Hemma igen!

Japps vi är äntligen hemma nu igen från spec. förlossningen!
kom väl hem strax efter 20 tiden igen först och åkte in redan 15,30 ca så blev där några timmar...

Fick börja med att göra ctg i ca 40min. Hjärtljudet låg väldigt stadigt och pendla bara mellan ca 138-143slag/min så barnmorskan fick börja knuffa och trycka och dra i magen för att se om vi kunde få upp slagen lite snabbare då det inte ska vara så jämt hela tiden utan under en sådan lång period så bör det pendla med någon "topp" och någon "botten" så som det var förra gången vi gjorde ctg så var slagen nere på 110 som lägst och som mest 170 ca men så var det inte nu alltså.
Hon fick nästan sätta sig på magen, gjorde riktigt ont för det blev så hårt tryck på magen alltså, innan slagen gick upp lite så klunsen verkar må okej än så länge iaf! *pustar ut*


Efter ctg.n så kollade dem blodtrycket som hade höjts mer sedan bm besöket, låg nu på 120/80 så i medicinska termer så är det fortfarande normalt tryck iaf, men för mig personligen så var det högt eftersom mitt normal tryck ligger på 90/50 ca. FIck kissa i en liten mugg så tog dem stickprov som visade negativt men dem hitta bakterier så det skickades iväg på odling så får vi väl veta om några dagar om jag har uvi, är det inte uvi så kan det vara samma gamla infektion som fortfarande är kvar TROTS ATT JAG TRÄFFA EN LÄKARE SENAST I TORSDAGS FÖR ATT KOLLA SÅ DEN VERKLIGEN VAR BORTA!!!! Är lagom less på den läkaren jag träffa då kan jag ju tala om, och mer less och arg blir jag om det visar sig att infektionen visst är kvar när hon sa att hon inte såg att jag skulle ha den kvar men ENDÅ skrev ut antibiotika till mig som jag fick ta OM JAG KÄNDE FÖR DET! *arg*


Sen efter det så kom en sköterska in och skulle ta ett blodprov...
Mina ådror som är såå bra att ta blodprov på... hon fick leta ett bra tag och var nästan på väg att det skulle tvingas bli i handen hon fick ta provet, men när hon drog åt hårdare och jag fick sitta med knuten näve så lyckades en liten ådra visa sig... fick dock lägga mig med huvudet i fotändan och fötterna upp längst med ryggstödet på sängen *vilken syn alltså* för att jag gärna vela ligga ner då jag har lite svårt för blodprover...
Men blod fick hon tillslut iaf så skickades det iväg till labbet och vi fick gå och sätta oss i dagrummet medans vi väntade på provsvaren, dem vela inte skicka hem oss medans vi väntade på svaren utifall det skulle visa sig vara något.
Efter nästan 2 timmar så kom läkaren som var helt underbar! och hade provsvaren med sig.
Blodprovet var bra iaf, ingen påverkan på levern eller njurarna *skönt* så undersökte han mitt högra ben/fot eftersom den är mest svullen eftersom den varit lite blå lila i färgen nästan så att det inte var någon propp och det var det som tur var inte!
Fick oxå veta att jag läckte +2 äggvita i urinet så risken finns att det är just havandeskapsförgiftning jag åkt på =/
han vela att vi skulle ta om alla prover igen i början av nästa vecka så vi skulle göra det på tisdag igen när vi är hos barnmorskan så slipper vi åka upp till förlossningen igen, för att kolla om det är någon förändring på mina värden och är de det så är det med största sannorlikhet havandeskapsförgiftning och det blir till att läggas in på sjukan och antagligen inte någon hemgång därifrån utan bebis...
Skulle oxå hålla uppsikt på om jag börja käna mig det minsta sämre eller nå så skulle vi ringa och åka in på en gång!


Såååå, nu väntar man bara på att det ska bli tisdag då så alla prover ska tas om så får man se vad vi får för svar då..
blir till att packa bb väskan i morgon iaf utifall det skulle bli något så vi har det gjort.


Vi ska kila över till grannarna en sväng nu (kort sväng för mig då jag börjar bli lite trötter och alvedonen inte hjälper mot skallebanken) sen blir det i säng och sova så ska jag försöka pynta lite i morgon!

Tha Tha!!!

Bättre kolla en gång för mycket än att missa...

Ja, huvudvärken sitter kvar trots alvedon, och svullnaden blir bara värre i fötterna och händerna och armarna börjar nu med så att jag haft lite flimmer för ögonen senaste 2-3 dagarna så jag ringde sjukvårdsrådgivningen som kopplade mig till förlossningen nyss eftersom det är stängt på barnmorskemottagningen..

Dem tyckte det var bäst att vi kom in nu en sväng för en koll just för att jag haft lite ont i mellangärdet några dagar oxå, hon fråga om jag haft högt blodtryck innan men jag berätta att jag brukar ha hemskt lågt och undra om vi kunna vänta till tisdag då vi ska träffa vår barnmorska igen men det var lika bra att komma nu tyckte hon utifall.

Tror dock inte det är någon fara, känns mer som vanlig grav. svullnad och kanske migrän som jag känner av för värken i huvudet har börjat sätta sig i tinningen och bakom ögat lixom nu så som jag haft tidigare när jag haft migrän så förhoppningsvis är det ingen som hellst fara med något.
Men som hon på förlossningen sa, lika bra kolla en gång extra än att missa något som kan vara viktigt!
Eftersom jag inte har några värkar så får vi åka till special förlossningen istället för vanliga tyckte hon fasten jag är i v37 nu, så vi ska bara äta upp nu så beger vi oss iväg sedan.

