du ska ju komma hit på fredag (trodde det var min bm som heter karin och jag ska på återkoll på onsdag där så trodde de var det först och att hon bara va lite virrig) så jag sa nä på onsdag är det väl jag ska på återkoll? då sa hon bara njä fredag kl.10.45 på tidsbokningen ska ni komma.. så frågade jag, jaha vad är det vi ska göra då? då sa hon vikt och foto.
okej, sa jag då med frågande röst så sa hon ja ni går in i huvudentren och så entrappa upp till tidsbokningen typ för visst hittar du till drottningsilvias barnsjukhus? och när jag sa jo det gör jag så sa hon bara ja men vad bra då ses vi då! hej då! så la hon på luren...

Jag fatta inte alls vad det handlade om, men det måste ju vara ang. bettet hennes eftersom vi fick remiss till barnkirurgen... Vi skulle dock få kallelse hem i brevlådan till det sa läkaren men det har vi inte fått någon.. *hmm*
Fast det är det enda jag kan komma på att det skulle gälla... Robert har iaf sagt till om ledigt så att han följer med, vill inte åka ända bort till drottning silvia själv med kollektivtrafiken, och är lite rädd för hur det kommer gå så skönt om Robert är med då...

Så på fredag kl.10.45 alltså...
Tur det inte var i morgon då vi ska till familjerätten, eller på onsdag då jag ska till mvc, eller torsdag då jag ska iväg på fika med "mammorna"...

Vad har hänt med min bebis???

Nu ligger Ayla ensam bredvid mig i soffan och sover!!! Hon fick ligga och sova 15min i min famn efter hon ätit och sedan försökte jag lägga ner henne och nu ligger hon här bredvid sedan 10min och sover fortfarande!!!!

Vad har hänt med mitt barn???  *glad*

Hon är så fin sååå min underbara lill dotter!!! Fy satsiken vad kär jag är i henne!!!





Vändningsförsök & Späckad vecka

Blev något fel när jag laddade upp filmen (den är egentligen 1min lång ca) så den blev suuper snabb och bara på ca 2sek haha men jag orkar inte krångla med att ladda upp den igen och hålla på, och aaa man ser ju vad som händer iaf... Ayla låg iaf och kämpade med att vända på sig, efter ca 40-50sek börja hon lessna och gäspa *så sött* och sen vipps tog hon i massor och tippade över på mage =) Började grymta som en liten gris så fort hon kom över på mage för hon verkar inte direkt gilla ligga på magen hehe =D Så jag vände henne på rygg igen och så fortsatte det 5-6gånger på raken innan hon tillslut låg och bara prata och skratta på rygg =)



Ayla vakna lite smått vid 3 så då passa jag på att ta upp henne, slänga på ny blöja och springa in till sängen och lägga mig med henne så fick hon äta lite, men hon åt kanske bara 5min sen slockande hon igen och sov till 7 i morse igen Då käka hon en kvart och sen slockna så sov jag till 9 och klev upp då medans hon låg kvar i sängen och sov vidare till 9.30!! *glad* efter det så fick hon ny blöja och kläder på sig och sen började hon ligga på fotöljen och snurra runt som ett litet yrväder!
Nu har hon precis käka igen och ligger utslagen i min famn, funderar på om jag ska försöka lägga ner henne i sängen kanske kanske... fast hon är sååå mysig just nu oxå så vill nog mysa lite till med henne hehe

Denna vecka är en fullspäckad vecka kan man säga, i morgon så ska vi iväg till familjerätten och så ska Robert äntligen få bli pappa till Ayla även på papper! :-) Dem är inte snabba där inte hehe men aa nu äntligen ska det ska alltså!

På onsdag så är det dags för min återkontroll hos mvc, så Robert slutar tidigare för att komma hem och ta hand om Ayla så jag slipper ta med henne dit ensam eftersom det är undersökning och grejer då med, ska även passa på att ta cellprov då eftersom jag fått en kallelse till det och fick tid dne 19,e men ringde och prata med Karin som sa de var okej att vi tog det i samma veva så jag slipper komma dit så många gånger... Skönt att Robert kan komma hem, lite jobbigt annars om hon skulle vara gnällig och ligg i den den där jädra tolen med benen i vädret och inte bara kunna lyfta upp och trösta henne... jag får se till att mata henne innan jag går ner dit bara och i värsta fall om de inte skulle räckaså får väl Robert göra lite ersättning och ge henne, men ska försöka se om dem kan gå med mig ner till mvc så kanske dem kan ge sig ut på en prommenad medans jag är där och sen kan vi åka och handla då det börjar bli dags för veckans storhandling!

