Road tripp

Lördag morgon, vaknar kl09 ca.
Kliver upp till en klarblå himmel och 20 graders värme =) Äter en stor rejäl frukost som lille Robert är så snäll och fixar fram till mig, så säger han helt plötsligt att vi ska ta en road trip!
Länge sedan vi gjorde något mysigt, roligt tillsammans så det blev till att slänga på sig bekväma. luftiga kläder, traska ut till bilen och så började resan mot Marstrand.

Väl framme där så parkerade vi på Koön, köpte mig en glass och så tog vi färjan över till Marstrand och började prommenera.
Stannade till rätt så ofta för att vila och dricka vatten, man är ju lite tyngre nu så att säga haha och skaaapligt mycket mindre tränad sedan lillen bestämde sig för att flytta in i magen =)

Självklart så ska man försöka vika av från "stigen" om man nu kan kalla det det bland klipporna, och ut och jaga fiskmåsar och komma högre upp för att se på den otroligt fina utsikten. Så krypandes på alla 4 nästan stundtals så lyckades smidiga lilla jag ta mig uppåt, gick rätt så bra faktiskt även om de var lite små kämpigt och att komma ner sedan *pust* fix trixa och fixa lite och sätta mig på små klippkanter och skutta ner i Roberts famn som ett litet barn haha men ner till "stigen" kom vi igen och så fortsatte vi gå... och gå... och gå lite till...

Det tog väl en 2,5 timma för oss att komma runt hela ön med alla mina små vilo,dricka,knäppa kort pauser men runt kom vi och stolt är jag för det! Var jätte skönt att få komma ut i den härliga luften och känna doften av havet! Det luktar verkligen jätte härligt med västkusten!
Sista 5-600metrarna blev de lite lagom små kämpigt för mig, fötterna började svälla upp som små bollar och höften och svanken började värka rejält.

Väl nere vid hamnen igen satte vi oss för att ta en liten sen lunch, räkmacka för Robert och lasagne för mig fick det bli! En himmla bra belöning efter att ha tagit sig runt där.

Tillbaka med färjan till Koön, sätta oss i bilen och fara hem blev det sen. Stanna och handla middag på vägen så var vi väl hemma vid en 17,30 igen och tog det lite lugnt, då hade jag verkligen fördjävulskt ont i hela kroppen... Magen och höfterna skrek efter att jag skulle lägga mig ner och vila fick en hel del sammandragningar då så middagen fick vänta lite tills det värsta var över efter 2timmar på soffan.

Ställde oss och lagade i ordning kylling wrapz *mumma* och kollade på en film till maten. Efter det så var kl ca 22 och jag var så trött så trött och började få huvudvärk så då fick det bli sängen för min del och slocknade som en sten på en gång tror jag.

Idag blir det inte många knop, har fortfarande jätte ont i höfterna, magen har lugnant ner sig som tur är men höfterna stejkar rejält så i morgon blire till att ringa och boka tid hos sjukgymnasten!

Avslutar med lite bilder från vår resa!
Tha Tha
















Vem är det som ligger och växer där inne?

Ja vad tror ni?
Är det Alicia eller Maximus?
(om det nu blir dessa namn)
Släng in en kommentar och gissa på vem det är i magen!



 (X) =  Vad jag har

Magens Form 

Pojke: Magen är "hög" och "toppig" och syns knappt bakifrån.  (X)
Flicka: Magen är mer "bred" och "låg", och syns tydligt bakifrån.


Hjärtfrekvens

Pojke: Hjärtfrekvensen är lägre än 140 slag/min (X)
Flicka: Hjärtfrekvensen är högre än 140 slag/min (X)

Låg precis på 140slag/min såå där blev man inge klokare där inte :)


Babyn sparkar

Pojke: Han sparkar mycket.
Flicka: Hon är inte så livlig. (X)


Chokladsug

Pojke: Mamman känner ett mycket starkt sug efter choklad.
Flicka: Inget speciellt chokladsug. (X)


Pigmentrand på magen

Pojke: På magen syns en lång tydlig rand.
Flicka: På magen syns ingen pigmentrand. (X)


Illamående

Pojke: Inte så mycket / inte alls illamående.
Flicka: Mycket illamående. (X)

Sugen på


Pojke: Sött
Flicka: Surt och Salt (X)



Mitt hår


Pojke:  Tjockt och Glansigt (X)
Flicka: Tunnt och Matt


Halsbränna

Pojke: Mycket halsbränna
Flicka: Lite eller ingen halsbränna (X)


På ultraljudsbilderna håller babyn händerna

Pojke: Mellan benen
Flicka: Någon annan stans (X)


