Besök på Bvc

Ja idag har vi varit iväg till bvc här i Bollnäs för att kolla om lillfisan går upp i vikt så som hon ska eftersom hon är så grinig och tuttit av sig och bara äter från ena bröstet...
Har lixom märkt av att hon inte blir mätt, och trött och slö och somnar vid bröstet efter bara 4-5 snuttar typ...
Vi prövade ge henne 65ml ersättning efter att hon hade ammat vid lunch idag innan vi for ner till familjecentrum och då låg hon helt nöjd och jollra för sig själv och somna som en sten sen, rapade så hon kräktes lite på Robert oxå *stolt mamma hehe* På bvc så vägde vi skruttan och hon vägde bara 3820gram så hon går inte alls upp så som hon ska lill skruttan =( Hade bara gått upp 60gram sedan vi var och gjorde PKU testet och det var en vecka sedan...

Födelsevikt: 3995gram

Hemgångsvikt: 3690gram
PKU vikt: 3760gram
BVC vikt: 3820gram

Så vi ska fortsätta med ersättningen under dagtid, Ayla ska fortfarande amma så mycket det går dock. Båda brösten och ca varannan - var tredje timma måste hon äta, och som sagt först på båda brösten och sedan flaskan med ersättning, så mycket som hon vill ha (ska börja köra på 65ml åt gången tänkte vi). Ska försöka lyfta upp och rapa henne och få henne att vakna till om hon somnar vid bröstet oxå så att hon inte slöar till så mycket och sover när hon ska äta.
Bvc sköterskan trodde att bara hon kommer igång och äter regelbundet och på båda brösten (prövade högra idag och det gick hyffsat så vi ska fortsätta låta henne äta där nu oxå) så skulle mjölken komma igång mer så hon kanske klarar sig på bara den sen om några dagar vilket vi hoppas! Vore hemskt, hemskt tråkigt om vi var tvungen att sluta amma nu innan hon ens är 2 veckor gammal lill snurvan.
Hon trodde oxå att Ayla skulle bli piggare när hon blir mätt och kan vila ordentligt så att hon får mer kraft att suga ordentligt och hålla sig vaken när hon äter.

Vi fick en ny tid på fredag kl:13 så vi ska tillbaka och väga henne så vi ser att allt funkar som det ska och så se efter hur det gått med ammningen för mig. Hoppas sååå att allt ska flyta på bra nu och att snurvan går upp i vikt som hon ska!

Annars har det inte hänt så mycket här. Större delen av flickorna mina var här på "uppvisning" igår =)
Fikade lite och snackade massa skit och Ayla fick massa fina presenter *tack flickor* 


Nu börjar lillfröken kvickna till borta i pappas knä och små gny så det är väl dags för käk igen antar jag, 2½ timma sedan hon åt nu snart så det känns som det är det som är på gång...


Passar på att säga TACK TACK! från hela familjen för alla grattulationer och lyckönskningar fvi fått rån alla människor!


Kommentarer
Postat av: maria

jag är livrädd för att inte kunna amma sen. Är det svårt?

2008-12-30 @ 12:25:10
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback