Älskade lilla Ayla


Gräsänka

som vanligt är jag gräsänka på fredagskvällen...
Robert är på cosmopol igen, men vi har det så mysigt så jag och Ayla på våra små tjejkvällar!
Hon har varit så go så! nästan sovit hela dagen, då hon inte sovit har hon suttit i sittern eller i soffan med mig (med undantag för att hon legat i famnen och käkat så klart) hon har fått lära sig hur man diskar idag haha Robet tog in henne i köket så hon fick sitta och titta på när han diskade.
Jag har fått egen tid i dag hela förmiddagen och ett tag på eftermiddagen eftersom det blir 4,e fredagen i rad som han lämnar oss ensama på kvällen nu så var han snäll och tog henne hela dagen bara matningen jag skött och lite mys som jag själv vela ha så han fick duscha,laga mat och sånt

Hon har varit på sånt strålande humör! hon har suttit bredvid mig i soffan i 1timma och pratat med mig sammtidigt som vi kikade lite på tv och nu har vi fått på ren blöja och pyjamas efter ett långt härligt bad som hon låg och log och skrattade i hela tiden!
Har upptäckt att hon verkligen gillar imse vimse spindel haha Hon stor flinar nästan jämt när man sjunger den *gosefisan min*
Nu ligger hon och sover här i min famn efter att ha fått sig lite käk, börjar vara rätt trött jag med eftersom hon vakna vi 7 i morse och sen låg och små prata med mig i sängen till 9 innan hon somna om och jag klev upp för ja trodde hon vela upp men när ja kommit upp ur sängen så sov hon igen så ja väckte robert och sa till att passa henne och så han vet att hon fortfarande låg precis bakom honom fasten jag klev upp.
Så det blir nog sängen för oss snart båda två skulle ja tro.. eller om vi knäpper på en film här vid tv.n och kikar på och halvslummrar i soffan..



Pratar och kikar på tv med Mamma


Nybadad och lite hickig hehe, nappen har vi lyckats pilla in i munnen oxå!




Nu har vi fått på oss pyjamas och sitter och kikar lite
men nog börjar vi bli lite trött alltid...

Länge sedan...

Ja nu var det länge sedan jag skrev något här...
Har lixom inte riktigt haft varken tid eller ork till det senaste dagarna.
Händer väl inte så mycket här heller, Ayla har börjat skratta och le en hel del nu vilket är helt underbart!
Ett skratt från ens lilla barn är nog de bästa som finns tror jag, gud så det värmer hjärtat!

Hon pratar lite oxå och vill vara med i allt man gör, tycker mycket om att sitta och kika runt och är en jätte bra lyssnare och tycker om när man pratar med henne så jag funderar på om jag ska köpa någon bok och läsa för henne =) Hon fick en bok av min moster med familj när hon föddes, Visst kan Lotta cykla. Kanske skulle ta och läsa den för henne?
Annars så är allt som vanligt med henne, hon kan inte sova ensam utan måste ligga i famnen på någon och hellst somna med en tutte i mun då mår hon som bäst. Igår lyckades hon dock först ligga ensam i SIN säng i nästan en timma *förvånad* och var helt nöjd,.
Tidigare har hon nog bara legat där 10-15min som mest utan att bli ledsen så det är lite framsteg iaf!
Hon somnade inte fasten hon var jätte trött utan låg och kikade och små pratade hela tiden och kanske slumra lite lätt nån enstaka gång bara sen blev hon ledsen och vi fick ta upp henne.
Bytta blöja och på med pyjamasen sen kröp vi ner i vår säng så fick hon bröste lite för hon var ledsen så tänkte att hon kanske var hungrig igen eftersom de då var 1½timma sedan senaste målet kanske.
Hon tog 3-4sug och sen däckade hon totalt på min arm, jag lyckades tom glida ner henne på madrassen bredvid och smita upp ur sängen utan att hon vaknade vilket inte heller funkat förr. Jag väntade någon min för att se om hon vaknade men det gjorde hon inte så jag passade på att ta mig en lång härlig dusch och gjorde tom inpackning i håret! *LYX*
men när ja kom ur duschen och stod och torka mig så börja hon bli gnällig och efter en liten stund så blev hon helt otröstlig och bara skrek och skrek...

Blev lite irriterad på Robert då att han inte la ner pokern som han satt vid och gick och tog upp henne eller försökte få henne att somna om när hon vaknade då han hörde det... Klart man blir ledsen när man är så liten som hon är och vaknar upp helt ensam i en stor säng där mamma och pappa brukar ligga bredvid när hon vaknar så finns ingen där och det är helt mörkt. Så övergiven hon måste ha kännt sig stackarn =( Först när hon riktigt skrek fick jag skrika till Robert att gå in och ta upp henne... men det hjlälpte inte heller, så han pröva byta blöja men då låg hon och skrek så mycket så hon blev helt röd och bara hosta för hon skrek sig så torr i halsen... då tog mammagenerna över helt så ja slängde på henne en blöja snabbt och pyjamsen fick sitta halvt på bara och lyfte upp henne och så snart hon kom upp i min famn blev hon helt tyst och bara snörvlade lite.. helt blöt om kinderna var hon mitt lilla hjärta.. gud så ont det gjorde i kroppen att torka hennes tårar! Men så kröp vi ner i sängen, drog på pyjamsen så fick hon ligga me ett bröst i munnen så somnade hon om rätt snabbt sen sov vi gott båda två till 9 i morse med bara en matning vid 5tiden.

