100dagar

Igår blev Ayla 100dagar!
Mammas STORA tjej! =) Vi har varit iväg och köpt oss en ny kamera nu! En Nikon D60 blev det så satt och försökte lära mig den lite igår =) Slänger in lite bilder på våran lille tjej som numera går på 3siffrigt ;)









Ensam fredag...

Ikväll så har vi haft en kort stunds fredags mys här hemma i soffan innan robert som vanligt på fredagar begav sig till cosmopol. Kollade på film, minns inte ens vad den hette så som ni förstår så var de väl ingen höjdare direkt... Och till det blev de tacos :) *glad i magen* Ayla var lite gnällig efter en brumm i brallan och lite spya så stoppade henne i badet och mig själv i duschen när robert drog iväg. Sen busade ja lite med Ayla och slutligen la vi oss ned på soffan och kollade på tv och strumpis käkade lite och somnade sedan gott mot mitt bröst. Passade på att springa iväg med henne till sin säng direkt hon spotta ut bröstet, hon vaknade till lite halvt så fick sitta och vagga sängen och stryka henne över kinden i ca 10min sen somnade hon gott om igen. Kl var strax innan 22 då, hon ligger fortfarande i sin säng och sover :) så det har varit en lång, ensam fredags kväll för mig... Jag är egentligen inte nå vidare trötter ännu men har nu krupit ned i sängen jag med och ska försöka sova lite. Men det är ensamt utan varken bebis eller man bredvid mig... Nu stänger jag locken och önskar er alla en god natt...

Wrestling

Ayla fick ju en liten poker apa av Robert för ett tag sedan och den har börja bli himla rolig att leka med och tugga på =)
I morse tog hon sig en brottningsmatch med sin nya kompis! =D

Wobel head



Hitta en liten filmsnutt på lillstrumpan när hon låg och träna nacken för nån vecka sedan...

Förbannade Grannar!!!

Grannen börja borra i väggen och sen bråka med någon (det är flera dagar nu man hört hur dem gallskriker åt varandra där inne) så Ayla vaknade.. och heeelt skräckslagen blev hon!
Aldrig sett henne så rädd, bara skriker, tårarna sprutar...

Från detta underbara mys


till helt skräckslagen, panik drabbad och ledsen...

Visst, det är full rätt att de borrar på dagen och inte natten iaf men herregud vad arg jag blir iaf!
Har verkligen aldrig sett en sådan skräck i någons ögon som det jag såg i Aylas nu, fy  tusan vad ont det gör i hjärtat att se henne så!
Efter massa tröst, lugnt pratande och vyssande så blev hon lite lugnare iaf och efter att ha legat med bröstet i munnen nu ett tag så har hon äntligen slutat vara hysterisk och ligger nu bara och snyftar och snörvlar och börjar få tillbaka glöden i blicken...

Drama, Drama, Drama


vår?

Vart kattsiken tog solen vägen?
och varför i hela H****E vaknade jag av plogbilens skrapande i morse och inte av Aylas sprattel??

Högbildning..

Japps, nu saknar jag att få sova med Robert såååå otroooligt mycket!
det är knappt att jag minns när vi sov tillsammans senast pga att jag är den som måste natta Ayla och då sovit på soffan eller i Aylas rum på gästsängen för att lätt kunna ge henne mat på nätterna då hon sovit i sin säng...

Så!
Nu ska jag krypa ner och bilda hög i sängen med min underbara lilla familj!
Helt sjukt vad kärlek man kan känna för två personer!
Att få ha er i mitt liv slår verkligen allt annat... och det med häsvägar!





Ett ljus...

Detta inlägg tillägnas Holly och hennes vackra lilla bebis Robin Leslie som föddes igår.,,

Den svåraste av sorger
är när livet blir för kort
och en dotter eller son
för alltid har ryckts bort.

När någon man gett liv
och älskat mest av allt
så grymt kan tas ifrån en
blir det ofattbart och kallt.

I sorgens tunga mörker
får man ta en dag i sänder
och försöka samla kraft
tills ljuset återvänder

Och i all gränslös saknad
så hjälper det att se
den medkänsla och omsorg
som andra har att ge.

- Siv Andersson


Hejja Karin!!!

Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar...
Och så kan de både värpa och ryta.
- Karin 6 år


...................


