Mår illa... :(



Blöööö, måtte det inte bli lika jävligt som förut!!!
*proppar i mig lergigan och hoppas på det bästa*

Yummy



Åååhååå va goda dem är!!!

Kalas, Finbesök & GRATTIS till mig!!!

Yupp, i lördags var vi som sagt på 24 års kalas hos Anders :)
Vart en trevlig liten förfest där hemma hos honom, men strippning, rödvins spillning och gasläckor hahaha
Jag och Robert blev kvar ända tills de var dags för övriga party deltagare att bege sig ut på krogen, då tog vi magen och gick hem igen. Skönt att vi inte bor mer än några 100meter ifrån varandra :)








Och i afton får vi "Finbesök" från Stockholm oxå :)
"Lilla" Christoffer kommer ner en liten sväng för nå jox med jobbet sitt och passar på att komma och sägs hej till tjockis magen i samma veva haha =)




Nä, nu ska jag ta och tvätta lite och kanske få lite krubb i kistan (vart nu det ska få plats när bebisen tar upp allt utrymme)
Ska nog försöka mig på och baka lite kanske, kanske, kanske oxå...
Om jag orkar :P haha

THA THA!




Dagens Namn: Mikael & MIKAELA
Grattis till mig själv idag!!!



Ännu mera Födelsedagar















Grattis Grattis
Hjärtat



Nöjd!

Yepp, Robert har ringt och gnällt på Ikea så de ska skicka en ny bräda till oss så vi kan få klart byrån!
Så har vi lämnat tillbaka babysittern, de hade inga kvar hemma så de ska beställa hem men de kunna ta en månad ungefär innan de får tag på en så de skulle ringa när dem fått hem den så får vi komma och hämta den då...
Ska ju ändå dit en gång till sen och hämta ut vår lilla babybox som man får :) Så då kan vi ta de sammtidigt!

Så har vi köpt ett bärsele nu så vi kan cheka av det från listan!
Blev en Acta graco Kyo, en grå/svart... De var ändå färgen dem hade kvar men den var rätt fin så det blir nog bra =)



Så har jag precis beställt en bård och wallis till barnkammaren =D
Sååå sjukt söta hehe
Hade sett ut några andra sedan tidigare ja tänkte köpa men har kommit på att dem är för färgglada för rummet... Så dessa passar bättre med tapeten som är där!
Nu ska man bara vänta på att dem ska komma oxå så kan ja klista på byrån och garderobern hihi men bården får nog Robert sätta upp annars kommer det vara heeeelt snett och vint och konstigt haha :D





Kommer bli hur sött som hellst tror jag! :D

Kalas i kväll...



I kväll blir det kalas
Grattis Grattis
till ett år närmare döden Anders!


Skruvande, Byggande, Köpande, FSK, v28 osv.

Mmmm mycket har hänt nu sedan senast!

MAGEN

Börjar med en "liten" mag bild då det är ny vecka nu igen =) v28 är vi i nu och magen bara växer och växer...
Förstår inte hur jag ska kunna växa mer utan att spricka helt alltså!



Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.




FSK

I onsdags var vi iväg på föräldra info på FSK (försäkringskassan) det var intressant och fick faktiskt jätte bra hjälp efteråt med min personliga situation!
Idag ringde hon upp och berättade att min föräldra penning med största sannorlikhet kommer räknas utifrån mitt tidigare SGI eftersom jag blev sjukskriven pga graviditeten och det fanns inget alternativ än att jag var tvungen att vara sjukskriven och då fick pengar från FSK så var hon nästan 100 på att det är från de SGI dem kommer räkna på!
SJUKT UNDERBART!!!
Hon kunde ju inte lova något eftersom hon inte var någon handläggare men det bådar gott iaf =)
Då har man iaf lite drygt 100 000kr mer att räkna på än vad jag trodde jag skulle få!
Och lika glad nyhet fick vi för Robert! =) Han kommer med största sannorlikhet få räkna sitt SGI ifrån när han jobbade på Bollnäs verkstad =)
Så vi ska sätta oss ner nu snart och kika över och planera exakt hur vi ska ta ut dagarna och se hur mycket vi kan spara och sådant, vi måste ju ha råd att leva och så oxå!
Hon jag prata med hade iaf skickat in mitt moderskapsintyg nu och anmält Robert så vi kommer få blanketter att fylla i om ca 2-3veckor trodde hon sen är de ju ett bra tags handläggningstid tyvärr så de är verkligen på tiden att vi får allt gjort nu så man inte får gå utan pengar när lillen kommit ut!



Shoping, Byggande och Skruvande

Mmm shoping skötte jag igår oxå, lite sängkläder och en mega fin skötväska lyckades jag hitta! =)
Så batterier för att kolla så mobilen och babysittern funkar och sådant :)
I tisdags lånade vi svärfars bil och var iväg till Ikea och fyllde hela bilen med grejer oxå haha

MEN som vanligt av ikeas saker så är hälften trasigt när man får det *suckar* sängen fick vi ihop iaf, eller aa Robert mest för ja är så otymplig hehe han var mest irriterad på att jag knäppte massa kort på han haha =D



Byrån var däremot fel på, en planka till ena lådan som inte hade några Plugg hål så den är inte färdig ännu, ska ringa Ikea och be dem skicka en ny bräda MED HÅL denna gången så vi kan få ordning på den!

Men som sagt sängen blev klar och jag var tvungen att provbädda den efter att vi fått dit mobilen och testat så den funkar vilket den gör =) HELMYSIG är den!!! Blev två set med sängkläder till spjälsängen detta röda och så ett vitt med små blåa bin på hehe har dock ingen bild på det då jag inte vill slita upp allt :) Och så blev de ett litet set till vagnen :)

Fick oxå tag på en skötväska! Rea på den och allt! 299kr istället för 799kr värsta kapet!!! och hur bra som hellst är den!
Det är en "termos" som man kan ta lös innuti, som håller både varmt och kallt... En skötdyna utifall man skulle behöva byta blöja på lilla djuret när man inte har tillgång till skötbord/bädd :)
MASSOR med fack innuti, både nät, hela, stora, små, med dragkedja och utan dragkedja...
Och Locket kan man byta ut oxå :) Det sitter fast med kardborband och dragkedja så kan man ta av hela det och sätta dit ett i annan färg/design om man vill vilket jag tyckte var roligt! Köpte det med grönt på nu för att matcha de gröna "säng" kläderna jag köpte till vagnen :)
Och som vanligt så blev de ett litet klädesplagg oxå haha, kunna bara inte hålla mig de var så sött så!