Babyn sparkar

Pojke: Mest på höger sida (X)
Flicka: Mest på vänster sida


Urinvägsinfektioner

Pojke: Inga än så länge (X)
Flicka: Många


Babyn hickar

Pojke: Lite eller inget
Flicka: Mycket (X)


Totalt pojke: 5
Totalt flicka: 9



Så om man ska gå efter denna lilla lista med "skrock" så borde det vara en liten jänta som ligger därinne =)


Husmor, Shopping och Irritation



Jag måste ha rammalat och slagit i skallen eller något!
Över 2 veckor i sträck nu har jag varit husmor med städning, MATLAGNING och sådant.. Hallå eller, jag som knappt kan skära gurka utan att förblöda eller steka korv utan att få igång brandlarmet...

Fick för mig att baka bröd häromdan oxå!
LJUVLIGT GOTT blev det faktiskt! Jaa, ni ser ju själva vad smarriga dem ser ut =)





Idag fick jag ÄNTLIGEN tag på min chef oxå, kl var då typ 09,30 blev bara ett kort samtal men hon lät snäll och fråga hur det var med mig och magen och allt sådant och ja, där eller där skulle jag nog kunna jobba och de skulle skola in nya nu och bla. bla. bla. Hon skulle bara komma fram till kontoret (hon satt i bilen när jag äntligen fick tag på henne) och så skulle hon prata lite med sin kollega så skulle hon ringa upp mig igen så skulle vi försöka bestämma något...
kl är nu efter 19 på kvällen och fortfarande inget samtal från kontoret...
Jag fattar inte hur de kan vara så förbannat kalla!!! Låtssas vara jätte snälla och bry sig och ja visst det löser vi...
Och sen bara inte bry sig alls.... IRRITERAD!!!


Har iaf haft en trevlig dag efter det...
Har suttit och spelat lite spel sen blev det en vända in till stan och träffade Annloo och Aloma för en fika på Condeco. Fanta och morotstårta *MUMS* Efter det så blev det vinka av flickorna vid varsin spårvagn då ena skulle hem och andra till jobbet.. Själv så tog jag mig lite egentid och strosade runt på stan i nån timma :) Lyckades hitta lite fynd till både mig själv *äntligen* och till lillen =) Man kan ju inte låta bli att kika när man är på stan på alla små söta kläder som finns och jaaa, de börjar bli svårt att hejda sig själv när man hittar sådant som bara är sååå klockrent passande som man bara blir kär i även om de är ett tag kvar =) MEN den lille behöver ju kläder sååå att köpa lite nu gör inte så mycket hehe



Det ska ju synas vilka som är dess föräldrar ;) och vad vi är för ena hehe


Något för mysiga hemma kvällar =)



Vad vore mitt barn utan en kossa pyjamas???



En liten badhandduk som matchar de små tossorna som lillen fått av moster =)


Tossorna som moster köpt till de lilla djuret =D


Till mig själv blev det ett par Jeans och ett vanligt brunt linne.....



Ett rosa axelbandslöst linne och en svart urmysig kofta fick det oxå bli :)
Härligt när man hittar kläder på rea, speciellt sådanna kläder man bara använder någon gång och under en relativt kort tid jämfört med hur länge man brukar ha andra kläder =)



Och magen växer på, nu har vi äntligen nått v24 så nu har vi passerat den 2,a kritiska perioden!
Skulle lillen få för sig att komma ut nu så finns det en chans att den skulle överleva vilket känns helt underbart skönt att veta! Blev lite orolig igår att vi skulle bli tvunga att åka upp till förlossningen och kolla läget. Hade sådana fruktansvärda sammandragning som gjorde riktigt ont ett bra tag :/ Som tur var så gav det över djävulskt onda med sig efter att jag fått lägga mig ner och vilat ett tag men själva sammandragningarna höll på till långt in på natten.
Idag har det varit lugnt iaf, bara lite smått som inte gjort någe vidare ont så som tur är så verkar det ha gett med sig nu!

V24 *utbrytningsförsök igen* haha

Näää nu blev det långt =) Men de var någon dag sedan ja uppdaterade oxå hehe
Nu blir det mat och lite fredags mys med Robert och Magen :)

Se ya!


Oh just ja, Grattis Grattis till Lill nicke som fyller 23 idag!
HURRA HURRA HURRA HURRA!!!



MUMS!



Se vilken fiiin tårta jag bakat i kväll!!! Och alldeles alldeles själv har jag gjort den!
Dubbel-choklad tårta, med grädde vid sidan om, en film och en Robert =)
Riktigt mysig hemmakväll blev det!

Tha Tha!