På torsdag ska vi äntligen ta oss iväg och träffa flera av mammorna och självklart bebisarna, från forumet som jag haft och pratat med i lite drygt ett halvår om inte mera nu, så vi följt varandras graviditeter osv.
En tjej som är underbar och stället upp på att vi kan få åka med henne jag och Ayla, annars har jag ju så svårt att ta mig någon stans eftersom jag inte har körkort...
Vi hade ju bokat tid för handläggarprovet så vi skulle göra det jag och Robert så jag får köra med honom, meeen det blev till att ligga på förlossningen och föda barn istället för att gå den kursen haha

Fredag antar jag att det blir tjejkväll som vanligt för mig och Ayla och sen på lördag är det ju alla hjärtans så vi får väl hitta på någe mys då hela familjen tycker jag! Får se vad som händer!
Tha tha


Beslutsångest

nu har Ayla legat här och sovit bredvid mig sedan kl 21.15 kanske!! men nu vill ja i säng med så ska försöka lyfta henne och springa iväg till sängen och HOPPAS hon inte vaknar.. hon brukar ju alltid det om man lägger ner henne/lyfter annars när hon sover.. men ska försöka iaf tror jag... har ingen vidare lust att sova på soffan i natt... fast å andra sidan så vill ja inte riskera att hon vaknar... hon har inte fått ersättning i kväll än heller då hon brukar få den vid 23-00 tiden annars så hon kommer nog garanterat vakna nån gång i natt och vilja äta..

*beslutångest*


Ayla







=)


Följ min blogg med bloglovin

klicka på texten så kan du göra det! =)

KÄNSLIGA LÄSARE BÖR AVSTÅ SLUTET PÅ DETTA INLÄGG!!!

Ja jag börjar med en varning för er som kanske är lite "svagmagade" med att i slutet av detta inlägg kommer det finnas en bild som ni kanske bör undvika =) Men ni är självklart hjärtligt välkommen att läsa och kika allt annat och lämna kommentarer och sådant blir man ju alltid glad av så de får ni gärna göra oxå!

Iaf, i natt så var Ayla duktig igen och sov från 00,30-07.00 ca i ett sträck utan att vakna =) Men vi låg och myste och små prata i natt när vi somnade så hon har legat på min arm hela tiden och jag måste ha legat enormt knepigt för saaatasiken vad jag har ont i ryggen! Eller aa bak vid skulderbladet på vänster sidan.. kan inte böja mig ner eller lyfta upp Ayla nå länge för då gör de så ont så ont =( Måste ha sträckt till i natt eller något. Skönt det är helg så Robert är hemma så vi kan hjälpas åt med Ayla då hon varit rätt ledssen idag och bara vil bli buren och gungad, och det är lagom jobbigt med pajj rygg att ha en liten gråtaned bebis på axeln och försöka gunga runt på..
Just nu är hon dock rätt nöjd med tutte i munnen och mummsar för glatta livet!

Igår så sov hon en liten stund ensam igen oxå i våran säng! =) kanske 30min eller något bara men endå bättre än 2-3 min som det brukar kunna gå när man lägger henne ner innan hon vaknar...
Så vi hann göra klart maten och dona lite iaf, sätta oss och börja äta sen vaknade hon och blev ledsen så hon blev bytt på och sen vela hon käka... Så vi satt och käkade i omgångar, hon käkade/sov om vartannat lillfisen våran och så kollade vi på melodifestivalen... ett ord... SKRÄP!

Emilia kunna ju inte sjunga alls längre,
sherlys röst skar sig så många gånger så man höll på dö,
han grabben från jönköping hade sån svag röst så han hördes inte,
alcazar såg ut som något 70-80talet glömt låsa in.. var bara rullskridskorna som fattades på dem...
Hanna såg riktigt läskig ut!
Marie,s låt passade inte alls henne så de blev bara skräp och kass var låten oxå...
Fågel Carro klara ja inte av att titta på! borde haft en testbild i rutan istället (hon har verkligen mer radio utseende)
Scotts, gilla inte låten direkt och blev sååå irriterad (av någon anledning som jag inte kommer på) på att bilderna på dem som dem visade i presentationen måste varit tagna för 10 år sedan eller sjuukt retuscherade! när dem framträdde var dem ju alla 10år äldre än va dem såg ut på korten,,

Njä! Hoppas det blir bättre till nästa lördag!