Vi var ut på en långprommenad härom dagen oxå, riktigt skönt var det, en timma var vi ute hela familjen.. Ayla låg så snällt och sov nästan hela tiden, vakna till och gnällde lite så Robert fick bära henne 2 gånger men inte mer än 3min kanske så kunna vi lägga henne i vagnen igen och så somna hon på direkten igen i vagnen *skönt*


Massor med nya kläder har hon fått nu oxå hehe =) jag har gått lös på tradera och köpt en hel kasse med kläder haha =D massa söta grejer är det!




Där är lite av alla fina grejer som hon fått nu =)

Har nästan fått ihop dopkort nu med, så snart så kommer det nog komma ut på posten hoppas jag!
I kväll har vi haft främmande oxå, Ingrid har varit här och hälsat på efter att hon jobba lite i stan idag. Käkade lite middag och kollade på tv ett tag. Pratade lite om dopet och annat oxå, så fick Ayla paket med jätte fina kläder och ja och robert fick varsin bok =) *tackar och bockar* Vi bestämde att vi ska ha riktig familjemiddag på kvällen efter dopet, vi kommer ju bara ha dopfika i kapellet efter själva cermonin. Så vi har planerat för att roberts mamma & pappa med familjer + mina föräldrar, syster +andreas skall ha middag ute i Freluga hemma hos Roberts pappa.
Vår föräldrar har nämligen fortfarande inte träffats något, inte mer än sprunge på varandra på stan kanske och sagt hej.. och då har ändå våra pappor gått i samma klass när de var "små" och första gången vi var tillsammans var jag bara 15 år och vi har umgåtts sedan dess oxå så det är ju lite drygt 8år som vi haft på oss att styra upp träff nu men det har inte blivit av så nu vid dopet ska det bli av *äntligen*.


Nää nu har det blivit ett långt inlägg så ska inte tråka ut er mera nu!
Ska försöka var duktigare och skriva bättre och oftare så de inte blir så långt varje gång =)
Tha tha!


Mammas Ängel

6veckor

Idag blir min lilla tjej 6veckor gammal!
Vart tog min lilla bebis vägen???



En liten lista om grav-förloss. =)

När fick du reda på att du var gravid? Onsdagen 16/4
Blev det en chock? Mnja, egentligen inte.. var inte direkt beredd på att det skulle vara så men jag fick ju bara en kännsla i kroppen någon dag innan och beställde hem test från internet för att ha hemma för kändes som att det nog kanske snart tar sig.. och så hade de skickat med ett extra test så bara för skojs skull tog jag det när jag fick hem dem och poff pang så dök det upp texten gravid! :)
Hur gammal var du? 22
Hade du mycket halsbränna? Nej bara i början när jag spydde hela tiden och fick lite magkattarr
Spydde du mycket?
ja som en räv i flera månader.. blev tom inlagd med dropp på sjukhus en vecka nästan och gick ner 8kg
Hade du mycket foglossning? nej inte ett dugg!
Ditt sf mått som störst? 37cm 9/12 var sista mätningen vi hann med innan hon vela komma ut!
Har du fått bristningar? Ja, massor :-( *ser hemskt ut, snyfta*
Trodde du att det var en pojke eller flicka? jag var stensäker på tjej i början och ungefär halva tiden sen började jag tveka lite men jag stod fast vid första kännslan!
Vad hoppades du på? Hoppades faktiskt lite på en tjej för det känns som de är nå spec med mor-dotter relation :-) Men sammtidigt har jag alltid sagt att jag vela ha en pojk först :-D men ärligt så spelade det ingen roll.. vi skaffade inte oss ett kön utan ett barn!
Gick du över tiden? nej hon kom prick en vecka förtidigt! och tur var väl det så hon slapp fylla år på julafton som var dagen då hon var planerad enligt rutin ul :-)
Födde du för tidigt? jo det blev ju så
Hur var förlossningen? Helt otrolig upplevelse!
Blev du sydd? 3stygn allt som allt, ett invärtes och sedan 2 i förebyggande syfte så det inte skulle spricka och göra så ont när jag sedan skulle kissa
Hade du smärtlindring? Bara lustgas, hanns inte med något annat då det gick så himla snabbt!
Dragen med sugklocka? Nix, skötte allt helt själv ;-)
Hur många var inne i förlossningsrummet? det vet jag faktiskt inte haha trodde de bara var typ två bm och jag och robert då ;-) men sen typ en vecka efter när vi prata om förlossningen så fick jag veta av robert att de hade varit massa folk där! Ayla kom precis i skiftbytet så de vi hade först, de vi skulle få efter bytet kom in allihopa för de vela se och hejja på tydligen haha :-D så de hade varit en 8-9pers där tydligen men de märkte jag inte av. (var så inne i krystningen då så hade annat att tänka på hehe)
Hade du någon nära med dig? Japps Robert (aylas pappa) var med hela tiden och gjorde ett otroligt bra jobb!
Vilket BB födde du på? På östra sjukhuset här i göteborg
Hur stor var bebisen? 3995gram, 50cm lång och huvudomfång på 36cm
Blev det en pojke eller flicka? En underbar liten flicka!
Vad fick hon heta? Ayla, Elly, Sara Jensen
Var allting värt det? Absolut, kommer lätt göra om det igen om jag får den lyckan att uppleva det igen vill säga!


Ayla 3minuter gammal =)

Första kalaset

Yes nu har Ayla varit på sitt allra första "kalas" =) Annloo har ju fyllt år hon så i går kväll åkte vid dit en sväng hela familjen. Hon sov hela vägen dit men så precis innan vi kom in åkte det förbi en bil med pajj avgasrör som lät som jag vette satan och väckte henne... så hon var ledsen när vi kom upp så fick börja med att ge henne mat..
Efter att hon fått lite mat och kräkt ner hela mig så blev hon hur nöjd som hellst haha =) Satt med robert eller i soffan och spana in grabbarna som var där =P Diggade musiken gjorde hon oxå, en riktig liten rockbrud är det vi har!