  

(klicka på bilderna så blir dem större)

 

Vi köpte en babysitter i tisdags oxå när vi stanna till på babyproffsen och köpte täcken och kuddar (vilket vi lyxade till ordentligt) blev genomsydda (för bättre fluff och andas bättre) av modellen exklusiv från märket Rätt Start till både sängen och vagnen.
Skulle sätta ihop babysittern igår och kolla så den funkade eftersom jag köpte batterier under dagen och allt fungerar fin fint på den UTOM leksaks bågen... *suck ännu mera att reklamera* ljudet fungerar men de små fiskarna som skall pussas och bubblorna som ska "bubbla" i de lilla akvariet är helt döda så vi ska försöka ta oss dit i morgon igen och säga till att dem får fixa fram en ny leksaks båge eller ge oss en helt ny så att grejerna fungerar!
Därför är de ingen bild på den nu, blev så less när ja såg att den var pajj att ja inte orka ta kort på den så det kommer sen när vi har en hel, fin, fungerande babysitter! Kommer förhoppningsvis bild på byrån då oxå eller om jag väntar med den tills jag fått piffa till den så som jag vill först! =D

Måste komma iväg och köpa målarfärg oxå :) Sådanna dära stora runda klumpar man hade på förskolan när man var liten om ni minns? sådanna vill jag ha tag på... Penslar har vi köpt och en lampa, lampan är det sedan tänkt att jag ska måla! =) hitta ingen som vi gilla att ha i barnkammaren så får bli en hemmagjord :) Ska bara komma på motiv att måla på den! Förslag mottages mer än gärna :)


Nåväl., de var lite uppdatering iaf om hur läget är just nu!
Nu blir det lite mellis och så vila, har fruktansvärt ont i ryggen idag och haft en hel del sammandragningar :/
Hoppas de är bättre i morgon för då ska vi iväg till Brissan och fira att han kommer ett år närmare döden! :)


Sist men inte minst Stort Stort Grattis till min lilla Budd! =)
Börjar bli dags att tänka på pension snart nu va? hehe ;)
Grattis på Födelsedagen darling!



Tha Tha!!
*vinkar*

Praktiskt!



Ibland undrar jag om det verkligen bara är en där inne hahaha

MEN

Det är bra praktiskt med magen nu asså!





Nu ska jag iväg och handla lite så uppdaterar mer i kväll!
En del som har gjorts och ny vecka och allt är det jhu nu... Igen! :D
*längtar som en tok*

Tha Tha

Grattis!



Jupp, igår han jag tyvärr inte skriva något inlägg så får bli nu idag istället när jag har tid :)
Pappsen fyllde nämligen år i går =)
53 hela år! (inte 54 som min kära syster så snällt skrivit i sin blogg hehe)

Och vi andra i familjen "hade" namnsdag!
Iaf enligt mig som sagt haha skiter i att dem tagit bort namnet ur almenackan, det har alltid varit den 21,a sept tidigare och nu finns det inte med alls så då fortsätter jag fira den 21,a
*mina föräldrar som gjort mig skadad så mycket att jag måste fira namnsdagar haha men det gillar vi*

Så grattis till syster och mamma oxå =) Och så Mormor såklart och så kusinerna som oxå heter det (för visst är det fler än bara vi?)



Igår blev det rejäl storstädning alltså!
Eller aaa de tog 2 dagar att få de så fint som vi har det nu, och då har vi ändå sovrummet kvar haha =)
Ska ta och röjja där idag jag tänkte jag och så ta hand om all tvätt som vi fixa igår (4 maskiner) är en maskin med kläder kvar att köra men fick slut på plats att hänga upp allt så fick vänta med den till i dag så jag ska köra igång den strax och sen blir det en maskin med handdukar, två med sängkläder, en med filtar och grejer, alla kläder till bebisen ska jag försöka få tvättat snart oxå, men vill ha byrån först tror jag så jag kan lägga allt i ordning på en gång efter att det är tvättat och torkat :)

Soff kläderna ska ja tvätta nästa vecka då vi har tvättstugan några timmar, känns bäst att tummla dem efter så man har något att sitta på oxå =)

Eventuellt kanske de blir tvätta fönstren oxå, om jag orkar =P dem blir ju skitiga på en gång här nere alla fönster, de regnar så ofta så de är stora fula fläckar heeela tiden... det håller sig rent kanske en vecka när man tvättat dem så känns liiite onödigt meen aaa i brist på annat att göra så får jag väl ta tag i det oxå och fixa det så att det blir gjort :)
Blir ju faktiskt liite snyggare då med såå =)

Aja, nu blir det sätta fart och göra lite doningar här hemma så man får klart allt =)
Har redan ställt mig och diskat på morgonen så lite effektiv har jag varit iaf ;)

Tha Tha!

Vill ha =)

Babysounds


är en unik produkt som tar dig närmare din blivande familjemedlem. Med Babysounds kan du höra din bebis hjärtrytm och även andra små söta bebisljud. Det går enkelt att koppla in Babysounds till datorn eller annan musikspelare så att man kan spela in de olika ljuden.



http://www.babysounds.se/

Personlighets test

SÅDAN ÄR DU:


Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg.

Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.


Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Utåtriktad Planläggande Abstrakt Känslostyrd person


http://www.zapera.com/survey/demo/personality/


Liseberg

Yepp!
Igår kväll så lyckades vi ta oss ut lite iaf *skönt*
Blev en liten tripp till Liseberg för att kolla på en spelning med Hardcore Superstar =)
Var en hyffsad spelning faktiskt, lite ljud problem i början så första låten lät ärligt skit nästan hela men de fixade dem till så resten var bara att njuta av =)



Vi lkyckades tom få plats på serveringen så jag fick sitta ner hela tiden vilket var skönt, hade inte klarat av att stå upp hela tiden... Så kunna ju Robert och Johan dricka öl då oxå hehe så dem klagade nog inte heller :P

Fick ÄNTLIGEN träffa Anders oxå, min lilla toffel =D

(gammal blid på oss men lika sött för det)

Länge, läääänge sedan man fick se hans tryne nu innan igår... Så det var riktigt trevligt måste jag säga :)


Annars blev det inte så mycket mer under kvällen, efter spelningen och lite cathing up med Anders så begav vi oss hemmåt så jag kunna få lägga mig lite, hade lite ont i höfterna och magen spände en hel del men det gick bra iaf :)
Blev lite tv-spel med Robert och Johan när vi kom hem men sen var det sängen som gällde! Trött som en liten gris var jag :)


Idag har det inte varit så många knop heller, men vi ska ta och få något mer i magen snart och sedan blir det städning resten av helgen...
"Svärfar" med fru kommer ner på måndag några dagar så då måste vi röjja undan lite så dem får platts hehe =)
Förhoppningsvis blire iväg och köpa säng och byrå och lite krims krams då oxå om vi kan låna deras bil som är lite större så man får plats med grejerna så ska jag börja dona med bebisens rum sen när vi kommit hem från Bollnäs :D


Aja, nu är jag hungrig så de får bli lite krubb nu! =)
Och glöm inte bort att jag har namnsdag i morgon!!!!! (visst dem har tagit bort Elly ur almenackan med det skiter jag fullständigt i :D jag är egoistisk av mig nu sååå jag vill "fira" iaf haha)
Sen har jag ju faktiskt namnsdag den 29,e oxå :P

Tack mamma och pappa för de fina valen av namn på mig så jag bara har vinterhalvåret att se fram emot =P
Namnsdagar, Elly 21,a sep  &  Mikaela 29,e sep, fyller år den 7,e dec och har namnsdag igen den 9,e dec
Bra planerat där :)



Men vet ni vad?
Jag tycker om er iaf =P


Tha Tha!


(ja bjuder på denna haha)

Nostalgi

  
 
 

Nytt pojk vs. flicka

Jag äter helst mat som smakar -

salt eller surt.
sött.  ♥



Under graviditeten har mina bröst vuxit och nu är -

det högra större än det vänstra bröstet.
det vänstra större än det högra bröstet. ♥ 



Barnets hjärtljud brukar ligga på -

över 140 slag i minuten.
under 140 slag i minuten. ♥ 



Om jag drar ner skinnet under mitt ena öga och tittar i ögonvitan ser jag då -

ett V.
ingenting ovanligt. ♥ 



Om jag plockar upp en nyckel från bordet gör jag det genom att ta upp den med -

den tjocka sidan.
den smala sidan. ♥ 



Om man tar din ålder när du blev gravid + ordningsnumret på månaden du blev gravid är då -

båda jämna eller båda är udda
ett av talet jämnt och det andra är udda. ♥ 



Min hy under graviditeten -

är som vanligt. ♥
har mer utslag.



Mina ben under graviditeten -

förblir smidiga och vältränade. ♥
påminner om trästammar.



Jag plågades väldigt av illamående i början av graviditeten

Nej
Ja ♥



Jag äter helst

kanterna på brödet.
det mjuka i mitten av brödet. ♥ 



Mina händer känns nu under graviditeten -

mjukare än tidigare. ♥
torrare än tidigare.



Om någon ser mig bakifrån -

syns det inte att jag är gravid. ♥
ser man att jag är gravid.



Jag bär magen -

högt.
lågt.  ♥



Jag har under graviditeten blivit -

mer klumpig än vanligt och snubblar över mina fötter. ♥
inte klumpigare än vanligt.



Jag ligger helst vänd mot -

vänster när jag vilar. ♥
höger när jag vilar.



Om jag ber dig att sträcka fram handen och visa den -

visar jag den med handflatan uppåt.
visar jag den med handflatan neråt. ♥



Magen ser ut som en -

vattenmelon.
Basketboll. ♥










Gjorde ett nytt test på en annan sida nu och då blev detta resultatet hehe =) endel svar har ändrats lite oxå från förra gången jag gjorde ett då man har lite mer uppgifter att gå efter nu och mina små egenheter har ändrats lite från tidigare hehe =)


97 dagar kvar....



Vecka 27


Barnet:

Barnet är 32 cm långt och väger 1 kilo. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.



Mamman:

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänk på att böja på knäna och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?





Växer så det knakar eller?



Jahopp, jag som var så lycklig över att ha fått sluppe allt med bristningar på magen!!! =(
Lite bak mot svanken/höfterna hade jag räknat med men att det skulle bli på magen hoppades jag innerligt att jag skulle få slippa, men icke då... har börjat komma lite smått nu *suck*
och förbannat vad ont det gör då! Man känner ju riktigt hur det spricker i skinnet *skit läskigt*
HOPPAS det inte blir mycket mer (men tyvärr så tror jag det kommer bli de då de är 13 veckor kvar lite drygt och aaa magen har endel växande kvar att göra)
Pigmentrand börjar man få oxå, den syns lite svagt som ett sträck precis i mitten...
Förhoppningsvis så försvinner även de mesta av bristningarna eller aaa blir knappt synbara *håller tummarna för det* efter förlossningen och pigmentranden försvinner väl i princip alltid efter att ungen kommit ut?


I natt hade jag jätte svårt att somna oxå, jag var sååå trött men någon hade bestämt sig för att INTE  låta "mamma" sova... Gud så h*n bökade runt hela natten, tror knappt h*n sovit en blund i natt haha för de var lika livat i morse när jag vakna när Robert skulle upp till jobbet...
Men de var rätt kul endå hehe, tycker bara de är rättvist att lillen sparkar på Robert oxå eftersom den misshandlar mig med jämna mellanrum haha =P
Robert kunna inte heller somna för allt bökande i magen, låg och lutade magen mot Roberts rumpa när vi skulle försöka somna och efter ett tag så frågade Robert vad kattsiken jag gjorde med magen egentligen haha men det var ju inte jag utan lillen som låg och sparka och hadde sig för fulla muggar =D

Jag är nog lite sadistisk av mig för jag njuter extra mycket varje gång Lillen sparkar på Robert asså *mouhaha*


Ligger och väntar på att Bm ska ringa nu oxå, ringde tidigare men fick inget svar så fick prata in meddelande... Ska be om att få komma dit och kolla om ja har fått uvi eller nå skit tror nästan det asså sååå lika bra att få komma dit och kika efter! Får se när dem ringer upp helt enkelt!


Aja, nu blir det lite krubb i magen känner jag, håller på hungrar ihjäl här i soffan!!
Är hungrig preciiiiiis heeeela tiden nu :S Och inte har vi något hemma heller nästan :( Orkar inte gå över till affärn och köpa mjölk eller nå heller *uscha så lat jag blivit* Får nog bli lite frukt frulle (banan, äpple, päron och annanas) så kanske lite nyponsoppa som blev kvar sedan gårdagens mellis!

Tha Tha



Miss you guys!!!!

lite snabb uppdatering...

Mmm de var några dagar sedan jag skrev något nu...
Men har inte haft någon ork till att skriva eller något annat alls om jag ska vara ärlig...
Har bara varit vila och vila och vila som gäller för hela magen drar ihop sig vid ansträngning men det är iaf bättre nu än vad det har varit!

Lillen är kvar där inne än så länge och har börjat röra lite mer på sig nu igen som tur är!
Ikväll har den levt rövare rejält ett tag =)



Så här såg magen ut alldeles nyss i några minuter hehe
Kanske ska tillägga att jag ligger raklång i soffan....
Antar att det är huvudet och rumpan som den lille trycker ut, men vilket som är vilket vet jag inte riktigt hehe men jag vet att det gör riktigt ont i bland när den trycker ut en kroppsdel sådär på höger sidan...
Han/hon gillar verkligen höger sida alltså, på denna bilden är det inte så farligt uttryckt endå utan de brukar vara bra mycket mer och det känns kan ja lova!


Kl har precis passerat 12 nu och då är vi inne i v27!
13 veckor kvar nu "bara"  känns som det börjar bli dags att sätta fart med alla inköp av större saker nu pengar kommer i början av nästa vecka så de blir nog till att beställa vagnen då iaf tror jag.. kanske väntar lite så den inte kommer precis när vi förhoppningsvis är i bollnäs men snart så! *längtar*


Näää nu blir det sova,är helt matt i hela kroppen och varm som en gris.. flyter nästan bort här!

Uppdaterar mer och oftare ska jag försöka med igen framöver  nu...
Men nu vet ni lite av hur läget är för tillfället iaf, så håll till godo tills det kommer mer!

Tha Tha!

Bilder


V.25+2


och så den söta tröjan ja köpte häromdan =D



Köpt en liten bok oxå som är jätte söt och kommer bli kul att ha kvar,
ena sidan fyller jag i och från andra sidan fyller Robert i =)
 

Ordination vila....

mmm, vila, vila och vila.. inte anstränga mig ett dugg får jag göra...
Om det inte försvinner under helgen eller blir värre så ska vi ringa förlossningne och åka upp på en gång så blir det undersökning för att se så att tappen inte påverkats något...

Du får allt ta och stanna inne där MINST 10 veckor till skrutten, får ryta i på skarpen till den om det fortsätter som senaste dygnet. Visst längtar vi efter dig och ska bli jätte mysigt när du kommer ut så vi får se vem du är och lära känna dig men aaa riktigt än är du inte helt välkommen, du måste "jäsa" färdigt först lill bullen!


Känns lite bättre nu iaf, har fortfarande ont i ryggen/svanken men inte alls samma tryckande kännsla över svanken längre... Fick lite hjälp av Robert när han kom hem så jag kunna ta en dusch, köpt en stol så jag kunde sitta ner vilket underlättade någe enormt! Satt säkert 40 min i duschen blev mycket bättre bak i svanken efter att ja fått varmvatten där ett tag.. Och peela hela kroppen och gjorde inpackning i håret och grejer så nu känner man sig lite frächare iaf och nu klarar jag tom av att sitta upp i soffan iaf...

Lillen har levt rövare ett tag i eftermiddags iaf så det känns skönt att man får några livstecken, tror den tagit sig en liten tupplur ett tag och är lite nyvaken nu då de är lite små slö buffar nu mest...

Vi ska försöka få i oss lite mat nu, får bli rester som finns i kylen så blir det laga go middag i morgon istället då jag förhoppningsvis mår bättre igen...


Så alla som kikar in får hemst gärna hålla tummarna för att mina förvärkar stannar av helt så att vi slipper åka in till förlossningen och att lillen vill stanna ett bra tag till i magen så att han/hon är färdigbakat innan hon/han tittar ut och säger hej!




Vecka 26


Bebis
- Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibell. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.


Du
- 6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.


Ont :/

Gud vad ont det gjorde i natt, tog bra tag innan jag lyckades somna och blev helt tårögd så fort jag försökte vända mig i sängen...
Tog nästan 30 min för mig att komma upp hit till soffan i morse nu.. och har fortfarande som en rejäl mensvärk och är helt öm i hela svank regionen...
Börjar nästan bli lite smått orolig :/
Och mvc har inte telefontid längre idag och jag klarar absolut inte av att ta mig ner dit själv.. Robert är på praktiken han så... Undra jag hur länge till man ska orka stå ut med det här innan vi måste ringa in till förlossningen och höra efter vad dem tycker vi ska göra om jag bara ska avvakta och vila eller om vi måste komma in...

Och jag är hungrig som en griiis men har ont så jag mår illa så är lite svårt att röra sig och försöka få ihop något ätbart då :(

Nu är jag verkligen ynklig och det är SYND OM LILLA MIG!!!!



Pajj i ryggen...

Haft en väldans trevlig dag idag, Anjelica hörde av sig och vela ta en fika så mötte henne vi kungsport kl11 så gick vi till condeco och käkade krämbulle och drack lite läsk/kaffe :)
Satt och tjöta ett bra tag oxå om allt och inget som vanligt hehe
Sedan gick vi en sväng till shock (blev en ny tröja till lillen där haha kommer bild i morgon då ja inte orkar fixa nu)
efter de gick vi till centralen så satt vi där från kl 13 till 16 typ och bara stirra på folk med några kissepauser då lillen lekte med min blåsa hela tiden tror jag haha =)

När ja lämna av Anjelica då Thomas kom gick jag till hållplatsen och vänta på vagnen hem, började få lagom ont i ryggen/höfterna då... Fullproppat på vagnen så fick stå upp... Efter några hållplatser så gjorde de fruktansvärt ont i ryggen men jag är inte så snabb nu för tiden så när de blev en ledig sittplats och jag var på väg dit så smet alltid någon annan förbi och satta sig där, tom en idiot som knuffa till mig för att komma till sittplatsen!!!!

Trotts att man står och håller sig för ryggen, är helt blek i ansiktet av utmattning och lågt blodtryck, håller i en tung väska och handen på magen för ja fick massa sammandragningar precis då oxå och får kanppt fram någon luft att kunna säga till om att jag gärna skulle vilja sitta ner om det går för sig så bara stirra folk på mig och inte en käft erbjöd sig att låta mig få sitta!!!

*förbannade göteborgare*

Efter en mycket smärtsam hemfärd som kändes som den längsta spårvagns resan i historien så var ja äntligen vid hållplatsen och klev av.. tog nog 15min för mig att ta mig hem till lägenheten från hållplatsen och ni som varit här vet hur kort det egentligen är och att de inte tar mer än 3-4min dit normalt sett...

Kommer hem och får av mig byxorna som tröck hårt på magen och lägger mig på soffan trött som ett as och ont i heeeela kroppen!
Har  som riktigt kraftig mensvärk oxå, har legat i soffan sedan kl17 typ nu och har inte kunnat röra på mig mer än någon centimeter bara bränner i hela sidan av höfterna när jag försöker sätta mig upp och känns som hela ryggraden är ihop tryckt till en stor knöl i svanken *snyfta*

Snacka om att jag känner mig ynklig nu :(

Är trött som ett ägg så ska be robert dra mig till sängen nu, kommer verkligen inte upp ur soffan utan hjälp för jag har så fruktansvärt ont, tom så att jag blir helt tårögd när jag försöker vrida mig på sidan...

Robert var gullig och gjorde pankaka i pauserna under heros så jag har fått lite mat i magen iaf, så har han legat och tippat mig på sidan lite och masserat mig i svanken *hur skönt som hellst* blev lite bättre efter det men bara för stunden... Så har vi legat och känt på och kikat på hur lillen därinne har försökt bryta sig ut genom naveln och på sidan av mig *mys* Så robert fick sig några fler små kickar ikväll =) Men hade hellre sett eller aa kännt att vår lilla älskling låg och sparka lite lätt utåt än att ligga och sparka mot svanken/ryggen och spjärna ut rumpan då det gör mega ont i ryggen ännu mer när lillen gör så och det känns som magen skall sprängas när han/hon trycker ut lilla rumpan och huvudet...

Men skönt att få känna att den lille lever rövare iaf! Mår iaf lite bättre av det även om det för denna gången gör ont så myser jag i hela kroppen av att veta att det är vårt lilla knyte som ligger där inne och som nu bara har 15 veckor kvar innan den är beräknad att titta ut! :D Har gått 25 fulla veckor i dag och gick nu alltså in i v26 =)

Tycker tiden ska gå snabbare så vi får se vem den lille skrutten därinne är! :D Börjar bli lite otåliga redan nu haha


Nää nu blir det till att försöka krypa till sängen, hoppas jag kan somna snabbt bara... Lillen ligger och trycker ut sina små kroppsdelar lite här och där nu och sparkar mot ryggen så kommer nog ta sin lilla tid att somna...
Ska se till att få mig lite mer massage så kanske det går att slappna av lite mer och somna så hoppas jag på att jag iaf kan röra mig i morgon annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra :S

Kommer väl nån magbild snart oxå eftersom det är ny vecka nu...

Tha Tha
sov gott alla!

50 orsaker att vara glad för att du väntar barn....

1 De där första veckorna, när bara du och den blivande pappan vet hemligheten.

2 Att ha nio månader att planera, fantisera och drömma.

3 Välja mammakläder - det har aldrig tidigare funnits så mycket praktiska, snygga och sexiga alternativ.

4 Du har den perfekta orsaken att skämma bort dig själv - timmar i doftande bad, sköna massager, eller goda krämer att smörja in din växande mage med.

5 Vi har en fantastisk föräldraförsäkring i Sverige, jämfört med andra länder.

6 Du kan gå med i en föräldragrupp och träffa nya vänner

7 För en gångs skull är det meningen att du ska lägga på dig vikt - Moder Natur ger dig klartecken.

8 Om detta är din första bebis, kan du fortsätta njuta av att sova länge på helgerna ännu ett tag.

9 Jättesnygga bröst och med dem en perfekt ursäkt att...

10...köpa nya, snygga BH:ar.

11 Från och med nu kommer det alltid att finnas en viktigare person än du själv i ditt liv.

12 Äntligen kommer du att få något mer än krukväxter och husdjur att pyssla om!

13 Massor av uppmärksamhet från släkt, vänner och din partner.

14 Du kommer kanske att upptäcka, att du fått mer gemensamt med släkt och vänner som redan har barn - grattis, du har fått gratis medlemsskap i föräldraklubben!

15 Att berätta nyheterna för din mamma, pappa, bror, syster, vänner...och se deras reaktioner.

16 Nya färdigheter! Vare sig det handlar om att sticka bebiskläder eller montera ihop en barnsäng, så kommer du att upptäcka att du kan mycket mer än vad du trodde innan.

17 En ny förståelse för din mamma.

18 Ordna barnkammare - jättekul!

19 'Är det där vad jag tror det är - eller har jag bara gaser i magen?': Bebisens första rörelser.

20 Inga som helst samvetskval inför att skicka ut din partner för att köpa curry och chokladglass klockan tio på kvällen.

21 Dina föräldrar letar fram gamla bebissaker; en gammal barnsäng, eller en vagga, som de behållit i alla år - 'utifall att'.

22 Gå på promenader tillsammans med din partner - bra för er, dig och bebisen.

23 Alla konstiga och livliga drömmar som du kan beskriva för dina vänner och skratta åt!

24 Att känna små hälar i underkanten av revbenen och veta, att de hör till någon du snart kommer att få träffa.

25 Att välja bebiskläder, eller kanske bara titta i kataloger och affärer.

26 Skriva en graviditetsdagbok som ditt barn kan läsa i framtiden.

27 Att (med lite hjälp) ta foton av dig själv, leende ovanför din stora mage - roligt att spara och titta på längre fram.

28 Upptäckten av hur många människor det finns i världen som valt att ägna sitt yrkesverksamma liv åt att ge blivande och nyblivna föräldrar stöd - barnmorskor, amningsrådgivare, förlossningsläkare, sjuksköterskor...

29 Att ligga i sängen tillsammans och veta, att ni skapat ett helt nytt liv!

30 Njuta av sådant som kommer att bli svårare att organisera i framtiden - utekvällar, helgresor och romantiska restaurangbesök.

31 Vetskapen om att ditt liv, från och med nu, i stort sett aldrig mer kommer att bli enformigt.

32 Möten med nya människor som har egna berättelser om att vänta och få barn.

33 Kvällar med spekulationer kring namn - ska bebisen heta Oskar, Maximilian, Sara eller Freja?

34 Funderingar på hur bebisen kommer att se ut.

35 Högtflygande drömmar om "min son/dotter popstjärnan/skådespelaren/författaren.."

36 Att titta på din växande mage och föreställa dig att det ligger en liten människa därinne!

37 Att uttyda en mänsklig form på ultraljudsbilden för första gången, ta med dig bilden hem och ha den i fickan eller väskan att titta i smyg på då och då...

38 Den blivande pappans ansiktsuttryck när han ser graviditetstestet visa positivt, begrundar din växande mage, eller känner bebisen röra på sig.

39 Att köpa kramdjur till din bebis - inte någon annans!

40 Att ringa din partner och berätta att startskottet har gått - värkarna har börjat.

41 Att pröva alla övningar som du lärde dig i föräldragruppen och upptäcka, att de faktiskt fungerar.

42 Att ta emot allt stöd du får under förlossningen från din partner/barnmorska/medföljare och veta att du kan lita på dem helt.

43 Att upptäcka precis hur många (och hur grova) svordomar du kan under förlossningsarbetet.

44 Att fatta personliga beslut om smärtlindring och upptäcka att de var helt rätt för just det förlossningsstadiet.

45 Den där otroliga känslan av befrielse och lättnad när jobbet äntligen är gjort.

46 Att titta in i din nyfödda bebis ögon och bli handlöst förälskad.

47 Att se din partner gråta, krama om barnmorskan och vara alldeles utom sig av glädje och lättnad.

48 Att öppna en flaska champagne för att fira, oavsett vilken veckodag och tid på dygnet det är.

49 Berätta nyheterna för släkt och vänner och höra värmen i deras röster när de får veta.

50 Att vakna bredvid den nya bebisen för första gången och tänka "Oj! Det är på riktigt - jag har blivit mamma!"

Stor bebis :O

Nu har vi då varit hos Barnmorskan igen för vanlig rutin koll, fick nästa tid om 3veckor den 3/10,e kul att det börjar bli lite tätate mellan kontrollerna nu :D

Vi började med att kolla blodtrycket eftersom jag varit så hängig och för att jag är trött och yr och får blodtrycksfall lite då och då nu på senare dagar.
Blodtrycket var som vi misstänkte lågt 90/50 igen, tyvärr inget jag kan göra åt saken utan det är vila och dricka mycket vatten som gäller och att inte vara rädd för att göra så som jag fick göra på Åhlens igår att lägga/sätta mig ner på golvet vart jag än är om jag känner att det sjunker snabbt så jag är påväg att skall svimma.
Det är iaf inte farligt varken för mig eller bebisen om jag skulle "råka" svimma så länge jag hunnit sätta eller i bästa fall lägga mig ner innan, det är själva fallet som kan vara skadligt för oss båda om jag står upp och det vet jag ju hur det känns sedan tidigare att svimma ståendes och slå huvudet i gatstenar tex är inget jag rekommenderar till folk det gör piss ont!

Efter blodtrycks kollen var det dags för att ta blodprov för att kolla vilken blodgrupp jag har och om jag är Rh-negativ (tror det var så de hette minns inte 100 dock) fick ligga ner då jag har dåliga erfarenheter av att sitta upp när dem tappar blod ur armen på mig.. tog liten stund att hitta en fin ådra men sen gick det bra och blodet forsade på... (lät lite drastiskt men aa ni fattar vad jag menar hehe)
Får svaren från blodprovet vid nästa besök!

Sedan var det stick i fingret för mera blod för att kolla blodvärdet, om det kanske är det och blodtrycket som spökar som gör mig så trött och yr och så hela tiden.. sockerhalter och dittan och dattan .
Mycket riktigt så var det lågt oxå! Inte någe överdrivet lågt, låg på 105 men bör ligga över 110 för att vara okej när man väntar bebis så från idag så blir de till att äta 2 järntabletter om dagen istället för en som jag ätit senaste månaden så skulle vi kolla värdet igen nästa besök och hoppas på att det blivit bättre.
Sockerhalten var super fint så om det är det nästa gång oxå slipper jag förmodligen glukosbelastningen :) men som sagt det visar sig om 3v om jag skall göra det för att se över ev. graviditetsdiabetes men det var inga som hellst tecken på att jag skulle ha det nu.


När jag endå låg där på britsen så passade vi på att mäta magen, detta var första gången vi gjorde det.
Och både jag och Robert som tycker att magen stått still i växten senaste 4-5veckorna fick äta upp våra ord rätt så snabbt... Första Karin (min barnmorska) sa var att ja och här har det hänt grejer ser jag *hehe*
Fram med måttbandet och börjar klämma och känna för att hitta rätt, när hon är helt säker på att hon verkligen är rätt för att få så exakta mått som möjligt så mätte hon... Från blygdben upp till livmoderns överkant är det man mäter och det kallas för SF (symfus) mått...
Jag hamnade på hela 27cm!!!
Det var inte jääätte stort sa Karin men klart över normal kurvan, är ju "bara" i v25 så det kan vara ett tecken på att det blir en stor bebis! *Gulp* Vad har vi eller rättaresagt JAG gett mig in på.... Ungen ska ut oxå :O
Hon trodde att jag nog förmodligen kommer följa den översta kurvan hela graviditeten men det visar sig gång efter gång, får väl antagligen veta nästa gång om jag fortfarande ligger över den översta kurvan om det blir någon tillväxt kontroll för att se om det är en väldigt stor bebis eller kanske bara mycket fostervatten...

Vi fick även lyssna på hjärtat igen efter att magen blivit mätt! *sååå underbart mysigt*
Lillen vaknade till när det bökades runt och mättes så den låg och sprattla för glatta livet när vi skulle lyssna hehe men hittade hjärtljuden nästan på en gång iaf. Högt och super fint lät det *stolt över mitt lilla barn*
Jadu Linnea kanske har du och Robert rätt om att det är en liten grabb där inne hehe för denna gången så låg hjärtljudet och pendla mellan 135-140slag/min...

Sedan var det vägnings dags *harkel*
72 jäkla kilo stannade vågen på!!!! *svimmar lite lätt* Fast det var normalt och jag hade ökat ungefär så som Karin misstänkte från förra gången.... så än sålänge är man uppe i +7kg sedan vi fick veta att jag var gravid..



            V.11 och 65kg                                              V.25 och 72kg


Vi avslutade med att få lite information om amning, även om det är ett tag kvar så tyckte hon att det kunde vara bra att få info redan nu så fick en liten bok att kika i och läsa och så fick vi veta hur vi går tillväga för att få komma och kika på förlossningsavdelningarna och få lite info om hur det går till och sådant på både Östra och Mölndal så vi ska försöka boka in oss på Mölndal och hoppas vi kommer med i någon grupp snart så vi får veta lite om deras sjukhus och så välja en torsdag kväll då de är info på östra som man inte behövde anmäla sig inför.

Glömde bort att fråga om faderskapsbeviset och om när föräldragruppen startar men får fråga det nästa gång :)


Nu ska vi ställa oss och laga lite krubb, färsk citron pasta med chorizo/fetaost/franska örter sås till =) En av mina favoriter! Så blir det fotboll och heros sen innan det blir krypa i säng dags!

Burrrrrr

Inge varmvatten
Ingen värme

de är då satan vad det händer saker som man blir irriterad på i denna förbaskade byggnad heeela tiden!!!

jag som tänkte duscha innan barnmorske besöket i dag, men vill inte direkt ställa mig i iskallt vatten.. får vackert vänta till kvällen då ja tror de var mellan 8,30-20.30 det skulle vara avstängd gör dem ska justera något med fjärrvärmen i fastigheten...



Lite ont i magen har jag nu oxå :/ blir alltid så nervös inför bm besöken... så orolig för att dem ska upptäcka något som inte är rätt varje gång men samtidigt så bara längtar man tills nästa gång man ska få komma dit så man får höra på de lilla hjärtat....

Aja, blir lite lunch nu sen lite vila magen, är lite illamående och lite yr oxå sååå
Uppdaterar i kväll om hur det gick hos bm i eftermiddag!

Tha Tha



Gårdagens efterrätt... *mumma*


Sanningen om att vara mamma...

DINA KLÄDER

FÖRSTA BARNET: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.

ANDRA BARNET: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.

TREDJE BARNET: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.


BARNETS NAMN

FÖRSTA BARNET: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.

ANDRA BARNET: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.

TREDJE BARNET: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga ...



FÖRBEREDELSER INNAN FÖRLOSSNINGEN

FÖRSTA BARNET: Du övar på andningen regelbundet.

ANDRA BARNET: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.

TREDJE BARNET: Du ber om bedövning i åttonde månaden.


BARNETS KLÄDER

FÖRSTA BARNET: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.

ANDRA BARNET: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.

TREDJE BARNET: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!


SAKER ATT ORAO SIG FÖR

FÖRSTA BARNET: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.

ANDRA BARNET: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.

TREDJE BARNET: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.


AKTIVITETER

FÖRSTA BARNET: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.

ANDRA BARNET: Du tar med din baby till babygymnastik.

TREDJE BARNET: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.


ATT GÅ UT

FÖRSTA BARNET: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.

ANDRA BARNET: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.

TREDJE BARNET: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.


HEMMA

FÖRSTA BARNET: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.

ANDRA BARNET: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.

TREDJE BARNET: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.





Dålig dag :/

Lyckades ta mig in till stan och mötte upp Robert, så begav vi oss till åhlens och börja med att kika på parfym... DKNY har kommit med en ny som istället för de klassiska äpple doften har en doft av björnbär i sig...
Passar lite bättre såhär på hösten/vintern då äpple dofterna är så sommriga av sig =) Lite tyngre i doften så den passar nog bäst för utekvällar egentligen men fungerar ju helt klart även på dagtid =)
Sååå får se om man kanske köper sig den nå tag Delicious Night heter den iaf...