I kväll ska vi svulla till det med pizza faktiskt! pizza och nå mysig film... *mumms* borde inte meeen vi orkar verkligen inte laga nå mat idag efter allt äventyr vi haft idag med lill fröken!

NU bör du (om du är svagmagad) blunda och bläddra ner om du vill läsa föregånde inlägg eller tacka för dig och stänga ner =)


Ja, igår fick Ayla lite rapsolja i ersättningen, för att smörja tarmarna så att det skulle gå lättare för henne att få ut allt eftersom hon haft sånt magknip i flera dagar och varit ledssen... Och nog blev det smort i varjefall!
Tror det är 8 klädombyten eller något hitills i dag sedan vi vaknade vi 7 i morse som hon förbrukat.. har inge kläder i rätt storlek kvar längre så hon har en alldeles för stor body i 62 på sig nu hehe =)
Men kul att alla kläder kommer till användning för engångs skull då hon annars brukar vara en väldaigt renlig bebis!

Det har verkligen sprutat ur alla hål på henne idag, kräkits, kissat och bajsat ner sig själv (och omgivningen) flera gånger! Tror nog det blev en liten "Överdos" av oljan då vi hade fått fel dosering (dock inget farligt mer än att vi får stå ut med detta spruta ur alla hål betende ett tag)... Så hon ligger vid bröstet rätt mycket nu med så hon inte blir uttorkad och eftersom så mycket kommer upp igen så behöver hon nog lite mer mat i magen!
Ayla satt och visade sig i cam.en för mormor tidigare i eftermidags då det hela började riktigt... hon brumma till i brallan lite sen börja gny så pappa robert gick och skulle byta blöjan.. och så ropar han från skötbordet att ja ska komma och hjälpa till.. jag springer dit och börjar as garva över vad jag får se! snälla mamma låter då sitt lilla barn ligga där och se nöjd ut med en skrattandes hjälplös pappa och istället för att torka så går hon och hämtar kameran! (har nog fått det beteendet ifrån min käre far)
och detta är vad jag fick se!

Att något så litet, kan producera så mycket!!! hahaha =D
det var ända upp i navlen och upp till armhålorna nästan på ryggen hahaha
Men det är inte annat än att man är lite stolt ;) och inte så konstigt att hon blev ledsen =)

Men sedan de lasset så har det som sagt kommit både ur de ena och de andra hålet MASSOR!!!
och hon har varit bra ledssen men hoppas hon lugnat sig lite nu då hon precis käkat färdigt nu och spotta ut bröste och la sig och sov i min famn =)
Så nu ska jag kika runt lite och kanske titta lite på tv och skrika på Robbelibobban om att beställa hem käket! för nu kurrar magen min!

Om oss

Rolig grejj! Tack, tack systeryster!

Vad heter ni?
Mikaela & Robert

Hur träffades ni? Vi var på samma lägenhetsfest (17,e april 2001)
 
Är ni förlovade?
Nepp, inte än...

Bor ni ihop?
Japps det gör vi, fick lägenheten 1/12-06 men Robert flytta in först 31/12-06

Har ni barn? Japp, en underbar liten dotter (Ayla) född 17/12-08

Har båda körkort? Nix, bara Robbelibobban...

Kommer du ihåg er första kyss?
 Mnja, TROR det var i grinnhålet hos mamma och pappa efter vi var på bio tillsammans =) 

Vem sa "Jag älskar dig" först? Oj, det minns jag faktiskt inte... Men Robert skrev det först i ett "primitiv sms" som han kallade det =D

Vem är äldst? Robert - 82 

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är Skytt och Robert är Stenbock

Vem fyller först på året? Robert (10,ejan)

Vem är längst?
Robert, nån cm längre än mig... typ 3kanske

Vem sjunger bäst? Ayla ;-)

Håller ni i handen på stan? det händer väl nån gång ibland...

Kände ni varann innan ni blev ihop? Mnja, kan ja inte direkt påstå faktiskt. Lärde känna varandra när vi blev tillsammans

Blev du kär i första ögonkastet? Nja, förälskad.. kär blev jag när han drog upp tröjan och visade magen när han gick med mig hem så ja skulle slippa gå ensam mitt i natten =) Men det var samma kväll som vi träffades på festen.

Har ni någon speciell låt? Njä tror inte det.. men vi har lyssnat på mycket räserbajs! hahaha

Har ni några "fri kort"? Aldrig kommit på tal så måste nog säga nej där...