På morgonen i går så satt jag med henne och kolla på Vh1 och så kom det först en PCD låt och då satt hon och små dansa i sittern och stor log hehe efter den kom värsta rock låten med långhåriga, skäggiga män på motorcyklar..
Hon stirrade med stooora ögon på grabbarna på tv.n och när de gasade på motorcyklarna så börja hon skratta och viffta med armarna....
Kommer nog bli jobbigt när denna damen börjar träffa pojkar haha =P meen det är några år dit än får vi hoppas hehe

Idag har vi varit och shoppat lite! hitta lite fint på lindex på rean, och så har vi köpt massa god mat!
Annloo och Rickard kommer hit strax så ska vi ha dubbel dejt hehe =) käka kött och potatis och lite gott, se en film eller så kanske. Och Ayla var så snäll så hela tiden när vi var och handla! hon sov hela tiden typ!
Robert står och diskar nu och Ayla sitter här i sittern bredvid mig och gungar, hon har prövat sitt fina gym idag för första gången oxå! =) Hon låg en stund och var jätte glad, visst hon var inte så intresserad av leksakerna på gymmet utan stirrade mest på tv.n men hon klaga inte på det iaf och kika lite på sakerna så det kommer nog uppskattas av henne sen när hon är lite äldre =)


Nu är det klart med gudfar/gudmor till lillfisen!
Per är det som är gudfar och Annloo blev jätte glad igår när jag frågade henne om hon vela vara gudmor åt vår lilla flicka! Jag har funderat mycket på vem jag skulle fråga om det, ni vet att ni alla finns i mina tankar och mitt hjärta tjejer (ni vet vilka ni är) och ni kommer alla ha en spec plats i Aylas liv hoppas jag!
Men senaste åren så har jag och Annloo kommit varandra så nära och aaa, hon har stöttat mig så mycket i allt som hänt senaste tiden och Ayla trivs bra med henne hehe så tillslut så valde jag att det får bli hon som får bli gudmor =)

Nu verkar fisen vara lite hungrig så ska passa på och mata henne lite nu innan A & R kommer!
Tha Tha!


Nyaste kläderna som hon fått =)


Tittar på tv med mamma =)


Inviger gymmet =)


Posar ;)

Min lilla flicka


vill inte sova....   


 Punk bruden hehe ; )


haha gilla visst inte mössan =P    


Fundersam liten sömntuta =)


Arg bebis


Glad bebis


sovande bebis =)

Fredags kul

Det var en man som hade arbetat hela sitt liv, sparat alla sina pengar och var riktigt girig när det blev tal om hans pengar. Just innan han skulle dö sade han till sin hustru: - När jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ta med mig mina pengar till livet efter detta. 

Och hans hustru lovade honom av hela sitt hjärta att när han dog, så skulle hon placera pengarna bredvid honom i kistan. 

Och så dog han... Han låg där i kistan och hans hustru satt svartklädd med sin väninna sittande bredvid sig. När ceremonin var över, och just innan begravningsentreprenören skulle stänga kistan, sade hustrun: - Vänta, bara en stund! 

Hon hade en låda med sig och den gick hon fram och lade i kistan. Begravningsentreprenören stängde kistan och rullade iväg den. 

Hennes väninna sade: - Jag vet att du inte var dum nog att lägga alla pengarna där i kistan tillsammans med din man. 

Den lojala hustrun svarade: - Hör nu, jag kan inte ta tillbaka mitt ord. Jag lovade honom att jag skulle lägga pengarna i kistan med honom. 

- Menar du verkligen att du lagt alla pengarna i kistan?! 

Ja, det gjorde jag, svarade den lojala hustrun. Jag samlade ihop allt, satte in det på mitt konto och skrev ut en check åt honom. Om han kan lösa in den, så kan han spendera pengarna. 


Shoppat =)

Hittade en 30%rabatt lapp på lindex när jag städa igenom lite papper härom dan så passade på nu och gå in på deras hemsida och beställa lite grejer till Ayla... hon har vuxit ur alla pyjamaser som hon kunna ha och de som är kvar är för stora för henne och bodys börjar hon växa ur och de vi har sen är lite för stort hade knappt något i 56 såg jag nu idag när jag gick igenom alla kläder... 50 och sen 62 är nästa och det är lite stort ännu för henne och 50 är lite smått i byxor sitter dock 50 perfekt fortfarande.. vissa bodys i 50 kan hon ha med me de är stora i storleken =)
Dessa söta kreationer fick det bli ifrån Lindex!
Lindex Shop Online - BodyLindex Shop Online - BabyLindex Shop Online - Baby
källa: Bilder från Lindex Shop Online

Grattis på födelsedagen hjärtat!!!












Hemmafru

Idag så har det varit en väldans effektiv dag för mig! Eller aa kvällen har varit det iaf =)
Ayla var så snäll och gav mig lååång sovmorgon idag! Hon somnade väl vid halv 1 i natt kanske sen vaknade inte tjejen och vela äta fören vid 8 tiden på morgonen =) Hon vakna till vid 5 en sväng men då vela hon inte äta utan bara låg och kika och små prata hehe =) Sen efter matningen vid 8 så låg vi och myste lite till strax efter 9 då somnade hon om och sen sov vi till 11 tiden typ! *skööönt*
Gick upp och skulle byta på lillsnurvan och han inte mer än att få av henne blöjan så blev hon jätte ledsen!
Hon fick torr blöja så satte vi oss i soffan lite så vela hon käka igen och åt så mycket att hon spydde ner hela soffan, sig själv och mig...
Gick iväg och tvättade av oss och torkade upp och fixa och sen var hon ledsen igen,,, fick sitta med ett lillfinger i munnen på henne ca 30min innan hon blev nöjd så jag kunna sätta henne i sittern lite så jag kunna fixa frukost.. han precis få i mig den innan hon börja gråta igen stackarn,
Tog upp henne och gick runt och kika och prata med henne och tillslut efter 20-30min så somnade hon igen på min mage... sen låg hon där och sov till strax efter kl 16 igen (sovit mycket idag lillfisan hehe)

Sen belv det lite käka igen och så skulle vi byta blöja igen så lät ja henne ligga lite på skötbordet och lufta så hon inte ska bli röd i rumpen igen, hon var rätt nöjd en stund så jag börja sortera tvätten och lagom till robert rammlade in vid halv 5 snåret så började hon bli ledssen igen så då fick han ta över och trösta lite.
Sen blev hon jätte nöjd och har suttit i sittern sin jätte länge eller i soffan med robert och så har dem suttit och pratat och kikat på tv och haft sig medans jag har tvättat och hängt 2 maskiner tvätt, diskat, vattnat, lagat mat och sorterat lite babykläder då hon har så mycket så tänkte lägga undan de som är för stort och ta bort de som hon vuxit ur =)
Har städat av lite oxå, fått ner sista julgrejerna som vi inte haft tid till att fixa innan så nu får robert bära ner allt i källaren i morgon...  Har plockat undan rätt mycket så i morgon ska vi nog kunna röja av det sista och dammsuga och torka golven, det behövs verkligen kan jag lova! Robert är hemma och pappa ledig i morgon och fredag så skönt att vi är två!

Funderar på om vi ska försöka ta oss till öppna förskolan i morgon kanske, vi har nämligen inga mamma/pappa/föräldra grupps träffar utan hade bara det under tiden jag var gravid och sen efter att barnen är född så var de bara öppna förskolan och inga grupper som de har på flera andra ställen..
Lite tråkigt att det inte är det då det hade varit kul att träffa någon i närheten som man kunna umgås med kanske, har ju tjejerna på "forumet" som ja ska försöka ta mig iväg och träffa snart nu när både jag och Ayla börjat må bättre och inte är förkylda =) SYnd bara att alla där bor en bit bort ifrån oss och jag har ju inge körkort så jag kan köra iväg =( och spårvagn har jag inte vågat mig på att pröva ännu och vet inte när jag kommer våga det haha kommer då inte vilja göra det själv första gången det blir dags utan då får allt robert eller någon vara med =)

Nää nu ska jag mysa lite med min lilla flicka som precis käkat färdigt! =D
Tha tha!


Mitt lilla köttätande monster!


Myyyyys

Storkbett

Har fått en del funderingar om vad det är vår lilla tös har i ansiktet, om hon gjort illa sig eller något sådant... Så tänkte att jag kan berätta lite vad det är för "märke" hon har där!

Hon har inte gjort illa sig utan är född med det, det är ett såkallat "Storkbett" som hon har, syns lite bak i nacken oxå...
Namnet kommer ifrån att man brukar säga att storken kommer med bebisarna och märkena skulle vara efter att storken tagit ett grepp runt barnets huvud...
Storkbett är inget farligt och det bleknar bort med tiden, det är inte så vanligt med så stort i ansiktet som Ayla har så vi har fått veta att vi nog ska vänta oss att det kan ta uppemot 6-7år innan det bleknat ordentligt på henne.
Det brukar kunna ta 1-2år annars innan det bleknar och det börjar med att bli rödare och större innan det tillslut börjar blekna. Det är inte säkert att det bleknar helt så det inte syns alls, det kan hända att det syns i vuxen ålder oxå när man anstränger sig, blir arg eller generad...

Gillar inte direkt namnet "Storkbett"... På engelska brukar det kallas för Angel Kiss vilket jag gillar mycket bättre! Det låter så fint! Och det sägs att det bara är speciellt utvalda extra tursamma barn som får sådana märken. Dem blir kyssta av en ängel precis innan de föds för att ge dem ett långt och lyckligt liv.

Fick ett tips av en tjej vars lilla dotter har ett storkbett bak i svanken, när dottern hade sett kort på när hon var liten (nu hade bettet nästan bleknat bort men på kortet syntes det rätt bra) och sett bettet så frågade hon mamma vad det var för märke. Då hade hon sagt att det är ett storkbett, och det hade hon för att hon var så fin och speciell att när storken kom med henne så vela han inte släppa taget om henne först.
Tyckte det var lite gulligt så kanske blir den varianten vi får köra på sen när Ayla börjar komma upp i åldern och funderar på vad det är för ett märke hon har (hade- beroende på hur pass länge det tar innan det bleknat) i ansiktet =)

Det syntes ju inte så mycket på Ayla direkt när hon föddes och första dagarna utan tog väl en vecka eller så innan det börja bli så där jätte rött som det är nu... Så det är därför en del har frågat om hon gjort illa sig antar jag.
Men hoppas ni som undrar är nöjda över mitt svar nu =) Och nu behöver inte vara orolig för att hon gjort illa sig eller har ont som sagt!



Här är lilltjejen bara ca 2 timmar gammal och här syns inte bettet så jätte mycket, man ser att hon är lite små röd över ögonlocket på vänster sida och att hon har som en liten rand mellan ögat och näsan bara.



Här är hon 2veckor gammal ca och där ser man att det har börjat bli rödare och bredare...
Men det på ögonlocket och precis mellan ögonbrynen har inte blivit det och nu när hon är 1månad gammal så syns det knappt (de lilla på ögonlocket och mellan ögonbrynen alltså)

Utmärkelse


Jag har fått en utmärkelse för att jag har en underbar mamma-blogg
Tack så jätte mycket Emma för den fina utmärkelsen.



Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!


Dom mammabloggar jag vill ge en utmärkelse till är:

Fredrika - Mamma till Liam
Malin - Mamma till Irma
Emmelie - Mamma till Ebba
Emma - Mamma till Nova
Emma - Mamma till Elton + Bebis i magen
Sofia - Mamma till Alicia



Börjar bli less...

På mamma & Pappa som bara ska fota massa jämt kanske?


Lilla "Vi"


+

=

=

=

BVC

Idag har vi vart på bvc igen och gud så mycket beröm hon fick!
*stolt*
Hon går upp fin fint fasten vi börjat tatt bort ersättningen så ävenom om det känns som jag har dåligt med mjölk så har jag tydligen inte det, känns skönt att veta det iaf... Men hon är väldigt hungrig av sig och äter lite mer än normalt oftast så därför hon är lite grinig ibland om hon inte får i sig det hon behöver, så ersättningen på kvällen innan vi lägger oss får nog stanna kvar lite till.. Iaf några dagar!
Just nu är hon i en tillväxt period oxå förmodligen, kl: 00,03,05,07,10,12,14,16,17,18 har hon ätit nu *extremt många gånger för att vara Ayla jämfört med att det brukar vara ca var 3-4e timma hon äter annars...
Men ja, nu väger hon iaf ca 4,5kg *stora damen nu* Kollade inte längden idag men jag tror hon vuxit mer där oxå... känns som det! Huvudet hade ökat till 37,7 så 0.7cm på lite drygt en vecka har det ökat.

Anledningen till att hon fick så mycket beröm var att hon var så duktig och färsta blicken, det märkte Helena (vår bvc sköterska) redan förra gången vi var där för lite drygt en vecka sedan och idag gjorde hon lite tester med en boll och grejer och hon var så duktig så! Fäste den precis som den ska, följer och reagerar.. Hon vet vem som är mamma och pappa och hon har börjat ge oss små leenden =)
Tror första gången var i slutet av förra veckan kanske som första riktiga leendet kom! *myser*
Sen återigen beröm för att hon håller huvudet så fint, reagerar precis som man ska med "knip reflexer"...
Hon var väldigt "vaken" när hon var vaken, och det märktes att hon är en nyfiken tjej av sig!
Hon vill väldigt gärna sitta på någons knä och bli ihållen under armarna, men huvudet vill hon hålla upp själv så hon kan röra sig som hon vill och utforska sin omgivning! =) Och kan vända sig lite från rygg till mage och utforska.
Hon är tydligen lite tidig med de mesat i utvecklingen så beröm fick hon som sagt i massor och vi är nog världens stoltaste föräldrar just nu både jag och Robert!

Köpt AD-vitamin droppar som hon ska börja få en gång om dagen nu, Helena tyckte vi kunna ge henne semper droppar i samma veva varje dag i typ 2 veckor och se om Ayla blir mindre gasig av det.. Hon har ju inte så stora problem med gaserna egentligen utan får ut dem utan större problem men ibland så märker man att hon har lite svårt för att få ut det och då får on i magen... Men hon fiser ju sjukt mycket annars endå. Och semper dropparna var bara bra för magen så vi skulle pröva tyckte hon! Så vi får väl se om det blir nå mindre fisande snart hehe =P

Annars har vi inte gjort nå vidare mer idag, var iväg till backaplan en sväng och träffa en klasskompis till Robert och så var vi in på coop och handlade lite...
Nu sitter jag här och donar lite, har fyllt i fsk papper och ansökt föräldrapeng från 17-23,e dec. eftersom hon kom en vecka innan lill fröken, så har jag fixat papperna till skatteverket så hon ska få sitt namn...
Skrivit i och under faderskapspapperna så vi ska snart få en kallelse dit så att Robert ska få bli pappa "på papper" oxå! =) Har fört in alla räkningar på banken så att det dras i slutet av månaden så man slipper tänka på det då!
Så har jag skrivit ut en del kort som jag ska posta iväg till farfar och mormor på lillfisen så dem har några! =)
Ayla ligger här bredvid och sover lite smått nu, Robert är på Cosmopol och spelar i kväll igen...
De har någon spec turnering på fredagar kl.18 som han brukar spela ibland =) Så det är tjejkväll nu igen!
När fisen vaknat sen igen så tänkte jag försöka mig på ett bad, det är ju så mysigt!

Men nu ska jag äta lite mat och kanske sova lite en skvätt för hualigen så trött jag är efter att ha varit mjölkkossa hela dagen haha =D
Tha tha!