Berättar sen hur det gått, men det kommer nog gå bra tror jag =)

Tha Tha så länge!

bökar runt lite smått =)



utbrytningsförsök!!!



Försök gärna bryta dig ut NERÅT istället lilla klunsen!!!

Bullbak & smärta!

idag har jag varit riktig hemmafru!
Jag har:
vattnat
tvättat (både vikt, hängt upp och plockat ner)
städat
fixat disk
bakat lussebullar...

Aaaa duktig värre har jag varit!
FIck lite hjälp av Robert med utbakningen av bullarna hehe blev ett litet mysigt göra tillsammans så här på fredags eftermiddagen/kvällen







MÅNGA bullar blev det hehe =D typ 70st hihi




Och nu har man svällt rejält alltså!!!
Börjar nästan bli orolig nu för jag sväller hela tiden man riktigt ser hur det växer, och värker längst med hela benet... har det inte blivit bättre till i morgon så måste jag ringa förlossningen och kolla om jag ska komma och kolla blodtryck och lämna urinprov så det inte är havandeskapsförgiftning jag åkt på =/ Ska till bm på tisdag men kan inte vänta så länge tror jag utifall det skulle vara det så kan det gå snabbt...
Har haft som flimmer för ögonen senaste 2 dagarna och idag har jag haft huvudvärk hela dagen och nu svullnat rejält!


Min stackars lilla fot....



Ja ni som känner mig vet hur små fötter jag har normalt så detta är ENORMT svullet!!!

Kan knappt vicka på tårna nu längre för då värker det och det lixom dallrar i hela foten när jag går vid varje gång jag tar ner foten mot golvet... =(


Näää nu ska jag kika lite på tv igen, har precis ätit massa god mat! Pasta med ost och skinksås, orkade inte göra något så vi rota fram matlåda och en pizza i frysen som vi har tryckt i oss så blir det busselullar till efterätt! =)

V.37

Mamman

Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.

De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar.

Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova.



Barnet

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm.

Barnets utveckling Teckning: GP/Lars Grennert

Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född.

De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten.

Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.



Pappan

Det kan hända att både du och den blivande mamman drömmer mycket och att drömmarna är livliga. Många gånger beror drömmarna på oro och rädsla inför förlossningen. Har barnet navelsträngen runt halsen? Viss oro är normal men om den ger mardrömmar på natten och försvårar det dagliga livet behöver ni hjälp. Prata med er barnmorska. Ibland behövs en ingående genomgång av hur en förlossning går till, steg för steg.


Vissa människor borde inte få jobba med andra människor!!!

Kommer till vårdcentralen typ 10.55 så sätter mig ner i väntrummet eftersom jag hade tid kl:11
Läser en tidning, kl blir 11.10, läser en ny tidning och kl blir 11.20 läser ÄNNU en tidning och kl blir 11.30...
Fortfarande ingen läkare... Börjar gå längst med korridoren för att se om jag kan se någon men det är helt dött, mitt i lunch tiden självklart.. Går tillbaka och sätter mig i väntrummet och bestämmer mig för att ge det 10 min till sen går jag därifrån och precis som jag satt mig ner igen så kommer den där förbaskade läkaren... 40 min försent, BER INTE ENS OM URSÄKT FÖR DET!!!!

Kommer in på hennes rum, tar i hand så ber hon mig klä av mig och hoppa upp så går bakom de där hemska skynket och klär av mig... hinner i princip bara lägga mig i stolen så börjar hon med undersökningen helt utan att säga till något innan så ont som fan gjorde det jhu! så säger hon bara jaha efter att ha kollat i typ 10 sek och så släcker hon lampan, tar av sig handskarna och börjar lämna undersökningsrummet och säger till på vägen ut att jag kan hoppa ner och klä på mig igen!?!!?

Jag han knappt uppfatta att det hände något mer än att hon var lite hårdhänt så det gjorde ont... och inte han jag säga något alls om att jag vela hon skulle kolla tappen vilket jag tog som en självklarhet först att hon skulle göra eftersom det skulle vara en vanlig gyn undersökning....

Bara te att hoppa ner och klä på sig igen då, så kommer in till hennes kontor igen och hinner knappt sätta mig fören hon börjar prata.. Vad jag kan se har du ingen infektion nu iaf, men jag skriver ut ett recept på antibiotika som du kan ta iaf om du vill!?!?!
HALLÅ ELLER!?!?!
Vilken läkare säger så egentligen? du har ingen infektion men du får antibiotika som du kan ta OM DU VILL!!!!

Jag bara satt och gapa och försökte få fram nå ord men hon bara skrev receptet och fråga sammtidigt om det var något mer jag undrade över.
Jag han bara komma till att säga att ja, jag har haft en hel del förvärkar och massor med sammandragningar senaste tiden... Sen tänkte jag säga så jag tänkte bara om du kunna se om tappen var påverkad något men den sista biten han jag inte säga...
Efter jag sagt att jag haft förvärkar och sammandragningar senaste dagarna så sa hon bara,
Ja det kan ju vara så att förlossningen är på gång snart, du får åka till förlossningen och kolla om du är orolig.
Så tacka hon för sig och skicka ut mig!

Är så fruktansvärt arg och irriterad på den där läkaren nu! Fick ju inte veta ett piss! =(
Jag som såg fram emot att få veta om tappen blivit något påverkad av allt elände jag haft senaste dagarna eller inte...