Har ni varit utomlands tillammans? Japp. Egypten, Frankrike, Lettland, Danmark, Storbritanien, Tunisien ööm tror det är dem bara...

Vilket är ert bästa minne? Måste nog säga ögonblicket då vår älskade lilla dotter såg dagens ljus för fösta gången =)

Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Inte mycket. Spelar tv.-spel, kikar på tv/film... har det mysigt och underhåller lillfisen våran.

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Oftast

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej, 2-5km (robert bodde både hos mamma sin och pappa sin på olika ställen)

Blir du lätt svartsjuk? Mnja, ibland 

Brukar ni bråka? Nästan aldrig

Ringer eller SMS:ar ni mest?
Sms,ar

Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Hmmm, näsan och rumpan =D

Brukar nån av er prata i sömnen? Robert är rätt lustig i bland i sömnen med vad han vräker ur sig =D

ENSAM!!!

Ayla sover!! ENSAM!!!!!
visseligen inte i sin säng utan min och roberts säng men endå hon sover utan att ligga på någon!!! och utan att vakna efter 3min, hon har sovit i snart 1 timma där först nu våga ja kliva upp lite hehe
Är suuuper trött så ska i säng nu igen men blev så lycklig över att hon somna (bara med lite hjälp av bröstet och jag kunna glida bort till andra sidan sängen utan att hon vakna) så ja blev små pigg och var tvungen att dela med mig av mitt lyckorus

från att vara yber pigg så skrek hon till, fick bröstet snuttade 3-4 tag och sen slockna hon som en sten!
Men men nu ska jag sova ja med *gäsp*

Underbart att vara småbarnsmor...

I morse vaknade jag till lite halvt och möttes av ett piggt litet nylle med stooora ögon som låg och stirrade och flaxade med armarna mot mamma... Hon var så söt och vela nog försöka få mamma att fatta att nu vill jag upp! (kl var ca 7 så jag var laaagom trött) så halv-vaken gled jag ner lite och börja små pussa på henne och då passar hon på att kräkas lite rakt i min mun....
Så goa pussar har jag alltså! haha
Så då fick hon som hon vela iaf, då kom vi upp med en väldig fart... Fick tvätta av lillfisen för hon kräktes ner pyjamasen oxå så den hamna i tvätten med all annat nerkräkt, kissat och bara allmänt skitiga kläder...

Hon satt och skrattade ett bra tag i sittern sin i morse =) men så fort ja tog fram kameran och försökte ta kort så blev hon så intresserad av kameran så hon bara såg förvånad ut hehe fick med 2 små halv smile iaf haha =)



Hon har varit jätte grinig idag sen efter det.. vid 15 tiden ca brukar det vända från att vara världens gladaste lilla tjej till att bli jätte grinig och inget hjälper typ och hon kommer inte till ro ens vid bröstet och kan somna...
det är 3-4,e kvällen i rad nu som hon blivit så här och skriker till och från och bara gå runt med henne gungandes på axeln funkar i korta stunder... Inte ens bröstet har funkat som tröst..
Men så i kväll nu så har vi gett henne ersättning vid 19 tiden oxå efter att hon ammat... känns som jag knappt har mjölk kvar på kvällarna =( Det kommer knappt något när man klämmer ens... Under hela dagen är allt som allt som kommit ut när ja försökt pumpa 20ml så hon fick det först och de slurpa hon i sig på en gång... sen fick hon ligga vi bröstet medans robert gjorde i ordning 130ml ersättning... ersättningen slurpa hon i sig allt på en gång oxå så hon är verkligen hungrig på kvällarna och uppenbarligen räcker inte min mjölk till längre och jag får ju inte ut något med pumpen nästan så kommer nog tvingas fortsätta med att delamma helt så hon får ersättning 2-3gånger som komplement för nu sedan vi pröva med ersättningen i kväll så har hon legat och varit glad på roberts mage och nu sitter hon i sittern och har somnat... dem ska ju hellst inte sitta och sova i dem så länge men misstänker att de inte kommer vara så länge hon sover där heller så hon får sitta nu när hon är nöjd och hon behöver verkligen sova för hon har ju inte gjort det mer än 5min åt gången typ under hela dagen innan så...


Det fick bli ett bad igår kväll och denna gången var det pappa Robert som fick ta hand om badet =) Och hon njuter såå mycket lillfisen våran, hon tycker verkligen jätte mycket om att bada!




Omöjligt!

Glömde ju säga det..
Det snöar i Göteborg!!!