4 veckor

Idag blir lilltjejen vår hela 4 veckor =)
Tänka sig, snart en månad!!! Stora tjejen börjar hon bli!!!
Och stora tjejer kan åka runt i sele på mammas mage =P (har dock inte riktigt fått till det ännu så prövade bara en stund här hemma och våfade knappt ta bort ena armen som jag höll runt henne och under rumpan för säkerhetsskull haha =)



Annars har det varit en lite små gnällig fröken idag igen, vi har ju tatt bort ersättningen för henne på dagarna... Hon brukar få en omgång på kvällen precis innan vi ska lägga oss så att hon blir riktigt mätt och belåten och sover gott på nätterna, annars ammar hon bara på dagarna och när hon vaknar på natten och vill ha mat.
Men hon ha sovit mycket idag endå, suttit i sittern sin lite och så hängt på min mage ett tag och suttit och sjungig och kikat på tv med mig =)

Hon har lite små problem med att få ut alla gaser, och det har hon haft bra mycket i dag... hon blir ledsen och skriker när hon fiser till och från, så jag antar att det gör ont i magen och att hon har svårt att få ut det stackarn...
Men nu ligger fisen och är så nöjd med livet såå, hon fick ersättning vid 21.30 som hon slurpa i sig med besked och efter det så slocknade hon som en riktig liten gris på Roberts mage och där ligger hon än... förhoppningsvis så sover hon till midnatt, hon brukar vilja äta mellan 00-01 någon gång.
Så blir det väl till att krypa i kojs då och invänta nästa matning som brukar infalla runt 3-4tiden på morgonen och sedan vid 7-8 någon gång igen och därefter kliva upp och hoppas på fint väder så vi kan bege oss ut på en prommenad under dagen!


Sött

Ikväll fick det bli pankaka, fasten det inte är torsdag....
Och efter att jag stekt några pankakor så såg jag något jätte sött när jag flängde upp den färdiga pankisen på fatet...



Titta i mitten så förstår ni vad jag menar =)
Ett hjärta...

Underbara lilla Ayla

Hon är såååå söt!
Robert skulle byta blöja på henne i kväll, torka rent och greja så fick hon ligga och lufta sig lite eftersom hon fortfarande är lite små röd..
Robert stod och passade henne eftersom hon börjat vända på sig och greja hehe så under tiden gick jag och plockade lite (gäller att passa på medans man får chansen)
Så hör jag hur Ayla nyser riktigt rejält och strax efter hörs från Robert

- Uuuuääääch!!! Vad du är äcklig Ayla!!!

så självklart måste jag rusa dit och se vad lilltrollet lyckats med
så när jag kommer dit kan jag inte låta bli att as garva!
Hon hade sådant tryck i nysen att hon "sket på sig" sammtidigt haha och en riktig sprut var det! typ 2cm från rumpan började bajsranden och så var det på golvet, på tvättmaskinen & lite på Robert *ler*
Hon lyckades missa tvättkorgen med nytvättad tvätt som stod nedanför luckan vid tvättmaskinen iaf tror jag haha =D

Hon är då för söt vår lilla jänta!


Pappa hjälper till med matningen ibland oxå...


Sover i sin egen säng för första gången =)


Fångad på bild mitt i en nysning haha :D


Mammas lilla älskling


"tittar" på tv med mamma =D

duktig flicka!

glömde ju säga de!!!

igår så vände sig Ayla helt själv över till mage från att ha legat på rygg =)

*stolt*


*charmtrollet*

Sjukling

Ja, då har man gått och börja bli sjuk igen då... Hostar som en liten tok gör jag och är lite seg i skallen.
Orolig över att Ayla ska bli sjuk oxå, hon har känts lite varm hela dagen och tempen har snittat på 37,7grader (naken temp)  så hon har fått varit utan kläder större delen av dagen... Nakenfis ett bra tag fick hon vara oxå lillfian =)
Hon små nyser och har börjat hosta lite smått oxå stackarn.

Och igår eftermiddags riktigt fontän kräktes hon, klädde på henne lite för vi skulle åka och handla och la ner henne i vagnen för hon var så trött och vela sova, så hon skulle få ligga där medans vi käka lite lunch tänkte vi..
Hon hann bara ligga ett litet tag så pep hon till så jag kollade dit och då bara vällde det ut ur munnen på henne...
Så det blev bara till att bära iväg henne till skötbordet och ta av kläderna och torka av henne, tänkte bada henne oxå så fick Robert åka iväg och handla själv, men när jag lyfte upp henne mot brösten en sväng så total slocknade hon.
Satte på henne en blöja och så låg hon och sov med mig jätte länge så fick bli ett bad sen på kvällen istället.

idag är hon riktigt grinig oxå...
vi fick knappt sova alls i natt, hon var inte det minsta nöjd med livet tror jag... hon har nog haft bröste i mun mellan 04 i natt fram till 17 tiden i eftermiddags! nappen vägra hon ta oxå fasten hon mest bara velat snutta... höll på bryta ihop ett tag totalt men det är lite lugnare nu...

Robert har varit iväg och köpt magdroppar till Ayla nu oxå, hon har så ont i magen ibland så lika bra att ha hemma tänkte vi så vi kan ge henne om hon får så där ont igen.
Köpte en ny bröstpump oxå som funkar lite bättre, har prövat den nu och gick väl sådär...
det är fortfarande sisådär med mjölkproduktionen, men det kan ju ta upp till 4-6veckor innan det riktigt runnit till... fick ut 30ml iaf. men tar väl litet tag innan jag lärt mig helt hur man ska göra och vid vilka tider de funkar bäst för just mig.


Busfrö =)


Hon är ju så söt gojäntan vår!!!
Smälter nästan bort när man får den här blicken =)


Varken mamma eller Ayla får blottas på internet hehe =)


Nu e vi bra trött iaf =D

Grattis!

Grattis på födelsedagen Gumman!






Gubbe ;)

Grattis på 27års dagen Älskling!

Älskar dig min lilla honey bunny sugarpie





Nakenfis

Lill tjejen satt med mig i soffan och kikade på Tv tidigare =)
Hon han dock få bort fingret ur naveln precis när jag lyckades ta kortet....
Som sagt:
PAPPAS FLICKA!