Ska ta och krypa ner under täcket i soffan och tycka synd om mig själv ett tag nu innan jag orkar göra något över huvudtaget....

Gegga

I natt har det inte vart lika kämpigt iaf, och inte under dagen heller... haft en del sammandragningar och så och ont i ryggen men annars har det vart okej idag.

Vi har fått ihop bilstolen nu iaf =) och vinterdäcken sitter på nya fina bilen! =)
Och så har vi slängt grovsopor och vart till återvinningen med glas och kartonger och papper och grejer så duktiga så!

Burit upp alla julgrejer oxå, tom granen hehe =P så ska jag pyssla i helgen med att få upp lite och göra de lite juligt här hemma...

Blir sängen nu bara jag skrivit klart iaf, ska ju till läkaren i morgon kl 11 och vill hinna upp och duscha innan, är alldeles för trött för det nu så får bli i morgonbitti istället...
Och tror faktiskt att det börjar små hända gerjer nu, tror slemproppen börjat lossa nu =) (ska inte gå in på detaljer haha men aaa för er som varit/är gravida så säger jag bara en sak.. SNORGEGGA! haha) om det inte var en bit av den så blir jag förvånad asså... Då är nog INTE infektionen borta och det är den som ställer till det, men skulle nog tro mer på att det är slemmisen som börjat lossna...
Visst det kan ta veckor innan förlossnigen drar igång efter det spec om den kommer lite i omgångar så som jag tror det börjat göra nu... men det är ett litet steg på vägen frammåt iaf!

Nee nu blire off to bed!


Förra årets julgran, kommer nog bli till att sätta upp årets till min födelsedag i år igen så man har de riktigt mysigt när lillen kommer!!!


Orkar inte mer snart...

Klunsen har huvudet ivägen så jag kan knappt pissa, och trycker på blåsan så jag vill bara sitta och kissa heeeela tiden iaf! Och det sticker, svider, hugger och gör super ont mellan bena!!!! Nu måste väl ungen ha fixerat sig klart snart, kan varken sitta, stå eller ligga för det gör så ont hela tiden... =(

I natt fick jag väcka Robert så han fick dra upp mig ur sängen efter att jag legat 20min och försökt ta mig upp för jag var så kissnödig... Hade så fruktansvärt ont i svanken och magen var hård som en sten hela den så jag kunde inte röra mig.. bara ligga och flämta och börja tom gråta för jag blev så förbannat frustrerad av att inte komma upp ur sängen och hade så förbannat ont!
Vaknat flera flera gånger under natten med helt otroligt grymma sammandragningar!
Och nu under dagen har jag spytt 3-4gånger och vet inte alls hur jag ska ligga utan att ha så jädra ont... Har haft vetekudden i svanken och ner över magen nästan hela dagen och sammandragningarna kommer titt som tätt... inte lika hemska som i natt dock men nog känns dem alltid!
Ett tag gjorde de så ont i ryggen att jag bara lyckades krypa till toaletten och bara satt där säkert 30 min och lyckades få pissa lite iaf och bara grät för ja hade så ont...
lyckades få i mig och behålla en alvedon sen när jag lyckats ta mig till soffan igen iaf...

Det värker fortfarande bak i ryggen/svanken mest hela tiden, hoppas det går över tills i kväll så jag kan få sova något i natt... Det var länge sedan jag fick sova en natt normalt nu...
Och hoppas verkligen att detta är över snart!
Visst det är underbart med min stora härliga mage på ett sätt, varje spark från vårt lilla underverk får mig att bara le av lycka men nu är det extremt jobbigt alltså... förstår inte riktigt hur jag ska stå ut en månad till (om inte längre)

Nu ska jag försöka kräla iväg till toan igen, Robert är hemma nu iaf så han får hjälpa mig...
Så måste jag få något i magen snart igen för är super hungrig nu...
Har iaf börjat fixa till bloggen lite nu när jag legat i soffan, men aaa det är ju inte direkt färdigt som ni ser... just nu ser de ut som ja vette fasiken haha meeen det kanske bli bra tillslut om jag har tur!

Tha Tha

skräp

ja så kommer det se ut här ett tag nu...
har tråkigt och bara mår illa så orkar inte röra mig och göra något så tänkte sitta och pilla lite och se om man kan få nå finare på allt här sååå det kommer se skit ut ett tag nu om jag känner mig själv rätt... =)

tha tha

24/11

Japps idag är det EXAKT en månad kvar till beräknat leverans datum på vår älskade lilla kluns!!!
Fatta 30 dagar!!! Det är ju ingenting egentligen!!!!

Varför känns det då som en sådan eeeeevighet tills vi får gosa med vårt lilla troll???




All I want for Christmas is YOU...






....

Sorry för att jag är så kass på uppdatera nu men kroppen värker av bara satan och har lite små feber och mår kyvens som bara den...

Hoppas verkligen all denna värken gör någon påverkning så att vi snart får träffa vårt underbara lilla troll!

Läkaren på torsdag och se om något har hänt...

nu måste jag äta något och hoppas jag får behålla det!

Nu har vi satt press på lillen!

Japps nu jädrar har vi satt press på lilla klunsen!
Du MÅSTE komma ut till julafton så att du kan få användning för din nya fina lilla tomte dräkt! =)


v36

Mamman:
Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.
Din mage kan börja sjunka ner lite och det är lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning.

Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

Ta väl hand om dig när du är gravid och planera din graviditet så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.

Du kanske känner dig färdig att föda nu - du känner dig mogen för det. Andra kan ha blandade känslor inför själva förlossningen och det är helt normalt. Det är vanligt med en viss rädsla inför smärtan att föda eller för att tappa kontrollen. När oron övergår i rädsla kan man behöva hjälp att bli av med den. Prata med din barnmorska hon kan lotsa dig vidare.


Barnet:
I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm.
Moderkakan börjar åldras.
De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern.
Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal.
De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.
Alla inre organ är färdigbildade.



Pappan:

Som blivande pappa kan du känna oro inför det okända. Följ med din sambo/fru på föräldrautbildningen! Du får betalt av försäkringskassan för att gå dit om du måste ta ledigt från jobbet.



Barnets utveckling teckning: GP/Lars Grennert


blöö

idag är jag kräksjuk asså =(

Ny vecka och föräldra kurs idag...
Men orkar inte skriva just nu, nu måste jag vila lite innan frukosten och lunchen kommer upp *blööö*

Gravidus Gigantus

Slå upp det så får du nog fram en bild av mig....
Fattar inte hur jag ska klara av flera veckor till med denna mage!!!
Jag kan inte ens resa mig från soffan längre för magen tar stutt, måste öppna dörrar snett för att ens nå med armarna så att dörren inte slår i magen när den öppnas...

och HELVETE vad tungt det är nu!
Ryggen ger verkligen upp helt snart...
Får fan inte växa mer nu, kan man ens bli större???
Och jag är BARA i v34+6 idag 35 hela dagar kvar till julafton!
Måtte du komma tidigare lill klunsen!



Tycker ni om mitt söta linne föresten? =)


Dagens Fynd



Hur söt kommer inte vår lilla kluns bli i denna va?
*ler*


Nog syns det att det växer en kluns i magen alltid!



V.11-35

Bm besök

Nu är vi hemma från den rutinmässiga kontrollen vi har varannan vecka än så länge...
Urin provet visade inget på stickorna iaf men skall ändå iväg till labbet för analys tyckte Karin (vår barnmorska) Eventuellt att jag måste lämmna ett nytt då jag total glömde bort det i morse att jag skulle ju pissa i den där lilla jädra burken! Så kl7 när man vaknar av ett enormt tryck och bara MÅSTE kissa, krånglar sig upp ur sängen vinglar helt dåsig och grusig i öronen och kommer på efter man pissat klart att inte fasiken pissa ja i den där dumma muggen nu inte!

Aja, jag sov ett tag till iaf så efter 2½timma kunna jag inte hålla mig längre utan lära pissa igen så då blev de i muggen iaf så risken finns att de kan vara lite för kort tid emellan då dem vill ha morgon urin...
Fick tid till läkaren den 27,e kl:11 oxå, ska se hur tappen ser ut om den blivit påverkad utav alla dessa sammandragningar jag har och se så att infektionen är borta... Ev lämna nytt kissprov då utifall det behövs "bättre piss" eller hur jag ska säga haha =)

Alla värden var bra iaf!
Blodtrycket låg på 110/60
Lillens hjärta ca 140slag/min (Som vanligt hehe)
Sf måttet låg strax över 36cm Så jag fortsätter ligga över den översta kurvan....

Berättade att jag var lite orolig för att det skulle vara en jätte kluns därinne så hon försökte klämma och känna efter på magen så gott det gick för att försöka få sig någon liten uppfattning om hur stort vårt lilla knyta är/kan tänkas vara vid sitt due date.
Hon sa att vi nog ska ställa in oss på att bebisen kommer vara större än vad en nyfödd normalt sett är... Vi skulle ställa in oss på att det kommer antagligen bli en kluns över 4kg iaf, runt 4,2-4,3kg och ca 52cm lång trodde hon det skulle kunna hamna på i slutändan! *gulp*
Vad har jag gett mig in på???? Ungen ska UT oxå lixom!!!!

Annars så pratade vi lite allmänt om förlossningen, om vi bestämt oss för ett sjukhus, lite om bvc och fick en bok som vi ska ha till lillen tills han/hon börjar skolan =) Där det står vem som är vår bvc sköterska och man ska fylla i alla vaccinationer, längt, vikt och framsteg m.m =)

Skrutten var nästan helt fixerad nu oxå *äntligen*
Tills nästa besök den 2,a dec så är h*n nog helt fixerad trodde Karin så vi hoppas på det!
Hoppas faktiskt på att det blir sista besöket för oss till bm oxå meeen det kommer väl bli många fler efter det bara för att djävlas haha =)


Har vart iväg och köpt lakan till vagnen och en badbalja nu oxå så nu tror jag vi har allt som behövs i början! =)
Ska tvätta alla lillens kläder och lägga i ordning och sådant nu bara, få in stolen i bilen och hämta ut vagnen! Men den hämtar vi på vägen hem från bb antagligen =)

Nu ska jag ta och laga lite mat!
Ugnsgratinerad pesto lax med citron pasta *mumma*

Tha Tha

Pappas pojke/flicka

Mmmm det är precis vad det är i min "lilla" mage det!
Fattar inte att jag blir så dissad hela tiden av vårt älskade lilla spektakel haha =) H*n är nog iofs bra less på mig vid det här laget haha vi har ju hängt ihop i bra många dagar nu så att säga och än är det några dagar kvar...