Heeelt otroligt, men oxå helt sannt!
Nu är det vitt ute... men räknar med att det försvunnit innan natten som vanligt...
Nu vill man ju inte ens ha snö längre... nu ska det bli vår och varmt och skönt och massa tussilagos och snödroppar och grejer!!!

Hälsokontroll

Japps, idag har vi haft besiktning hos BVC jag och Ayla så var det hennes första hälsokontroll!
Hon fick en OK stämpel =) Hon var en fin, duktig tjej som växer som hon ska och fick massa beröm för att hon "är med" så mycket och allt det där... *stolt mamma som vanligt*
Duktig var hon oxå lillfisen när vi vägt (väger gör man ju nakenvikt dvs. utan blöja) och mätt henne så lyfta jag upp henne och då grabbar hon tag med båda händerna om mitt halsband... Helene skulle försöka hjälpa till att ta bort hennes små händer eftersom mina var upptagna med att hålla i Ayla och då kissar hon ner hela min mage, mina byxor, golvet och mina skor hehe *underbart att vara mamma* självklart blev hon ledsen då, men de var bara till att lägga ner henne så hjälpte helene till och torka Ayla medans jag försökte torka mig själv =) Självklart hade ja bara ombyte med till Ayla denna gången och inte till mig själv såå jag fick sitta där nerpissad haha
När hon var torkad fick jag lyfta iväg henne och ta på ny blöja och kläderna fick vara av för vi skulle strax in till läkaren då så hon fick vara nakenfis med blöja bara... och hon var fortfarande lite ledsen så lyfte upp henne på axeln och då sprut kräks hon... över min axel och fram över brötet så de tom rann ner mellan dem haha
Så man har blivit både pissad och kräkt på idag! Efter det så blev hon helt nöjd och glad som vanligt när vi gjort så mot mamma...

Hon blev lite små ledsen när doktorn höll på kollade henne när hon inte fick sitta hos mig men annars gick allt jätte bra!
Jag bad han kolla lite extra på storkbettet som hon har, han sa det att det nog kommer växa bort inom några år och att vi inte skulle oroa oss över det... Men han vela att andra barnläkaren skulle kika på det oxå så han hämtade henne och så prata dem lite och då berättade den andra kvinliga läkaren om en ny metod *nu minns jag inte vad den hette med det var något som hade visat sig effektiv mot hemaignom (hur det nu stavas)* gamla läkaren hade inte hört talats om denna metoden men dem kom överense om att de bästa var att ge oss en remiss till barnkirurgen så ska dem kika på det just för att det vuxit så mycket och är så nära ögat på henne nu, ca 2-3mm bara ifrån ögonvrån är det nu. För det får inte skymma synen och så för henne och kan skada ögat om man har otur om de skulle växa mer.
Så nu väntar vi bara på kallelse dit så får vi se om dem kan göra något åt det! Men vi ska ha uppsikt själva oxå så de inte blir större nu för blire det skulle vi till läkaren igen på direkten.
Men aaa annars så var allt tipp topp med henne! =)

vikt: 5110gram
längd: 55.3cm
huvudomf: 39cm


Hon somnade i vagnen på vägen ner i hissen så jag tog en liten prommenad på lite drygt 30-40min med henne och hon sov hela tiden sen börja mina fötter frysa så vi gick hem... väl hemma så sov hon men höll på vakna så ja öppnade balkongdörren och ställde vagnen med sufletten mot öppningen och drog vagnen över tröskeln lite så hon somnade om sen fick hon ligga där och sova till kl 16 då hon vaknade och var hungrig. Funkade rätt bra att göra så, men gud så kallt det blev här inne! men hade jag stannat och tagit av henne overallen så hade hon vaknat och dåskulle det inte funka att få henne sova i vagnen som vanligt antar jag, så ja tänkte att det kan ju vara värt att pröva detta iaf och det funka ett tag ju! jag fick gå dit och dra vagnen över tröskeln lite dåoch då när hon höll på vakna till för att hon skulle somna om... hon kan verkligen bara ligga själv och sova när man är ute och går med henne i vagnen, det måste skumpa och ha sig... Det är rätt jobbigt faktiskt när man inte kan lägga ner henne när hon sover (hon sover här i min famn nu efter maten) men förhoppningsvis lär hon sig att sova ensam inom en snar framtid! vi får helt enkelt öva och försöka, får börja med i vår säng om man kan få henne att soman och sen smita upp själv.. har lyckats med det 2gånger i lite dryt 30min än så länge så vi gör ju liite framsteg iaf...