Skriver mer sen då hon ligger och käkar nu så ska vi ta oss ett bad bara hon är nöjd!

Tjejkväll

Robert är iväg på Cosmopol så Ayla och jag har tjejkväll =)
Hon är så snäll och lugn så lillfisen! Ligger här bredvid i soffan och sover som en liten gris hehe Riktigt mysigt har vi haft det ikväll, speciellt lillfröken som verkligen gett mamma att göra...

Började med att hon satt och amma i godanro och för att säga - Mamma, nu är jag mätt!
Så bestämde sig lillfisen för att kräkas, MEDAN hon amma haha =) Så, bort med fisen från bröstet och iväg till skötbordet för att byta kläder och passar på att kika blöjan sammtidigt, inge bajs men lite kiss så passar på att byta den på en gång...
Hinner bara få bort blöjan, slänga den och torka av fisen och gå iväg för att hämta en blöja (hade glömt fylla på vid skötbordet så fick smita ut i köket och hämta en ny) så gnyr det till från skötbordet, då har fisen bajsat ner heeela skötbordet! och nu var det inte hårt i magen utan nu flöt det fram haha =)
Har sånna där engångsunderlägg på skötbädden då hon inte brukar bajsa när hon ligger där utan bara kissa annars.
Så, bara till att torka av lillfisen igen så gott det gick och försöka undvika allt bajs så när hon var någorlunda ren lyfte jag upp henne till bröstkorgen för jag var ju tvungen att ta bort underlägget och skulle lägga dit ett nytt så jag kunna torka av henne riktigt och få på henne en ren och fin blöja...
Då när jag fått bort det gammla och sträcker mig efter ett nytt underlägg att lägga ut så passar lillfröken på att kissa oxå! Och inte liite heller haha Då blev jag så less på att torka av ungen att jag la ner henne på skötbädden och gjorde i ordning ett bad till henne och en dusch till mig själv!
Efter badet så fick hon ligga och vara nakenfis ett tag på fårfällen i soffan, Helen (vår bvc sköterska) sa att vi skulle låta Ayla ligga utan blöjan en del nu då hon började bli lite röd om rumpen, (la som tur var ut ett engångsunderlägg ovanpå fällen oxå) låg och var jätte glad och kollade på amerikan idol med mig jätte länge sen skriker det till och då har lillfröken bajsat ner sig igen... och jag hinner lagom få upp våtservertterna för att torka av rumpen så jag skulle kunna lyfta upp henne och ta bort henne till skötbordet och få på en ny ren blöja, så kissar hon jäääätte mycket oxå och blev bra ledssen! Men bara vi torkat det och kommit till skötbordet och tvättat av fisen igen och fått på en ren blöja så blev hon glad...

Satte oss i soffan igen och så käka fisen lite sen la ja ner henne bredvid mig här i soffan och där ligger hon som sagt fortfarande och sover så gott så!




Trivs bra hos Mamma gör vi =)
*sååå mysig hon är min lilla flicka*


*big fot*
och visst börjar hon bli bra lik Robert nu va? =)
Syns att det är Pappas lilla flicka minnsan!



Har bokat in datum för dop idag, det blir den 11/4 (Påskafton) i växbokapell!
Men är en del att fixa inför det så inbjudningarna kommer väl ut i början av februari någon gång tror jag...
Ingrid blir det som kommer hålla i cermonin =) Vårt förstahands val av präst så det ska bli kul!

Nu ska jag kika lite på tv ett slag innan fisen vaknar och vill käka igen!
Tha Tha

Det är ganska fantastiskt...

Att en liten bit av dig,
och en liten bit av mig,
har blivit en liten vi.
En egen liten vi!!!


Min två stora Kärlekar









Ayla ska få en kusin!!!

Jag ska alltså bli moster!
Äntligen får man skrika ut det för hela världen
*stolt som man är*
Har haft bra svårt att hålla den underbara nyheten för mig själv sedan jag fick veta det för några veckor sedan,
men självklart så har jag väntat tills jag fått klartecken från Systeryster att berätta det.
Och nu ÄNTLIGEN får jag skrika ut det!!!

Ska bli så kul att Ayla ska få en kusin med ca 6månader emellan dem bara!!!
25.e juni är det beräknat att lillkusinen ska dyka upp!

STOOORT STOOORT GRATTIS
till
Angelica & Andreas



Ayla träffar Moster Angelica
För första gången
=)


BVC

Idag har vi varit iväg till bvc, Ayla fick jätte mycket beröm för att hon börjat fixera blicken jätte bra, hon klarar av att själv vända på sig från rygg till sidan, hon vänder helt på huvudet själv och klarar av att hålla det uppe i nån minut och ta ner huvudet sakta igen när det blir lite jobbigt åt hennes nacke...

Hon är så duktig så vår lilla fisunge! *stolt mamma*
Och stora tjejen har hon blivit! 3veckor blev hon igår redan *hualigen så fort tiden går nu*
4300gram så nog går hon upp i vikt nu alltid haha vi ska försöka skära ner på ersättningen nu och amma mer även om det kommer bli lite skrikigt ett tag nu framöver antagligen men vill ju försöka kunna sluta helt med ersättningen så då måste vi börja skära ner på det nu och hon går ju upp mycket i vikt så det skulle inte vara några problem alls sa bvc sköterskan!
2cm har hon vuxit på längden oxå och 1cm runt huvudet! =)

Vikt: 4300gram
Längd: 52cm
Huvud omf: 37cm


Nu sitter lillstrumpan i sin fina babysitter och kikar på poker med pappa hehe de ska läras upp i tid eller vad då? hahaha =D

Själv ska man passa på att fixa lite käk medans tjejjen är så snäll och lugn!
Tha Tha tills nästa gång!