Paj

I kväll blev det paj..
Fetaost, kyckling och spenat
MUMMS!


Bvc

Har varit ute på en liten promenix och besök på öppna mottagningen på bvc nu på morgonen med lillstrumpan.
Hon har fått ögoninflammation som inte vill ge med sig så gick dit för att höra med dem vad vi skulle göra..

Ska fortsätta tvätta av, men flera gånger om dagen istället för bara morgn, middag, kväll...
Så massera tårkanalen skulle vi göra, så vara jätte noga med att tvätta både hennes och våra händer flera, flera gånger om dagen för att inte vi ska få det och så att hon inte är och kliar i ögat och sen kliar sig i andra så hon får det i vänster öga oxå...
Så ska jag droppa bröstmjölk och massera in lite lätt i ögat på henne, hon är inge röd i ögonvitan ännu så vi ska börja med detta och de kan hålla i sig några veckor, antagligen lite längre än då på Ayla eftersom propranololen sätter ned henne imunförsvar... Om hon börja bli röd skulle vi höra av oss igen så dem får titta på de.

Sen tyckte dem att vi ska köra hand/fot massage på henne några gånger om dagen för att få igång mer cirkulation.. Bebisar har ju ofta kalla händer och fötter normaltsett och lite dålig cirkulation men även de försämrar medicinen för Ayla så hon blir verkligen som isbitar och heeelt vit så vi ska massera och se till så hon har färg på fötterna/händerna iaf.




Igår var hon trött fröken, hon var jätte gnällig då jag var i stan och handlade lite så Robert var hemma ensam med henne.. Hon låg i hans famn och halvsov och snyftade för fullt när jag kom hem..
Så jag la mig på soffan så fick hon ligga och käka lite och kramas lite.. så var hon nöjd ett bra tag så vi gjorde våfflor och mummsade i oss! *mumma* Sen käka hon lite och total däckade i min famn, snacka om att hon var trött!
Gick tom att lägga henne i sin säng så vi 21 låg hon i sin säng och sov, vi 00 vakna hon och var pigg så vi la oss på soffan hon och jag och så käka hon och så busa vi lite.. vi 1.30 somna hon igen så ja la henne i sin säng, då vakna hon så hon fick ligga med mig i sängen en liten stund till så somna hon och hon vakna återigen när ja försökte vi 2 lägga henne i sin säng, men då vagga ja sängen och strök henne över pannan och då somnade hon om utan bröstet i munnen =) Sen vaka hon vi 5 och vela käka igen så efter de låg hon me mig i sängen så sov vi till halv 9 (Ayla vakna vi 7 och sov/pratade om vartannat fram til 8.30 då vi klev upp)
Sen blev de promenix till bvc och hon somna i sjalen på vägen hem så kunna ja lägga henne i vagnen när vi kom hem utan att hon vaknade så där har hon legat fram tills nu då hon precis har vaknat!
Så nu ska jag busa lite med min underbara lilla dotter, sen blir det lunch!



P.s!
Ni är många som läser, men hemskt sällan de är några kommentarer...
Kommentarer förgyller min dag sååå
Ni vet vad ni ska göra! =)
D.s!

Tack och hej!

Shoppat

Igår var ja inne i stan och leta kläder till dopet..
Deprimerande, inte kunna man ha något pga de extra kilon man har kvar från grav. eller så kosta de som väl var fint och passade runt 1000lappen och de har ja varken råd eller lust med att slänga ut just nu...

Fick dock köpt ett par haremsbrallor och en virkad kofta från Lindex, Ayla fick sig en liten body och en vindjacka..
Så blev det ett svart linne och en helt underbar sjal från Rut...

Får väl se om man hittar något att ha till dopet annars får jag slänga på mig något gammalt skräp bara!





Lindex Shop Online - ECO Body
Källa: Bild från Lindex shop online

Bra metreolog...



Betyder det där att man får önska sig vilket väder man vill ha idag?

Ayla har hittat en ny favorit sysselsättning idag...




Han försökte sätta ned henne i knät efter en liten stund, men då börja hon skrika, så satte han upp henne igen och då blev hon världens lyckligaste! haha underbara unge!

Grattis Babe!!!

Tyvärr kom inte detta inlägg upp igår då min underbara väninna Ingrid fyllde år! *morrar åt blogg.se* 
Men men får försöka lägga upp igen nu och hoppas på att det kommer upp!!!









Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till dina Notes och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Mela
2. Ett ord på fyra bokstäver: Munk
3. Flicknamn: Maya
4. Pojknamn: Malte
5. Yrke: Mat-tant (haha rätta termen är något annat men wth)
6. Färg: Magenta
7. Klädesplagg: Mössa
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mugg
10. Plats/stad: Mariestad
11. En orsak att vara sen: Missa tåget
12. Något man skriker: Måååååååååål!
13. Film: Monsters inc
14. Något man dricker: Margaritha
15. Band: Mustash
16. Djur: Myrslok



Grattis på födelsedagen gumman!

Grattis på födelsedagen hjärtat!!!






Sådan moder, sådant barn...



Alla ord är överflödiga...

3mån kontroll, morfar på besök och kusin barn!

Ja idag har vi varit på bvc för 3månaders kontroll och vaccination.
Var en himla glad och pigg fröken som kom till bvc, tänkte att de skulle bli jobbigt om hon blev näst intill otröslig med vagnen så bestämde mig för att ta sjalen så jag kunna ha henne nära på vägen hem istället för att behöva bära henne med ena armen och dra vagnen med den andra så skulle de bli lättare tänkte jag.
Och hon somnade gott efter några meter i sjalen, sov hela tiden och innan vi gick in för att träffa Helene. Gick dit lite innan då ja skulle smita in på mvc och se efter vad jag fick för reslutat på mitt rubella blodprov, men svaret hade inte kommit konstigt nog så hon skulle ringa labbet och återkomma i morgon eller på måndag med svar.. men jag har inte större förhoppningar om att vaccinet har tagit denna gången efter 2tidigare misslyckade försök.

Ayla vaknade till då ja lyfte över henne från sjalen till skötbädden på bvc, sen låg hon och pratade med Helene och skrattade och var helt lycklig =) Vägdes och mättes och 2gånger på den korta stunden han hon bajsa ned sig + att hon hade bajja på vägen ner till bvc oxå hehe

Vikt:5920gram
Längd: 59,4cm
Huvud omf: 40,8cm


Så hon fortsätter att dala neråt på vikt kurvan och längdkurvan går inte så stadigt uppåt som den borde heller men det var inget att oroa sig över hon är en liten kortis bara helt enkelt =) Men vikten var ju sådär som sagt, 90g har hon gått upp på en vecka nu, förra veckan bara 30g men hon ser välmående ut och vill ju inte ha mer än det hon får i sig genom brösten numera hon blir tom övernöjd nån gång då och då och små kräks och fasten jag prövar lägga henne vi bröste efteråt för att se om hon vill ha mer så vill hon inte det så uppenbarligen blir hon ju mätt! Måste ha väldans näringsfattig mjölk helt enkelt, men hon tyckte att eftersom hon kissar och bajsar och äter och verkar nöjd så behöver vi inte göra annat än att hålla koll på att hon iaf inte går ned i vikt ett tag.
Men hon vela vi skulle väga henne uppe i bollnäs eftersom vi blir där nästan 2veckor så ska ringa och boka in en tid där i början av vecka 15.

Sen var det dags för vaccineringen, hon var så duktig så! Blev självklart jätte ledsen och börja stor gråta när hon stack henne, men sen fick hon se mitt ansikte och lite pussar och stryka över håret så blev hon glad, men så fort hon fick syn på andra sprutan så börja hon stor tjuta igen men blev jääätte ledsen så tårarna rann efter kinderna på henne när hon stacks igen... Men så fort hon kom upp mage mot mage på mig och jag vagga lite och pussa på henne och berätta vilken duktig tjej hon var så blev hon rätt nöjd, små snyfta lite bara och vilka mördarblickar hon vad Helene efter det hehe =) Läppen darrade och hon snörvla en hel del men skrek inget.. Blev ledsen då ja klädde på henne overallen för att gå hemmåt men så fort mössan var på och hon nere i sjalen så somnade hon på 3röda igen.
Passade på att gå en sväng till biblioteket och hämta ut en bok som hon fick för att hon var så duktig på kontrollen =) Alla små bebisar här får det! Jätte mysig bok var det!
Hon sov hela tiden där med, och var så himla roligt, en gammal dam på bibblan blev rädd för hon trodde ja kom in med en björn haha hon hade nalle overallen på sig =) och personalen trodde ja kom med en gosedjurs nalle hehe fick visa dem allihopa att de bara var en liten bebis som gömde sig i dräkten =)