Det har varit väldigt lugnt i kistan nu några dagar, och jag försöker med diverse "medel" för att få något livstecken men alltid heelt utan resultat...
Det är allt ifrån dricka kallt, varmt...Lägga något kallt, varmt på magen... Äta sött, äta surt..
Knuffa och buffa och klämma och allt därtill... Spela musik, prata med skrutten....
aaa alla diverse knep som finns att göra för att försöka få igång de lilla livet i magen..
Men alltid samma resultat, ingen som hellst reaktion...

MEN, så kommer pappa Robert!
På något sätt så vet lillen när det är han som är där och klämmer och gosar med magen...
Så fort han börjar knuffa och ha sig på magen så får han gensvar med en knuff tillbaka! Idag när det som vanligt varit lugnt som en filbunke i magen så räckte det tom att jag kolla på magen och sa nu du lillen nu är pappa hemma! Och sen när Robert kom och satte sig i soffan med mig och pussa mig och magen sen börja prata helt allmänt med mig så börja det fara runt i magen, BARA AV HANS RÖST!!! 
*känner mig lite utstött*
haha =)

Och nån här hemma börjar bli bra otålig nu
- När kommer bebisen då??
- Ska inte bebisen ta och komma ut nu??
- NU VILL jag ha vår bebis!!!

Så har det börjat låta här hemma nu =) Han är så förbaskat söt Robert!
Känns sådär lagom underbart faktiskt att han längtar så mycket, han är nästan mer otålig än vad jag är!

En sak är då säker, vår lilla trollunge kommer ALDRIG vara utan KÄRLEK!!!


En bild säger mer än 1000 ord


This is me today...

Påminnelse =P

Yupp vela bara påminna er om att läsa inlägget
Nu får ni allt ta och gissa ordentligt här!!!
Och slänga in en kommentar på vem det är i magen och när han/hon kommer ut! =)
Börjar vara rätt så jämt på gissningarna mellan könen haha man blir ju inte nå klokare på detta =P

Har föresten kommit på att det är skit kul med auktioner haha =D
Så nu ska jag leta vidare om jag hittar nå mer kul =P

Nu så!

Börjar väl med föräldragruppen nu då när jag känner att jag orkar och har tid...

I torsdags var vi som sagt på näst sista träffen, denna gången var det en bvc sköterska som var där... Soc människan var sjuk och dem hitta ingen ersättare så blev bara bvc damen som snackade.
Hon var lite små vimsig måste jag säga, så hoppas att vi inte får henne som vår sköterska sen när skrutten är ute... Får antagligen veta på tisdag vilken vi får annars blir det väl gången efter när vi ska till bm som vi får veta det =)

Vi gick igenom lite om hur ofta man besöker bvc, vaccinationer, babyns sömnrytm, amning, hur man badar en liten bebis, hur man skall klä den och kolla om den är för varm/kall.... Hur kisset bajset bör se ut osv. osv.
Minns inte riktigt vad det är vi ska gå igenom på torsdag när sista träffen är men det visar sig väl då =)



Alla jädra sammandragningar jag hade i går kväll gav med sig efter ett tag iaf, eller aa de sluta komma så förbaskat tätt efter lite dusch, panodil och vila... tog ett tag att somna och hade en hel del sammandragningar hela natten i natt oxå men då vare mer 30min emellan... Nu är det mycket bättre iaf men lillen är lugn som en filbunke fortfarande nu... Lyckades känna nån pytte spark igår kväll/natt annars var det inget på nästan ett dygn innan... och nu har det varit lugnt sedan dess igen... Lugnet före stormen kanske?



Har varit duktig idag hitills oxå, inte sovit hela dagen =P
har sorterat och plockat ordning på tvätt och börjat köra igång blir nog en 3-4 maskiner hehe =P
har tagit reda på disken, fixat varma baugetter i ugn till frukost och juice och grejer! *mumma* så vi har suttit och ätit en lååång frukost nu och tittat på några avsnitt av dirty sexy money, hela första säsongen sänds i ett streck på 5.an nu under dagen inför premiären av säsong 2 på onsdag =)
Men blir nog till att hänga upp ena maskinen och slänga i en ny maskin nu och så plocka undan lite så försöka dammsuga och grejer och få lite fint här...
14.50 går deten dokumentär på 4+ som jag vill se oxå, före födseln. Om bebisens utveckling i magen =) Missade den förra gången den gick! Sen ska jag nog försöka baka lite bullar... har dock inte bestämt mig för om det blir äpplemosbullar, kanel/vanilj bullar eller lussebullar ännu hehe men har 2 paket jäst som bäst före datumet går ut på idag så något ska det förhoppningsvis bli =)

Har satt Robert i arbete med att ringa runt massa samtal, ringa till bovärden och säga åt dem att ringa oss i veckan, säga upp försäkringen på gamla bilen, kolla upp ny till nya bilen, ringa vårt nya elbolag som vi byter till och berätta att bytet skall träda i kraft den 1/1-09 och så ska han kolla upp och byta fack och a-kassa och grejer eftersom han är med i handel/restaurang nu och det är ju lite fel område för hans jobb haha =) och så är dem sjuukt mycket dyrare...