Efter att ha kikat och luktat så gick vi upp till övervåningen och kikade på lite tyg till säng/vagn kläder som jag tänkt mig på att sy till lillen, hitta ett fint tyg efter mycket om och men... tog hjälp av en trevlig tjej som jobbade där som hjälpte oss räkna ut längt och sådant på tyget vi tänkte ta de mönstrade som överdel på täckena (både till vagn och säng tänkte vi köpa) och så ett helvitt lite mjukare mot hyn som under del och så kuddarna i hel mönstrat...
Så innan hon klippte tygen så fråga hon om vi sett priset och sådant (vilket jag tycker var väldigt snällt av henne) och då sa vi aa de är väl de där 125kr metern för det stod det på alla andra tyger där detta satt och de var samma material och storlek på det.. men nehädu! 335kr metern!!!!! kostade tyget =/ så då skulle alltså tyget till sängkläder för vagn och säng (med det vita "under tyget" gå lös på närmare 2000kr nästan och 1000kr för ett sängklädes sett kändes liiite väl så vi beslutade oss för att inte köpa de tyget... Men nu har vi iaf alla mått på hur mycket vi behöver av olika tyger så länge de är 140 bred eller större iaf..

Vi tänkte gå och kika lite på hemtex om dem hade tyg och så men innan begav vi oss till barnavdelningen och kikade lite på små kläder =)

Dock kom vi inte längre än till ingången på nedersta plan till barnavdelningen innan jag fick sätta mig ner en stund för jag fick sådant hemskt blodtrycksfall så jag höll på svimma...
Fick lite vatten och satt några minuter och tog av mig tjocktröja och grejer... sen prövade vi röra på oss igen men kom inte mer än några meter innan jag bokstavligen nästan bara föll ihop :( Fick lägga mig på golvet på Åhlens ett tag *sådär lagom opinsamt* och dricka massa vatten sen sitta på golvet och luta mig mot en skyltdocka ett bra tag innan jag med hjälp av robert lyckades dra mig upp igen...
Blev bara en snabb visit bort vid små kläderna så köpte vi en liten mössa och 3 små byxor då vi inte har några byxor sedan innan, betala och sen kom vi lagom upp för trappen till entre plan så höll jag på rammla ihop igen bara känner hur benen viker sig under en men vi han springa till en trappa mitt i nordstan som jag fick sätta mig på och återigen sitta några minuter och dricka vatten...




Vi som hade tänkt göra så mycket idag och få lite shopping gjort.. Men thji fick vi! blev till att stötta sig mot robert och bli halvt släpad till spårvagnen och fara hem på direkten efter det...


Nu är det soffan som gäller och har legat här sedan vi kom hem för snart 2½timme sedan, men känner mig fortfarande helt yr i huvudet och är helt matt i hela kroppen :(

Får förhoppningsvis svar på vad det kan vara som spökar i morgon hos barnmorskan...


Nu ska vi försöka oss på att fixa lite mat börjar bli lagom hungrig igen nu!


Tha Tha!

Still i växten?

Hmmm tycker nog att magen inte riktigt växer som tidigare... känns som den inte växt ett dugg senaste 5 veckorna :O


 
V 22+1                                                          V 24+5


Egentligen kanske man borde vara glad att den inte vuxit mer så man slipper iväg och köpa nya kläder igen stup i kvarten, det är inte direkt billigt för de mesta och finns ju nästan inte ens att få tag på då alla stänger ner sina mamma avdelningar *tycker jag är skit för övrigt att dem gör*  och jag blev ju stor om magen snabbt jag så förhoppningsvis så växer lillen och livmodern som den ska iaf, ska iväg till Barnmorskan i morgon kl 15 för nästa rutin koll och då blir det väl till att mäta magen första gången (Sf-måttet, från blygdben till kanten på livmodern mäts det) så får man väl se vart på kurvan man hamnar om det är över, under eller i mitten...
Ska bli skönt att få höra lill*ns hjärta igen oxå vilket jag antar att vi kommer lyssna på igen :)


Näää nu ska jag få lite mat i magen sedan bege mig mot centrum!
Ska möta robban i stan så ska vi kika lite på tyg då jag tänkt mig försöka mig på att sy säng kläder till lillen hehe =D får väl se hur det går med det projektet men det är det som är planen iaf haha =D
Och så kanske de blir nå mer kul vi hittar :P går ju lixom inte riktit att låta bli haha allt är ju så smått och så sött!


Tha Tha!

Mammas lilla ninja

Hehe
I förrigår när Robert satt vid datorn och jag var in och skulle säga god natt (tror de var då om ja inte minns heeelt fel) så spulle han klappa och pussa på magen lite och säga gonatt till vårt lilla djur där inne, så lutade han huvudet emot magen och då passar vår underbara lilla gobit på att ge han en liten känga i nyllet ;)
hehehe Mamma (jag) blev så stolt sååå hahaha

Och under nästa vecka tror vi det blir så beställer vi vagnen! :D



Blir antagligen den där färgen på den, och så något lite mer färggladare alternativ till täcke,filt och så en sand färgad åkpåse tror vi =) Sen när lillen är ute så eventuellet att vi köper ett extra top set så att vi har basen kvar i grå-svart och kanske någon gladare färg på sufflett och "Ligg locket"





Där är sängen som vi bestämt oss för att köpa oxå =)
men det blir antagligen först när vi köpt ny bil som vi åker iväg och köper den och byrån som vi sett ut... Får inte plats i bilen vi har nu tyvärr och känns onödigt att betala för hemkörning av det när det bara är en liten säng och en byrå som vi ska ha... Och hyra släp känns lite drygt det med.
Så antingen om vi kan låna en bil av någon som har större som de går in i eller så får de bli när vi köpt ny som sagt...



Känns kanske lite tråkigt med allt i vitt på möblerna hehe =) Men det står redan en vit garderob inne i nuvarande gästrummet som kommer få bli bebis rum, och den går inte att flytta på då den är fast monterad i väggen...
Och sen så är det ju blåa tapeter där inne så det är rätt färgigt ändå faktiskt =)
Har tänkt köpa lite wallis i nå roliga mysiga former och färger som jag ska "klistra på" på byrån och så sen när vi har fått i ordning allt så man ser helheten i sig =)

Kommer bilder på det så småningom när vi fått ordning på allt, ska ju köpa täcke, kudde, sängkläder, spjälskydd och aaa massor av saker mer till som kommer att vara lite mer färgrika oxå så =)
Har tänkt mig försöka komma iväg och köpa nå mysigt fint tyg och försöka mig på och sy egna små sängkläder bara jag får orken att göra det haha =) känns som att det inte kan vara så speciellt svårt så, och jag har ju inte så mycket annat bättre för mig om dagarna!

Aja, nu får de bli sängen för mig tror jag, är lite lagom trötter då de bara blev en 6 timmars sömn i natt *gäsp*
Sova lite så det blir onsdag snart så man får komma iväg till morskan och lyssna på lilla hjärtat igen och mäta magen och sådant skojjsigt! *längtar*

Tha Tha!

Ännu en helg till historien

Då har vi äntligen fått ut allt ur förrådet, tack och lov var det mycket som gick att rädda...
Har börjat skriva lista idag på allt men aa vi hade kunnat vara lite mer effektivare än vad vi varit men jag får sätta mig i morgon på dagen och gå igenom allt så gott det går...