Väl hemma så kunna ja lägga över henne i vagnen utan att hon vakna så sov hon där lite drygt en timm en och en halv typ. Sen vaknade hon och satt och lekte med sin tummen skallra och var jätte nöjd efter lite käk. Hon har börja greppa den jätte bra nu, Sen sov både hon och jag några timmar efter åtskilliga blöjbyten, Vaknade och var lite pigg men då började hon få lite feber som man kan få av den nya vaccination sprutan.
Så käka hon och somnade gott med mig på soffan vid 18 tiden ca och sov fram till 23 nu när jag tänkte försöka lägga henne i sängen sin, då vaknade hon och blev jätte pigg!
Bytte blöja och så kissa hon ned sig och pyjamasen så har tvättat av skruttan och kollade tempen, 38,7 låg den på då =/ Men avvakar med alvedon lite så hon sitter här nöjd i blöja och kyls ned lite nu så ska ja kolla tempen snart igen tänkte jag och se hur det står till. Men hon är pigg och glad så verkar ju inte bekymmra henne med febern iaf som tur är!


Igår så hade vi fin besök av pappa oxå! Ayla tyckte de var himla kul att träffa morfar igen =) dem har ju inte setts sedan hon var 2-3 veckor något! Lite jobbigt att vi bor så långt bort från varandra =( Men vad göra? vi trivs jätte bra här nere i Göteborg så..
Ayla fick leka lite fotomodell och kramas lite med oss sen låg hon nöjd i vagnen och pratade för sig själv när vi käkade lunch och sen blev det en prommis på lite drygt en timma i det underbara vårvädret som äntligen kommit till götet! Krokusar och snödroppar överallt i färgglada fläckar och fåglarna kvittrar! UNDERBART! =)
Pappa fick pröva vagnen lite oxå, var lite vajjigt i början då de blåste en del och vagnen är sjukt lättstyrd så de tar en liten stund innan man lär sig det rätta greppet =)



Idag fick jag ett samtal från min kusin, hon berättade att hon tyvärr inte kunna komma på dopet för att hon ska ha bebis! Det hade vi ingen aning om någon i familjen så blev rätt paff! 8v kvar hade hon bara men hade massa förvärkar och sådant så dem tror inte lillen stannar inne länge till så hon våga sig inte iväg något + att hon hade hemsk foglossning.
VI träffas nästan aldrig, hon har 3 barn sedan tidigare, äldsta blir 21 i år och vi har aldrig träffats tror jag!
Vi prata och kom fram till att om vi kommer upp till Bollnäs i sommar som vi hoppas vi gör så ska vi ses allihopa! En liten bebis träff hehe förhoppningsvis har syrran antagligen hunnit få sin lilla gnutt tills dess oxå! =)
Så det var en glad nyhet må jag säga!

Nu ska jag läsa lite för lillfröken som sitter här pigg som en lärka! och kolla tempen hur det går hon känns inte så varm längre iaf så den har nog gått ned lite =)
Slänger in lite bilder oxå! Orkar dock inte göra något åt dem då ja är lite små seg men det är ju bilderna i sig som är poängen så! =) ENJOY!

Tha tha For now!


Myser/sover i sjalen i väntan på Bvc/Mvc

 
Trött liten små febrig fröken i kväll

 
Stadigt grepp om tummen!


Pappa upp i dagen!


Myser med pappa i sjalen =) (det är bara en folköl i handen)


Mammas lilla knubbis!!!! =)

17/3-09

Idag blir vår lilla tjej hela 3månader!
Herre min jesus vad fort tiden går!!!



Hon bara växer och växer lillskruttan!
Hon försöker och försöker krypa men kommer ingen stans, ser så himla sött ut när hon ligger och verkligen kämpar för att komma någon vart men bara ligger still och flaxar haha =)

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma medans hon sover, vi tog oss en promenad i det underbara vädret (som inte är såå underbart längre men helt ok) eller om man skulle sova lite kanske? fick inte sova många timmar i natt *gäsp* hon vela inte riktigt ligga i sin säng så vid 5 tiden fick hon ligga med mig i sängen istället så sov vi nån timma båda två!