Inflyttningsfest

I lördags så var vi iväg på Anjelica & Tomas inflyttningsfest!
Blev många nya bekantskaper och återträff av gamla som man inte sett på flera år så det var hemskt trevligt!
Det bjöds på bål och pastasallad till middag, fast ni behöver inte vara orolig jag höll mig till läsk hela kvällen =) Likaså gjorde Robert hehe Någon var ju tvungen att köra bilen hem sen oxå, alla flickorna med familj som var där skrattade glatt och sa :
Ahaa! Det var så man skulle ha gjort alltså för att få gubben att vara nykter!
De tyckte det var hemskt smart av mig att inte ha något körkort ännu haha =) Men pojkarna som var där tyckte mest synd om Robert som inte kunde dricka öl med dem, hade ju varit så praktiskt om jag haft körkort nu när jag ändå inte får dricka alkohol, det är dem inte ensamma om att ha sagt heller för den delen HeHeHe

Kvällen blev inte så lång för oss då jag satt och gäspa precis heeela tiden och strax efter 21 så höll jag verkligen på att somna vid bordet så då vart det dags att dra sig hemmåt för oss!
Jag var mest fotograf under kvällen, speciellt när alla de andra lekte lekar efter maten. De var snälla och gav mig dispans från leken då den gick ut på att man skulle sitta i knä på varandra. Tyckte inte riktigt att det skulle vara så snällt mot lilla djuret i magen om massa folk skulle komma och sätta sig =)


Annars så är väl det mesta som vanligt, börjar dock bli riktigt irriterad på min arbetsgivare som aldrig hörav sig.... Skicka mail och ringde förra veckan då jag skulle börjat jobba igen för min semester tog slut, men inte fått svar på mail och när jag ringde var hon inte inne... Prövat ringa idag igen för lite drygt 1½ timme sedan och pratat in meddelade att hon skall ringa upp mig så får väl se om hon gör det snart. Vill gärna komma igång och arbeta lite nu, börjar bli less på att inte göra något och bara vara hemma =/ + att pengar behövs verkligen....
Vi har börjat kika lite på säng, barnvagn och sådanna grejer och det drar iväg av bara tusan med tusenlappar kan jag lova! Sedan att vi behöver ny bil gör inte saken billigare heller sååå att få jobba lite vilket det var sagt att jag skulle då jag skulle få omplacering från min förra brukare för att jag som gravid inte får jobba vaken natt med alla lyften som ingick i det jobbet.... Och söka nytt jobb känns rätt så hopplöst :S meeen ska puscha på chefen och se mig för om det kanske finns något lätt lämpligt annat jobb som man kan söka så får man väl se hur det går... Men vem vill anställa en person som har en del restriktioner av vad man får göra, som rätt vad det är kan bli sjukskriven om man får problem med rygg, foglossning eller liknande... och som går på mammaledighet i december? Tror inte det finns nå vidare många arbetsgivare som vill anställa den personen....

Aja, ska väl ta och se om jag kan hitta något att pyssla med nu medans robert är i skolan, kanske baka lite bröd?

Over and Out från Mela & Kapsylen!


Vid middags bordet


Leken har bara börjat....


Första sönderbrakade stolen haha =)


RÄDDA GROGGEN!!!


Tungt åt dig Älskling? =) (precis innan stolen braka helt)




Anjelica & Sussana (Lekledare och krossad deltagare haha)





Lillen levde rövare i morse och höll nog på med utbrytningsförsök tror jag
Så här såg magen ut när jag vaknade i morse haha
*Längtar såå efter att få se vem du är*


Magen V23




Slut på semestern...

Då var sista semesterdagen avbetad och det är tänkt att jag skulle börja jobba idag...
Har precis mailat till chefen och berättat hur läget är så nu väntar jag bara på att hon ska höra av sig så att jag kan få komma dit gärna så snart som möjligt i veckan och kanske få komma igång och börja arbeta lite smått igen.
Börjar bli hemskt långtråkigt att bara gå hemma hela tiden måste jag erkänna.
Och illamåendet är inte alls som det var förr *jublar* är en 2v nu sedan jag spydde senast :) Visst sitter det kvar men med hjälp av tabletterna vid största behov och att ha sea banden på mig hela tiden så ärdet under kontroll och jag får behålla maten!

Helgen har varit händelserik oxå!
Vi har fixat hemtelefon *woho* man blir bara mer och mer vuxen hela tiden haha

Jag har storstädat hela lägenheten, vilket VERKLIGEN behövdes måste jag säga dammråttor stora som björn ungar...