Idag tror jag det är systeryster och andreas kommer hem från en vecka i egypten...
De små gottegrisarna!!! Vill oxå till egypten igen, det var så härligt där =)
Får se när det blir av att åka tillbaka dit, vi har lite små planer på att åka någonstans nästa vinter/vår så lillen är 1år och får ta alla vaccinationer som kan behövas iaf så kostar det ju inget extra med lillens så länge han/hon är 2 år eller yngre =)



saab 93

Det blev en Saab 93
och blev av med Toyotan oxå (fick 2000 för den så slutsumman blev bra på nya bilen) =)
Vi fick vinterdäck med oxå fasten det inte skulle ingå =P



Blev dock lite chokad av denna kommentaren från snubben som jobbade på firman

" Är det två eller tre stycken i magen"

Är jag verkligen så förbannat sjukt stor????? :O

Nu ska ja kika klart på idol så måste Robbelibobban ha datorn för han ska spela turnering!
Själv blir det vila och ev dusch för har sjukt mycket sammandragningar nu...
Gör inge vidare mega ont men dem kommer med 5-6min emellan och håller i sig 40sek-1min ungefär...
Så hoppas de ger med sig snart för liiite till får allt lillen stanna inne!

Brumm Brumm

Nu ska vi strax iväg och kika på ny bil =)
Får se om vi kommer hem med något annat än skrutti bang bang haha
Men först kanske man borde sätta på sig lite kläder va?
Har precis duschat så ser ut som en gråsäl som ligger och vältrar sig på en klippa (fast jag ligger på soffan)



Berättar sen hur det gick, både med bil, kursen igår och samtal med bm idag...

Tha Tha så länge!

Hemma igen

Har visserligen vart hemma ett tag nu men aaa orkar inte riktigt skriva ner saker nu så tänkte bara informera om att jag skriver mer i morgon istället.. är så trött nu så det blir nog sängen strax för mig =)

Grattis på namnsdagen lilla Pappa!!!

Tha tha for today I belive!

V.35

Mamman

 Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.
Om vattnet skulle gå är det anledning till en kontroll på förlossningsavdelningen även om du inte är i värkarbete. Om graviditeten varit normal behöver du inte oroa dig för barnet det är moget för att klara ett liv utanför livmodern.


Barnet

I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr.
Huvudets omkrets är 33 cm. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan.







Woho!

Första natten på ungefär 20 veckor som jag INTE tvingats kliva upp mitt i natten och kissa *glad*
Och lyckades somna rätt så snabbt fasten jag har så förbannat ont i bröstkorgen, ska se om det blir bättre under dagen annars så får jag ringa vårdcentralen och höra om jag kan komma dit och få något annat mot smärtan och så dem kan känna se det inte ligger helt snett revbenet så att det läker snett... det vill jag verkligen inte :(

Just nu ser det ut att kunna bli en fin dag faktiskt,  solen skiner lite, det är lite frostigt ute och nån grad varmt, 3-4 kanske... Synd man inte har några bra kläder så man kunnat ge sig ut på en liten kort prommis men det är för kallt för det för tillfället...får se om man kanske orkar med det sen innan jag går till föräldrakursen, ta en liten omväg så de kanske blir 30 istället för 10min prommenad...
Robert är på jobbet så han möter mig där nere vid vårdcentralen strax innan det börjar.
Tiden har gått rätt snabbt nu igentligen, 6veckor skulle kursen hålla på, en gång i veckan... Och nu är vi redan inne på näst sista gången! =)

Ska nog försöka städa lite idag oxå, måste röra mig lite.. ryggen blir ju bara värre av att jag inget gör så...

Och just ja! Vi fick p-platsen =D Såå nu kommer vi bara behöva gå över vägen för att komma till bilen *woohoo*
från 1/1,a får vi den platsen. Nu ska vi bara få tag på den där jädra tapet snubben igen... lite drygt 2 månader sedan vi prata med dem på bovärdskontoret första gången om det men fortfarande inte hört något... och ja hade ju velat ha det gjort innan bebisen kommer och det är ju inte så många veckor kvar nu!

Nu är det dags för fruktstund för min del!
Käkade frukost förlite drygt en timme sedan men är redan meeega hungrig igen haha =)
Så nu ska jag trycka i mig lite vindruvor och äpple!

Skriver nog mer i kväll efter vi varit på föräldrakursen!
Tha Tha

Grattis

Grattis till lill tjejen Sofia!

Nu får ni allt ta och gissa ordentligt här!!!

Jag är ju så nyfiken såååå vad tror ni??
Flicka eller Pojke??? Och vilket datum kommer han/hon ut tror ni??

Robert tror stenhårt på en Grabb (hans släkt har svårt för att producera flickor haha) Själv har jag inte vågat bestämma mig ännu vad jag tror
Var stensäker på tjej i början men sedan i sommras så har jag börjat tvivla och frågan är om jag inte lutar mer åt pojk hållet nu jag med =)

Pojke:

Robin: 17,e nov
Malin: 13-14,e dec
Emmelie: 15.e dec
Lina: 19,e dec
Linnea: 22.a-23,e dec
Anna S: 27,e dec eller 2,a jan
Conny
Anjelica
Fanny
Annloo
Ingrid
Camilla
Källan
"Främling 1"
"Främling 6"


Flicka:

Stoffe
Christoffer
Syrran
Mamma
Cissi
Helena
Maria
"Främling 2"
"Främling 3"
"Främling 4"
"Främling 5"
"Främling 7"
"Främling 8"
"Främling 9"
"Främling 10"