Besök, städning, mvc och allt..

Igår efter sjukhuset så åkte vi till centralen och hämtade upp min goda vänn Linnea som varit nere här i trakterna som student ambassadör och då passar på att komma ut hit och hälsa på! =)

Det var hemskt trevligt att få träffa en av de "gamla" tjejerna, länge sedan nu!!! Men snart ses vi allihopa igen oxå till dopet! =) bra 2- veckor kvar tills vi åker upp till Bollnäs! Så 3 veckor kvar till dopet.

Håller på planerar dopet för fullt, räknar ut vad det hela kommer kosta (blir en del då jag gått och blivit så pysslig av mig och vill ha allt fint och ordentligt) har fixat i ordning lite små presenter till en del personer, har börja planera och skissa på hur tårtorna ska se ut som jag ska försöka ge mig på att baka till dopet! Får se hur det hela slutar haha! Men jag hoppas på det bästa! =)

Annars så har jag ägnat senaste tiden till att städa, försöka börja plocka ur garderoben har så sjukt mycket kläder så måste bli av med minst hälften för att de ens ska få platts i min fjuttiga lilla garderob! Börja små rensa Aylas kläder oxå då hon växer som ogräs och kan inte ha hälften av grejerna längre!
Så har jag varit på mvc för återbösk igen och tatt cellprov och lämnat blodprov så ska vi äntligen få veta om Rubella vaccinet tagit denna gången, 3,e gången gillt sägs det ju så håller tummarna!

Nu ska jag mysa lite med Ayla, hon är hemskt kramsjuk och gosig efter gårdagens bravader på sjukhuset!
Så invänta att Robert kommer hem med sin Kusin och flickvän som kommer på besök lite!

Ska försöka vara duktigare på uppdateringar framöver men det är så sjukt mycket att göra och planera och tänka på nu inför dopet och allt så kanske blir lite dåligt ett tag till framöver iaf, men ska göra mitt bästa!
Tha tha


Kirurgen

Hej!
Ja nu var det bra länge sedan jag skrev något här, har haft fullt upp med en lite små gnällig dotter, planering av dop, städning och läkarbesök, mvc besök och massa grejer!

Det gick jätte bra igår hos kirurgen, inga stora problem med fastan, ställde kl på 04.20 och såg till så hon käkade då så vi 4.50 var hon nöjd och somnade om, blev jätte ledsen när vi väckte henne för att klä på henne och åka iväg dock.. (hon blir jätte grinig om hon inte får sova klart hehe) men så somna hon i bilen på vägen dit, sov fram till 9.30 ca sen var dem tvunga att börja göra henne klar...
Och jag som var så glad att hon sedan lite över en vecka tillbaka slutat med ersättning då hon varit nöjd med bara brösten, visar sig att hon antagligen behöver ersättning igen iaf då hon bara gått upp 30g på en vecka så 5830g väger hon nu plutten.

Hon var sån himla duktig tjej hela dagen när alla höll på med henne och greja! Men fyy vad ont det gjorde i hjärtat och vad tårarna sipprade när hon skulle sövas!
Hon blev såå  arg när dem höll fast henne och då började hungern göra sig på minnd oxå, så skulle de försöka få in slangen i foten och dem missade så 3-4gånger fick dem sticka henne inna de fick dit den! Och att se när dem spruta in "sömnmedlet" är nog det absolut läskigaste jag varit med om!!! Hoppas hon aldrig behöver det igen!!!
Att se henne ligga i sambons famn, skrika och gråta till att bara bli helt tom i blicken, kippa efter andan och rosslade som tusan, så tog hon en djup suck och sen föll hennes lilla lilla kropp bara ihop och tog en liten stund innan hon andades igen så hon fick lite extra syrgas.. *tror aldrig jag varit så ledsen förr som jag var då*
Dem fick nästan säga till att nu måste ni tyvärr gå ut när vi skulle säga hej då till henne {#lang_emotions_embarassed} Sen att vänta 2timmar på att dem skulle ringa från uppvaken, längsta timmarna i mitt liv! Men hon hade variten sån duktig tjej såå! och magnet röntgen hade gått jätte bra! Hon var vaken redan då vi kom upp till uppvaket så hon fick sträcka lite på sig sen äntligen fick hon försöka äta lite efter 7timmar utan mat, hon va lite för groggy än så först en timma senare käkade hon riktigt.

Egentligen skulle vi ha stannat över natten då hon inte är 3månader ännu men hon var så glad och pigg efteråt, både kissade och bajsade, skrek , grät och skrattade precis som enbebis ska! tempen var normal, hon käkade 3gånger och fick behålla allt så vi fick åka hem eftersom jag vela det! *skönt då vi hade främmande*
Och hon har inge fler hemangiom invertes och det trycker in på luftvägarna eller sträcker sig in bakom ögat som dem befarade så hon slipper operation invertes!!!! *världens lyckligaste*

Nu väntar vi på att få hem hennes medicin, skulle ta 3 dagar då det är en special beställd hjärtmedicin som hon skall ta. Så ska hon få det och den 2,a april ska vi tillbaka för nya foton och träffa läkaren och se hur det blivit om dosen ska ökas eller hur det blir!

  

  
Kommit till sjukhuset, blivit inskrivna och gjorts iordning inför magnet röntgen och narkos...

  
Precis kommit tillbaka till rummet från uppvaket, pigg och glad igen!

 
Man blir trött av att det händer så mycket... =)
 

Sleeping Beauty




LÖJLIGT stolt Mamma

Ayla har för första gången SKRATTAT i kväll!!
Och då menar jag SKRATTAT, inte bara så där smått och fnissigt som hon gjort i några veckor nu utan riktigt rejält!
Ögonen bara lyste på henne, hela munnen gapade stort och ut kom det absolut ljuvligaste jag någonsin hört!
Vilket underbart skratt, hon verkligen skrattade med hela kroppen, HÖGT och länge!

Hon fick sig en gasballong när vi var på baby-barn mässan i söndags, hon var lite gnällig och ledsen och min rygg orkade inte bära på henne och Robert satt och spela poker så ja satte henne i sittern och bar in den till hennes rum där Robert satt och spelade och ställde sittern i sängen med henne i och lekte med ballongen och då blev hon tyst...
Studerade ballongen länge medans jag satt och röck i den så den prasslade och flög upp och ned, upp och ned osv. osv. (ni fattar) Pratade med Robert och rätt vad det var så brast hon ut i detta underbara gapskratt! =)
Efter en liten stund sa ja åt Robert att ta mobilen sin och film henne för hon var såååå söt! Men när han väl fått fram mobilen och satt på kameran så fick hon syn på telefonen och då blev hon mer intresserad av den istället hehe så då slutade hon skratta så där underbart härlig och bara små fnissa och tittade på mobilen istället *busunge*
Så tyvärr fick vi inte det på film...
Men de minutrarna de pågick har för alltid etsats sig fast i mitt huvud och jag tror nog att jag från det ögonblicket älskar henne ännu mer än tidigare!!
Hur nu det kan vara möjligt!!!!




Duktig flicka

I går så somnade Ayla i min famn vid 22 tiden, jag och Robert satt och spela tv-spel och vid midnatt ca när vi tänkte lägga oss så låg hon på mig och sov så gott så vela inte väcka henne så bestämde mig för att sova på soffan i natt igen...
Pussade Robert godnatt och så gick han och la sig och jag och Ayla blev kvar på soffan.
Strax efter de så började huvudvärken komma smygandes och ja kunna inte somna alls... vid 2 tiden börja Ayla böka massor så hon fick bröstet och käkade i kanske 10min sen somnade hon om men låg och vred och vände på sig massor så hon knuffade bort mig tom. så de sluta med att jag satte mig upp i soffan och funderade på hur kattsiken ja skulle sova, tänkte först lägga mig i andra ändan av soffan men det vågade ja inte.. vill verkligen inte riskera att sparka till henne i sömnen!
Så ja bestämde mig för att pröva lägga henne i sängen, jag lyckades lyfta upp henne utan att hon vaknade, la ned henne i sin säng vid 02.20ca och hon fortsatte sova! Så ja hämtade täcket och kudden och kröp ner i sängen i hennes sovrum, men kunna ju självklart inte somna då heller pga huvudvärken och samma känsla som natten innan att de var så konstigt att sova utan henne bredvid mig.
Vi 03.40 tiden tog jag tillslut 2alvedon och lyckades somna... Ayla vaknade och gnydde vid 04. tiden så tog upp henne ur sin säng, la henne med mig i sängen och gav henne bröstet igen så somnade hon om på en gång utan att ha ätit något... Lät henne sova bredvid mig i 10min sen lyfte jag över henne till sin säng igen och hon somnada om där på en gång, efter det lyckades jag äntligen somna själv oxå!
kl 07 vaknade Ayla så då kom hon upp till mig igen och käkade men då var ja så trött och de var så mysigt att kramas med henne så hon fick ligga kvar i sängen med mig =)
8.30 ringde alarmet så jag klev upp och väckte Robert, gjorde mig i ordning och fick väcka Ayla vid 9 tiden för att kunna hinna till bvc i tid... Hon hade nog kunnat sova en bra stund till annars för gud så trött hon var!