Födelseannons


donar

Ayla ligger och sover som den lilla söta gris hon är så passar på att göra om lite här på bloggen medans man kan =)
Julen är ju över nu så då passar det bättre med lite annat än jultema!
Är som ni vet inte något direkt hajj på detta med design av blogg såå håll till godo för att det ska börja se iaf skapligt ut!

Enjoy


Underbara lilla flicka!



Min underbara lilla Ayla
Knappt 1dygn gammal inne på BB
Jääätte gäsp!







Här är hon lite drygt 2½ vecka gammal
och hickar för fulla muggar!
Precis som hon gjorde inne i mammas mage
=)

En Dotter



Ett barn är ett mirakel,
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort,
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad,
långt mera än hon tror.





Underbar

Igår så firade vi som sagt lite jul här hemma med syster min och hennes grabb Andreas.
Fick många fina klappar igen som vi tackar och bockar för! God mat och trevligt sällskap blev det oxå!
Skulle åkt till Vaxholm och sen vidare hem till Göteborg idag egentligen men Robert var lite dålig i morse så vi åker i morgon istället!

Robert var så söt i går kväll oxå, när jag och Ayla låg på BB så fick ju inte Robert stanna kvar över nätterna och sova där utan fick åka hem till lägenheten. Han hade inte berättat för mig tidigare att varje gång han skulle lämna parkeringen från sjukhuset så var han tvungen att stanna till med bilen för han grät över att vara pappa till världens underbaraste lilla flicka! =) Hur söt får man bli egentligen? Han är verkligen världens lyckligaste pappa min lille pojke!

Men med en sådan underbar dotter som vi har så kan man inte vänta sig något annat heller än att vi är just världens lyckligaste föräldrar!




2009

Jahopp, då har vi lämnat 2008 bakom oss...
Ett händelserikt år har det varit må jag säga! =)

Nyårsafton spenderade vi (jag, robert & Ayla) hemma med mamma och pappa & käkade god middag innan vi vid 22 tiden for iväg till häggesta hem till en otroligt jet laggad Fanny (nyss hemkommen från Fillipinerna var hon).
Blev otroligt lugn kväll, Fanny tog med sig Ayla och la sig på soffan sen sov dem två där ett bra tag som två små grisar haha =) Jag och Robert kröp upp i en annan soffa, guuud så länge sedan jag fick ligga och bli omhållen av honom uppkrupen i en soffa! Kändes så skönt så =D Och lillfröken trivdes bra hos Fanny hehe
Men12slaget spenderades med lillan i famnen som mummsade tutte för fullt haha! Fick iaf en puss av Robert på slaget så det var riktigt mysigt med hela min fina lilla familj!

Nyårsafton fyllde vår lilla sessa 14dagar, tänk vad fort tiden går nu när hon äntligen är här! =)
Och jag och Robert "firade" 2år som sambos =) Även om vi fick vår första gemensamma lägenhet den 1/12-06 men Robert flyttade inte in i den fören 31/12-06



Vi var iväg till Bvc idag igen och vägde lill skruttan, och nu ni händer det grejer! Nu väger lillfisen 4028gram tror jag det var, hon har alltså gått upp ca 200gram sedan i måndag =) Och sköterskan tyckte hon med, precis som jag &  Robert, att det var en helt annan bebis nu! Såå mycket mer harmonisk och glad.
Nu får både Ayla och jag sova på nätterna, Ayla sover 3-4timmar i sträck! Och sen kan hon ligga vaken och kika runt och jollra ett bra tag innan hon vill sova igen efter att ha fått mat. Går ganska precis 3timmar mellan matningen nu, och ammnigen funkar mycket mycket bättre =) *skönt* men hon får fortfarande ersättning och kommer fortsätta få det så länge hon vill. Men vi börjar alltid med att amma först, så får hon ersättning efteråt om hon inte är nöjd.

Magen hennes har kommit igång nu oxå, nu bajsar hon för fulla muggar hehe 1-3gånger om dagen och kräks och rapar gör hon oxå efter maten =) Känns så skönt att allt börjar komma igång som det ska och att hon går upp så som hon ska nu vår lilla sessa!

Och igår fick jag vääärldens kyss av gofisen våran! =D Jag skulle pussa på henne lite så sög hon åt sig min överläpp och börja suga på den för fulla muggar och slicka med tungan sin på innansidan av överläppen min haha *sååå söööt är hon* =D och sen när hon sluta och jag lyfte upp ansiktet lite så bara låg hon och små flinade och tittade på mig med sina stooora fina blå/gröna ögon *blir helt pirrig i hela kroppen när jag tänker på hennes fina ögon*


Annars har vi bara flängt runt och träffat folk senaste dagarna, vi åker ju hem till Göteborg igen på söndag morgon och kommer nog inte komma hem mer till Bollnäs innan Påsken tror jag.
I morgon (eller aaa i kväll eftersom kl är så pass mycket nu redan och det är lördag nu) kommer syster och Andreas hit oxå så ska vi fira lite jul eftersom dem varit i norrbotten hela julen/nyår. Så det blir premiär träffen av Ayla för dem då oxå! =)

Nehä, nu är jag skit trött och Programet som Robert tittar på strax slut så ska ta och plocka ihop här nu och ta vår lilla sessa ut till stugan och lägga oss att sova =) Nu ligger hon på Roberts mage och har det mega mys hehe dem är så söta så mina små älsklingar!
Tänk vad lyckligt lottad jag är!!!!



Min UNDERBARA familj!
Älskar er så mycket