Under mitt hjärta



Under mitt hjärta nu
finns en liten du

Liten näsa och små tår
tickande hjärta och fjunigt hår

På UL vi fick en bild
fasten du var ganska vild

Du var det vackraste vi sett
fast man nästan bara såg ditt skelett

Din far på min mage lägge en hand
för att med dig knyta ett band

Tänk när du är i vår famn
och vi får ge dig ditt nya namn
 
Så gränslös vår kärlek är
till dig som jag i magen bär








Mamma och Pappa
älskar dig
skrutten




Mys

Igår kväll när vi skulle sova så låg Robert och pussade och gosade med min "Lilla" mage :-)
Och gud vad avundsjuk jag blev på han när han la örat emot min mage och berätta att han hörde lillens hjärta huuur tydligt som hellst!!! Han var tvungen att lyssna på mitt och jämföra för att vara säker på att det var lillens och efter att ha lyssnat på mitt var han säker...
Lillen har ju lite snabbare hjärtslag än vad jag har hehe


pillertrillare

Inolaxol, lactulos,pyridixin, lergigan comp, niferex, tavegyl och alvedon är det min kropp går på just nu...

Magen är fucked up, kliar över hela kroppen,  mår illa som en sjösjuk kossa och är trög och hängig i skallen så de finns inte... Förbannat tråkigt att vara förkyld är det!!!!!

Vi har nog fått ny p-plats nu med *woohoo* bara rakt över vägen från vårt hus, ska bli sååå skönt att slippa gå en halv kilomoter (okej kanske liite överdrivet men inge kul med massa matkassar att gå så långt och med tunga magen) för att komma hem.. och blir mycket skönare när bebisen kommit oxå att slippa traska med alla grejer så långt!

Ska ringa i morgon bitti när dem öppnar och säga JA vi är väldigt intresserade av den platsen!
Sååå håll tummarna att vi får den nu!


GRATTIIIIIIS!!!

Grattis på Fars Dag Lilla Pappasen!!!



Saknar dig!
Ringer om en liten stund, men nu ska det bli lite lunch i magen först!

Får väl ta tag i det här då...

Jag har blivit utmanad av Emmelie, Lina & Sofia att delta i denna utmaningen.

Så här går det till:


* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa
* Utmana 7 andra i slutet av inlägget och länka till dem
* Lämna en kommentar i deras blogg om att de har blivit utmanade



1.
Jag var 9 år då jag lärde mig säga bokstaven R


2.
Jag sörjer varje dag det barn jag och Robert förlorade förra året och skrutten i magens tvilling som inte klarade sig längre än till v9-10 imin mage. Men är så otroligt glad och tacksam för att ett av de små liven valde att stanna kvar i magen iaf!

3.
Jag är en sådan person som lyssnar till och diskuterar (med den berörde) andras problem, medans jag oftast stänger in mina egna bekymmer och problem "i mig själv"


4.

Jag tycker att julmust/påskmust är den vidrigaste drycken näst efter Fernet!

5.
Jag tycker normalt sett att gravida kvinnor är något av det vackraste som finns, men när jag ser mig själv i spegeln så blir jag för det mesta "Ledsen" och tycker bara att alla andra ser så fina ut medans jag ser ut som en stor heffaklump!

6.

Jag känner mig ofta rätt så ensam och bortglömd av folk här nere i Göteborg...

7.

Jag vill ha 5 st barn =)
(Hellst i denna ordningen: Pojke, Pojke, Tvilling flickor, Flicka. Men sådant kan man ju inte styra över och jag kommer älska mitt/mina barn över allt annat oavsett kön och antal)



Då i princip alla man känner som har blogg redan blivit utmanad så vette kattsiken vilka jag ska utmana men ska se om jag inte kan skrapa ihop 7st iaf!!

Syrran

Maria

Helena

Sofie

Ia

Niclas

Pål


Barnmorskebesök & v.34

JAG ÄR TJOCK!!!!

Har precis kommit hem från rutinkoll hos Bm...
Jag stoltserar numera med 79 tunga kilon!!!!
Har alltså lagt på mig 14kg nu i v34 sedan starten...
Blööö kommer ju hamna på 20kg + innan detta är färdigt tror jag...

Annars så hade jag bättre värden än förväntat, slipper äta 2st niferex om dagen nu, räcker med 1st så kanske magen kan bli lite bättre nu med
 *hoppas*

HB:121
Blodtryck: 105/65
Socker: 5,7
Urinsticka: negativt på båda *skönt*
SF: 35cm

Lillens hjärtslag låg på 140slag/min, efter att hon klämt och känt på magen för att se hur lillen låg och hon visade Robert så han fick känna på de små fossingarna, rumpan, ryggen osv. så låg det på 145slag/min vilket var pefekt ökning efter att man "retat" lillen lite
H*n har huvudet neråt fortfarande men ännu inte fixerad, ligger och kikar åt vänster...





Mamman

En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig. Kanske märker du att dina ringar börjar klämma åt om fingrarna, eller att händer och fötter är svullna. Det beror på att vätska samlas i kroppen. 

Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Bröstvårtorna blir större och brösten tyngre. Kolostrum, eller råmjölk, kan läcka ur dina bröst fast ditt barn ännu inte är fött.

Sex behöver inte alltid innebära samlag, graviditeten är ett utmärkt tillfälle att utforska andra former av njutning. Du kan ha stort behov av att bli hållen i en öm och trygg kroppskontakt. En del kvinnor njuter av sin sexualitet som aldrig förr, samlag kan aldrig skada barnet!

Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm.

Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.

Pappan

Många pappor tänker mer och mer på den kommande förlossningen. Fundera över hur ni vill åka till sjukhuset. Behövs en alternativ färdväg om ni behöver åka mitt i rusningstrafik. Om ni redan har barn måste ni ha en barnvakt.
Finns BB-väskan packad för dig och din partner?