Det gick bra på bvc, Helena hade en student med sig idag som skulle hjälpa till...
Klädde av Lillfisen och vägde henne 5800gram väger hon nu min älskade lilla flicka =) Så hon hade inte gått upp mycket på 2 veckor nu bara 110gram... Så skulle dem mäta huvudet och då lyckades dem riva Ayla i pannan så hon fick ett långt rött rivsår *förbannad* =( och herregud så ledssen hon blev! Tyckte så synd om henne! Kunna inte ens mäta längden på henne för hon var sååå ledssen! Jag fick ta upp henne och gå runt och pussa på henne, stryka henne över kinden och prata med henne så hon lugnade ner sig efter en stund,,, men hon blev ledsen så fort hon såg på sköterskorna.. Och inte fan är då det konstigt efter att ha blivit riven i huvudet!
Berättade att hon sovit ensam i sängen i natt, och att hon sov nästan hela dagen igår och hela natten igår oxå och ätit dåligt senaste dagarna som hon märkte på hennes viktuppgång, men det är 4,e dagen i rad nu som hon inte velat ha någon ersättning utan varit nöjd med bara bröstet, men då hon väl ätit så hinner hon inte ta mer än 5-6sug tag så har hon somnat... Och hon hostar lite och snorar, det flyger stora tjocka kråkor ur näsan på henne lite då och då, tempen låg på 37.7 
Skulle se till så att hon inte får feber, äter, kissar, bajsar som hon ska så sa Helena att om hon fortfarande är så här slö och somnar när hon ska äta och sådant så ska vi be läkaren på tisdag när vi ska till sjukhuset kolla så hon inte har någon infektion... Skulle  väga henne på tisdag igen på sjukhuset oxå och se så hon inte trappar ned ännu mera i viktuppgången.

Hon somnade så fort ja la ned henne i vagnen på vägen därifrån oxå och sov hela promenaden hem, och har fortsatt sova i vagnen sedan vi kom hem, så nu står hon vid balkongen och sussar så sött så och jag ska passa på att äta mig lite och börja skriva inköpslista på grejer som vi behöver inför dopet!




Mammas lila ögonsten


Tröttis

Idag är det en trött liten fröken vi har här hemma!
Hon har ju som ni vet varit ett litet monster senaste veckorna på kvällarna med bara massa gallskrik och missnöje..
ÄNTLIGEN håller det på vända tror jag!
I går så sov hon ensam i sin säng under natten! först sov hon i Roberts famn mellan 21-22 ca sen la han ned henne i sängen och där sov hon sedan till 03.30 då hon vela käka, så jag fick äntligen sova i en säng! =)
Lyfte över henne till mig i sängen när hon vela käka sen somnade vi båda två medans hon käkade hehe =)
Jag hade så sjukt svårt att somna, det var ju första gången sedan hon föddes som jag inte haft henne precis bredvid mig i sängen medans hon sovit. Kollade flera flera gånger att hon verkligen andades hehe *nojjig som man är*
Sen sov hon til 9.30 den natten.