I torsdags så var vi in till stan en sväng under kultur kalaset och kikade på Takida och Backyard Babies, blev dock bara halva backyard konserten för jag höll på somna ståendes och fick så jätte ont i ryggen, men det var trevligt att komma ut lite iaf :)

I lördags så var vi iväg hem till Annloo och grilla, spela kubb och hade det jätte mysigt =) Hade kameran med mig men eftersom hjärncellerna mina lyser med sin frånvaro så satt minneskortet kvar i datorn så inte blev de några bilder från myset heller..

I går så hade Robert en klasskompis här och körde tv-spels kväll så då blev de lite snacks och pizza och mest bara slappa för mig, var så sjukt trött så vi 20-21 tiden höll jag på rammla ihop så det fick bli sängen strax efter det...


Och lillen där inne i magen har varit lite lugnare nu några dagar jämfört med vad han/hon brukar vara, h*n har väl sparkat sig trött så det är lite vilo period nu haha :) Men lite då och då så får man sig lite små knuffar och ibland någon riktigt rejäl känga så magen rör sig helt haha *Underbara lilla unge*
Känns som en evighet kvar tills vi får hålla vårt lilla monster och pussa på han/hon! Men ändå känns det som att tiden bara flyger iväg och att det är sååå mycket som måste fixas innan han/hon anländer...
På torsdag går vi in i v23 :) och idag är det 129 dagar kvar till Julafton!!!


Hej hej!

Välkommen till en värld i väntans tider...

Jahopp är det då tänk att man ska ta sig tid och sätta sig ner och skriva om dittan och dattan och alla världsliga ting som händer nu då? Mnja, vi får väl se vad det blir av detta men jag ska göra ett försök och skriva ner mina innersta tankar och funderingar och helt alldagliga sysslor på uppmaning från min kära syster!

Just nu så vet jag inte riktigt vad som komma skall men jag börjar iaf med att dra igenom några (iaf för mig) viktiga datum just angående den lilla krabaten som jag och Robert med spänning och förtvivlan ser fram emot att få träffa om några månader!


16/4 Texten GRAVID dyker upp på testet bara efter någon sekund... :) 

28/4 Livsstils samtal med BM

13/5 Inlagd på Sjukhus pga Illamående ( hyperemesis gravidarium ) och viktnedgång.
Fick se en liten 18mm krabat med ett starkt pickande hjärta

14/5 Kraftig blödning under natten, Nytt vul på morgonen. 
Varit en tvilling-graviditet men ena fostret hade återbildads och börjat stötas ut men ett litet foster med ett liltet hjärtat som kämpa på fanns där inne iaf!

17/5 Äntligen utskriven från sjukan, sjukskriven och går på medicin.

21/5 Akuten pga blödning och smärta i magen, sista resterna som var på väg ut nu men får iaf se en vild liten krabat sparka runt inne i magen :)

28/5 besök hos läkaren efter 2stora och många mindre blödningar... blir sjukskriven tom 18/6 får ny medicin för illamåendet och får första bilden på lill skrutten på 4 kaxiga cm som vinka och sparka runt som en liten tok blev tillbaka flyttad en dag oxå så nytt bf är 18,e dec

2/6 Inskrivning, alla prover ser bra ut! vikt:61kg

6/6 National dagen och "entrar" dag 12+0!!! :)

23/6 Extra besök hos BM; blodvärde runt 122 så de var fint, men blodtrycket var hemskt lågt 90/50 ca och antydan till bakterier i urinet så det blir till att lämna nytt prov med morgonurin i morgonbitt för att skicka på odling och kolla upp ev uvi.

4/7 Kände första rörelserna från knytet

15/7 Rutin ul. Allt såg jätte fint ut, riktig vilding där inne! Slog kullerbyttor, sög på tummen, kröp ihop som en liten boll och dansa runt så hon hade svårt att mäta  
Blev framflyttad nästan en hel vecka oxå så nytt BF är inget mindre än självaste Julafton! Alltså v16+5 idag inte 17+4 som det troddes från början.

3/8 Kände första lilla sparken utanpå tjockis magen

13/8 Halvtids kontroll hos BM, lyssnade på hjärtat för första gången! 
Det lät helt perfekt och slog med ca 140slag/min
Fick Niferex (järn tillskott) som jag ska börja äta en om dagen annars allt perfekt!


Slänger upp lite bilder oxå (om jag nu får det att fungera då min hjärna verkar tappat alla sina små celler och även min motorik lyser med sin frånvaro måste jag erkänna)



Magen v13 börjar redan komma fram ett sött litet "put" på magen :)


Och här är den första bilden vi fick på det lilla monstret som växer där inne :P
v10+5



Vår underbara lilla sprattel kuse har växt på sig bra till Rutin kollen :)
v16+5



Och precis som bebisen växer så växer oxå min mage...
Undrar jag vart detta skal sluta.... V.20 och halva tiden har nu gått!