(Från igår kväll v.33+0)


förbannat trötter

att jag ska vara så sjukt jäkla trött heeela tiden då!
orkar ju inte med ett piss verkligen... gissar på att både blodvärde och hb kommer ligga alldeles för lågt på fredag när vi ska iväg till bm för kontroll igen... Ska lämna urin prov då oxå och be dem kolla upp och se till så jag kan få en undersökning hos läkaren inbokat så att hon kan kolla att verkligen infektionen är borta helt oxå! vill veta det säkert denna gången så inte samma sak händer igen!

Föräldrakursen igår var sista gången med barnmorskorna, nästa gång kommer det vara bvc sköterska som håller i det och sen sista gången blir det en psykolog och soc som håller i det hela tror jag det var.
Pratade igenom komplikationer som kan uppstå under själva förlossningen, gick igenom kejsarsnitt och sådana saker...
Pratade även om bb tiden efteråt och lite om amning och sånt =)
det är inte annat än att man längtar till att få hålla om sitt lilla knyte alltså =D
Senast om 10veckor så har vi h*n i famnen!!!
Förhoppningsvis är det en punktlig liten krabat så det bara dröjer 7 veckor... eller mindre *kan ju alltid hoppas*
4-5veckor till känns som en lagom tid tycker jag hehe

Lille pojken Robert mår bättre idag iaf =) så i morgon ska han iväg och jobba iaf, duktig min lilla pojke =)
Men kommer bli sådär fasligt tomt nu igen då när han är borta hehe
Näää nu blir det te att laga lite middag.. korvstroganoff får det bli idag istället för nu kanske vi orkar laga något riktigt och inte äta rester bara... finns förövrigt inge rester kvar nu längre heller sååå mat måste lagas!

Tha Tha

50 dagar kvar

Idag har vi varit uppe länge...
Klev upp strax innan 7 och sen begav det sig iväg till Mölndals sjukhus där vi har varit på info mellan ca8-10 tiden.
Har fortfarande inte bestämt om det blir där eller Östra i första hand när det är dags...
Får fundera lite till på det helt enkelt!

om 3½ timma ska vi iväg på föräldrakurs igen, Robert ligger och kurerar sig lite så att han ska orka med...
Min stackars lilla snorboll =)

Full rulle i magen idag, trycker på neråt som satan men sammandragningarna har gett med sig lite iaf så det är skönt!
Svanken är fortfarande mer eller mindre död meeen jag överlever iaf!
Lillen ligger och hickar för fulla muggar nu, gjort det mest hela morgonen stackarn haha =)

Nu blir det lite lunch i magen och vila, är trött som en liten gris (trött heeela tiden nu av någon anledning) sov väl kanske en 5 timmar i natt (lära ju upp och pissa och sådant flera gånger som vanligt och så svårt att somna om efter) och sen har jag väl sovit kanske en halvtimma sedan vi kom hem från mölndal... Igår blev det en liten middagslur på nästan 3½ timma! och skulle inte bli förvånad om jag börjar tryna lite här i soffan efter lunchen oxå hehe =)

MEEEEN jag får sova! Det är bra om kroppen är utvilad! =)

50 dagar kvar till jul idag!

Nedräkningen kan börja!

Tha Tha


Segt

har varit segt med uppdateringar här nu senaste dagarna...
Men det beror på att jag legat hemma med förvärkar från Helvetet!
I lördags var det som värst..

låg på soffan heeela dagen, kunna inte röra mig för det gjorde så förbannat ont i svanken/ryggslutet och tröck på neråt så man hoppade till och skrek för de gjorde så förbaskat ont!
Låg och kräktes och magen var heelt hård hela tiden...
Prövade varma handdukar i svanken, massage, kuddar mellan benen och under magen..
Satt i duschen och spolade varmvatten en timma lite drygt, i duschen blev det bättre men sen var det lika igen...

Egentligen skulle vi ha åkt upp till fl för att kollat upp det då, men envis som man är så var vi kvar hemma...
Efter många timmar så lyckades jag iaf somna och fick sova lite...
igår var det lite bättre iaf, inte alls samma tryck neråt men väl mycke sammandragningar och ont i svanken...
har fått order om att åka upp til förlossningen iaf om det skulle bli lika illa igen, för bm tyckte att så som jag beskrev det lät mer som förlossningsvärkar än bara vanliga förvärkar... så vi har tur att lillen inte är ute ännu!

I natt har jag knappt kunnat sova för jag har haft så ont i svanken...
Robert har varit så söt i natt och legat och massera mig i svanken och kramat om mig nästan hela natten fasten han själv inte mår någe bra... Han är helt snorig och har ont i halsen, stackarn, han som aldrig blir sjuk annars...
Hoppas bara det inte är influensa för är det de så kommer jag garanterat få det, jag som blir sjuk jämt för ingenting och blir så förbannat dålig oxå när jag blir sjuk...
Vill inte åka på influensa nu oxå med allt annat för då blir risken ännu större att vår lille älskling måste ut snart...

Ska ta och försöka få i oss lite frukost nu.... får hoppas det går bra, en som knappt kan röra sig för att man har så ont i svanken, och en som ligger och är sjuk och mår dåligt... Men men, äta bör man annars dör man!

Vi får bita ihop helt enkelt!
Men en sak är säkert, det får bli rester istället för korvstroganoff till middag i kväll!

Tha Tha