I natt så sov vi hela familjen igen i vårt sovrum *underbart att få sova tillsammans med Robert igen oxå, saknat det under den här veckan som jag fått sova på soffan med Ayla eller i Aylas sovrum*
Hon somnade först och sov i min famn mellan 18-22 sen var hon lite vaken och vid midnatt somnade hon i sängen med oss och vakna bara en gång vi 4 tiden och vela käka lite sen somna om gott =) och sov vidare till 10.30 i morse! så vi fick en härlig sovmorgon!
Efter de var hon vaken en liten stund, käkade sen somna hon igen... Vakna, kräktes ner hela sig själv och soffan så de blev till att bada av ungen hehe =) *mys* så käka hon lite igen efter de, sen somna hon om...
Hon har nästan bara sovit hela dagen tröttfian min! Men förhoppningsvis så blir de inge gnäll i kväll då! och hon håller på vilar upp sig efter 3 veckors övertrötthet då hon inte kunnat kommit till ro och sovit så mycket utan bara varit ledssen.
Nu är hon dock vaken och sitter här bredvid och sparkar på mig och håller på äter upp sig själv =)
Solen är framme nu med så bara Robert kommer hem ska ja nog försöka flirta med han på en promenix i de fina vädret!








11 veckor

Idag blir vår lilla flicka hela 11 veckor


Mamma & Pappa
Älskar dig Ayla

Dagens Outfit består av
Body från Lindex vårkollektion
Kjol från Kameleont
Strumpor från Lindex

Crazy baby mässa

Idag har vi varit iväg på baby-barn mässan som är i stan här på Svenska mässan =)
Ayla har uppfört sig helt exemplariskt, hon somnade i bilen på vägen dit och sov sedan 3timmar i vagnen när vi gick runt och kikade och shoppade loss massor! =D Hon vaknade lagom till vi skulle gå så att hon fick bli fotograferad då dem hade gratis fotografering i ett av liberos "bås" Hon vela inte vara glad utan var mer allvarlig haha men ack så söt endå!



Fick med oss en hel del provgrejer på massa saker, bla blöjor, oljor, krämer, servetter och annat smått och gott i små goodie bags vi fick! Flirtade till mig gravid-påsen av libero oxå till systeryster så hon skall få den sen när vi ses! Massa roliga saker i den med!
Annars så blev de mest kläder till Ayla som shoppades, en liten present till gnutten inhandlades oxå! *stolt moster* =)



En jätte söt kalas kläning från Me & 1 och en söt liten brun kjol med grön groda på från Kameleont
2 små mumin pyjamaser i ljsublått och grönt
En varsin vårmössa till mig och Ayla :) Av märket Frithiof /åre
Rosa med svarta prickar till Ayla och en grå/lila med svarta blommor på till mig själv!
3st små söta haklappar en vit med små ankor från Name it och de andra två från Elodie Details =)

Det blev en del lundmyr grejer oxå =)
Ett helt litet sett i vitt fick hon!
Och köpte man för 400kr i den montern så fick man oxå en Lundmyr badhandduk så det slog vi till på och fick en sådan svart med texten Älskling alldeles gratis (normal pris 250kr tror ja det var) =)



En body med texten Pytteliten
Ett par strumpor med texten Sötnos
En bralla med klassiska lundmyrhjärtat
Badlakar med texten Älskling


Vi köpte även en jätte mysig pläd och 2 par super fina kuddar til soffan!
Så här i efterhand såg vi att vi skulle köpt 2-4kuddar till då vi köpte dem för 39kr st istället för 139kr st!
och pläden för 50kr istället för 150kr tror jag det var.. Skulle även köpt 1-2plädar till de dem var så himla mysigt mjuka och sköna och passade jätte bra i soffan hemma så vi ska nog iväg till Chili nå tag och köpa oss fler plädar och ha i soffan så de blir lite mjukt och gott och annat färg =) Och kuddarna passade bra ihop med dem oxå!



En härlig förmiddag och massa nya roliga saker har det blivit alltså!
Nu ska jag vila lite då de blev en jobbig kväll igår, Ayla är så ledsen nu för tiden om kvällarna och bara skriker och inget hjälper...
Vi har sovit på soffan 4nätter i rad nu för att hon lyckats somna där tillslut och har inte velat riskera att väcka henne genom att lyfta upp henne så vi har sovit kvar där både hon och jag, och nog sover jag bättre i sängen än vad jag gör på soffan så inte konstigt att man är trötter!