Fick hem en ny sjal idag oxå, en som man slipper knyta och grejer utan bara har på sig, så får vi se om hon gillar den.. den andra knytsjalen gilla hon inte.. iogs har vi inte pröva mycket bara 2gånger... men har bara hunnit få ner hennes ben i den så har hon blivit jätte ledssen.. men ska försöka igen och låta henne vara lite ledsen tills hon är helt i och så vyssa lite så hon kanske kommer till ro för hon borde ju gilla sjal eftersom hon ska vara i famnen på en hela tiden. Så jag hoppas det ska funka, vi får pröva och öva oss fram.


Föresten, idag blir hon 7veckor Ayla! Guuud så fort tiden går!!!
tha tha

Kärlek

~ Just like the sun, lights up the earth, you light up my life ~



pilla pilla pilla

mmm som ni ser så pillar jag lite med designen nu igen..
meeen kass som man är så tar det tid och aaa man pillar och försöker och hoppas på det bästa typ
Så ha tålamod... =)

Mikaela.. The Giant!

Haha =)
Tydligen så tjabblade jag till det lite tidigare i kväll när jag gjorde ett tappert försök att byta ut min profil bild... jag har lyckats radera några rader i kodmallen så den vanliga syns inte utan jag hade slängt in nå annat för att få en stor profilbild tidigare.. och nu tänkte jag att aja, jag lägger bara upp en annan bild där...
Ändrar html adressen bara.. mene blev visst lite fel i uppladdningen av bilden hehe :D
Istället för att ladda upp den i 100 råkade det visst bli 1000 *oops*
Men har försöka ställa det till rätta nu så hoppas inläggen syns ordentligt! =)

Fredrika: du var inte ensam om att inte kunna se för en jätte mikaela alltså =P haha

Vilken familj, en Jätte Mikaela till mamma, En vekling som fryser I öronen till pappa och en liten klösande, attackerande tiger till unge!
Jag fullkommligt älskar min familj!


Familjemys

Ja igår blev det riktigt familje mys med körslaget och pizza =)
Grattis till Team Hanna som kammade hem vinsten!
*stolt föredetta Bollnäsbo är man allt ska ni veta* =)

Idag har vi haft det riktigt mys oxå, Har lekt med min lilla tiger hela dagen hehe =P (datumet var fel på kameran i morse när jag tog serie bilderna så ändrat det nu så det stämmer)

Och det har varit så fint väder idag! -2 grader och strålande solsken! Så vi tog på oss långkallingar och begav oss ut hela familjen på långprommenad bort mor Eriksberg... Vi gick och gick och gick i lite drygt en timma, var såå härligt ute! Ayla var en liten ängel och sov hela tiden... När vi kom till Eketrädgatan efter att ha gått en lång omväg dit så frös Robert i öronen så då valde vi att hoppa på spårvagnen och ta den hem istället för att gå den 15-20min långa vägen hem igen...
Så nu har vi prövat spårvagn för första gången med lill tjejen! Och det gick bra hon vakna till för att det blev så stilla men gnällde inget utan bara låg och kika... det gunga en del iaf så hon vyssades lite.


När vi kom hem så vaknade hon så fort vi kom in i lägenheten, men en ny blöja, lite pussar och kramar så blev hon glad igen och sen satte vi oss i soffan så har hon käkat lite och total slocknat igen och sover fortfarande i min famn sedan kl16 ca. Lilla tröttfian våran!
 
Nyfiken liten Tiger

Far och dotter
Visst börjar dem bli lik varandra? =)


Robert håller på plockar lite nu och ska fota lite saker vi ska lägga ut på tradera och se om vi kan bli av med.. Så har han precis slängt in potatisen i ugnen, vi ska äta kassler med bakpotatis!!! *mumma*
Föresten pappa, för att glädja dig kan jag upplysa dig om att jag lärt mig äta wookgrönsaker ;)
Åt kycklingwook och nudlar häromdan och de var jätte gott!

HIttade föresten generations korten vi tog i julas!
Så bjuder på en sådan med! =) 

4generationer
Mamma Mikaela, Morfar Bo, Gammelmorfar Odd & Lilla Ayla

Jag har skaffat mig en liten tigerunge!

Med sina vassa små klor ligger den förskräckliga tigern och planerar sin attack...


Plötsligt får hon syn på sitt byte...


Och avger ett fruktansvärt, anfalls vrål!


Hon kommer närmare och närmare sitt byte...
Hon öppnar gapet och går till attack!


SMACK! Så sitter hon med klorna om sitt byte!