Och robert är så duktig så och lyckas vinna lite på pokern så för tillfället ser det inte ut som några problem med att vi ska kunna köpa en ny bil under oktober =D
Vi fira lite ikväll med tacos och gosaker och kikade på 2 days in paris, rätt annorlunda film måste jag säga....


I går så hade vi besök av lille herr Lindgren, var iväg och köpte lite ostbågar och burger king mat =P
Pojkarna drack några öl till fotbollen medans jag själv satt och svulla i mig fanta.. tror ja börjar bli lite beroende av de :S *illa, illa för vikten*
Blev en lång kväll som inte avslutades förens efter kl 2 på natten, gud så trött jag var då måste jag erkänna! Men känns lite oartigt att gå och lägga sig när man har gäster på besök hehe =) även om Johan och Robert höll sig sysselsatta med tv-spelet och jag mest låg och slappa och kika på och prata massa strunt i soffan hehe Lyckades vinna på Buzz iaf när vi spela de *stolt*

Tha Tha!


Översvämning...

Kuuuuuuuuuuul!
Har precis fått en lapp i brevinkastet om att vi måste kontakta vårt försäkringsbolag...
Det har varit avlopps skada i källaren så alla vi som har förrådet i källaren måste kontakta försäkringsbolaget om ersättning då allt som finns där är skadat/helt förstört av avlopps vatten!!!
Förrådet skall vara rensat så att dem kan komma och sanera under v38 vi har alltså en vecka på oss mitt uppe i allt annat nu att gå igenom alla kartonger med saker som självklart mest är mina grejer!!! *snyftar* täckta av gammalt piss och bajs och få bort allt från fastigheten....

Fy fan vad less jag blir!!!!
Var ner nyss och skulle kolla hur det såg ut men de var fullt med sladdar och slangar och fläktar och stank helvete och några bygg gubbar typ där nere så väntar tills senare med att gå ner och kika hur illa drabbat just vårt förråd är när Robert kommer hem från jobbet....
 







Första bilderna för en liten överblick av läget....
Man ser ju hur mycket avloppsvatten som allt stått i, sugit åt sig...
taklampan var dock trasig så måste ringa hyresvärden så de kan byta ut den så vi får gå igenom allt ihelgen...
Kul helg för oss!
Och självklart var det PRECIS utanför vårt förråd som det varit olyckan *suckar*

Vi har inte tid med sådant här nu!
blööööö

v25 och djuret är helt vilt!

Jahopp då var man inne i v 25 nu då! *skönt* men det känns ändå som att tiden står still för det mesta, det är ju en eeeevighet kvar till jul! 110 dagar (räknar som att hela idag redan gått)

Nu har vi beställt ett baby gym och en musik mobil till sängen =)
Mobilen var väl lite i dyraste laget men vi blev så kära i de små söta djuren och fina små molnen som svävar runt uppe i taket av den =)


(djuren ser plastiga ut på bilden bara men de är i tyg, mjuka och gossiga)


Gymmet

Gymmet såg så mysigt ut oxå, så hade dem rea 300kr på det så vi passade på att köpa, den kan ju ha det ett tag eftersom det är ett 3stegs gym så lillen både kan ligga på rygg, ligga på mage eller sitta upp och leka =)
Så var det inte så stort och klumpigt vilket är bra då vi inte har så jätte mycket plats här hemma hehe =) så blir det lätt att man kan ta med sig det när vi åker hem till norr och hälsar på!


Appropå hem till norr och hälsa på!
8,e -12,e oktobert så kommer vi hem en sväng hela familjen!
Men det blir antagligen sista resan till bollnäs utan bebis =) Sen får vi se i vinter när vi kommer upp, det är lillen som bestämmer det då de små liven brukar ha sin egna lilla kalender att gå efter hehe


I kväll har lillen varit riktigt riktigt tokig oxå :)
Har snurrat runt som en liten propeller haha, hela magen har gungat och hoppat runt och stått ut åt alla möjliga håll och kanter :D Är sådan underbar kännsla att få känna hur vårt lilla hjärta lever rövare där inne :) Finns knappt någon mysigare kännsla! Enda jag kan tänka mig slår det är när han/hon väl är ute och vi för första gången får hålla om henne/honom *längtar* 


v25



Avslutar med att sända en tanke till lille Martin med familj, Martin föddes den 30/8 i v23+4 alltså 4månader för tidigt.
Han opererades igår och idag så hade han blivit mycket sämmre... =(
Så håll tummarna allihopa för att lille Martin klarar sig igenom detta!!!

"Familje mys"

Mmm nu har vi haft de lite mys ett tag =)

I Tisdags så var tog Robert mig och magen ut på middag, Jensen´s fick det bli och jag kan ÄNTLIGEN äta kött igen!!!
Underbart gott var det faktiskt, fick dille på pepparsåsen och vitlöksbröden som försvann från min tallrik i ett naffs hehe

Efter det så gick vi genom stan och bort till Biopalatset och kikade på bio, The dark NIght fick det bli.
Hemskt bra film måste jag säga!  Hemskt tur oxå att ja kan styra hormonerna liite iaf för vid något tillfälle då de var lite sorgligt så började jag gråta lite av någon anledning haha =) Hade ja inte kunnat hejda hormonerna i de läget så hade det slutat med stor tjutandes snyftningar och klaganden från andra bio besökare hehe ;)
Men det gick bra och jag sammlade mig snabbt!
Och jag kan nog hålla med alla skriverier som varit i tidningen förut att Heath gjorde en av sina bästa roller i den här filmen, jävla synd att han skulle ta livet av sig :(
Om man inte viste att det var han som spelade jokern så skulle jag faktiskt aldrig ha gissat på att det var han!
Gjorde om rösten hela tiden och aaaa såg inte ut som honom med allt smink och sådant, grymt bra insatts =)




I går så var vi iväg en sväng till Ullared efter att Robert kom hem från skolan...
Hittade en hel del små saker och mysiga filtar, nappar, skötbädd m.m till lilla djuret :)
Gick runt där några timmar iaf och kikade och klämde och kände, blir en till resa dit innan lilla djuret ska komma ut iaf då vi hade tänkt köpa sängkläder och sådant oxå men eftersom vi ännu inte varit iväg och köpt spjälsängen och sådant och hade helt glömt skriva upp måtten på täcket/kudden och de vi tänkt köpa så blev de inget med det... Varken till säng eller vagn så det blir som sagt en till resa dit efter att säng och vagn köpet är avklarat :)

Och nu äntligen har vi sladd så vi har lyckats koppla in hemtelefonen!
Så nu är det fritt fram att ringa på den! Fick första samtalet i morse hehe, tråkiga var bara att det var en felringning :(
Jag som har så tråkigt här hemma utan något att göra!


Nääää nu får de bli till att mata magen liten! den kurrar för fulla muggar =)
Och har ju inte bara mig själv att tänka på nu längre så jag får nog göra som den säger hehe ;)

Tha tha!



Kärlek

Oändlig Kärlek


Bara måste visa!

Vi har nu beställt de små kläderna som Robert längtat sååå efter....




Chuck Norris bodyn är hans absoluta favorit hehe =)