3mån kontroll, morfar på besök och kusin barn!

Ja idag har vi varit på bvc för 3månaders kontroll och vaccination.
Var en himla glad och pigg fröken som kom till bvc, tänkte att de skulle bli jobbigt om hon blev näst intill otröslig med vagnen så bestämde mig för att ta sjalen så jag kunna ha henne nära på vägen hem istället för att behöva bära henne med ena armen och dra vagnen med den andra så skulle de bli lättare tänkte jag.
Och hon somnade gott efter några meter i sjalen, sov hela tiden och innan vi gick in för att träffa Helene. Gick dit lite innan då ja skulle smita in på mvc och se efter vad jag fick för reslutat på mitt rubella blodprov, men svaret hade inte kommit konstigt nog så hon skulle ringa labbet och återkomma i morgon eller på måndag med svar.. men jag har inte större förhoppningar om att vaccinet har tagit denna gången efter 2tidigare misslyckade försök.

Ayla vaknade till då ja lyfte över henne från sjalen till skötbädden på bvc, sen låg hon och pratade med Helene och skrattade och var helt lycklig =) Vägdes och mättes och 2gånger på den korta stunden han hon bajsa ned sig + att hon hade bajja på vägen ner till bvc oxå hehe

Vikt:5920gram
Längd: 59,4cm
Huvud omf: 40,8cm


Så hon fortsätter att dala neråt på vikt kurvan och längdkurvan går inte så stadigt uppåt som den borde heller men det var inget att oroa sig över hon är en liten kortis bara helt enkelt =) Men vikten var ju sådär som sagt, 90g har hon gått upp på en vecka nu, förra veckan bara 30g men hon ser välmående ut och vill ju inte ha mer än det hon får i sig genom brösten numera hon blir tom övernöjd nån gång då och då och små kräks och fasten jag prövar lägga henne vi bröste efteråt för att se om hon vill ha mer så vill hon inte det så uppenbarligen blir hon ju mätt! Måste ha väldans näringsfattig mjölk helt enkelt, men hon tyckte att eftersom hon kissar och bajsar och äter och verkar nöjd så behöver vi inte göra annat än att hålla koll på att hon iaf inte går ned i vikt ett tag.
Men hon vela vi skulle väga henne uppe i bollnäs eftersom vi blir där nästan 2veckor så ska ringa och boka in en tid där i början av vecka 15.

Sen var det dags för vaccineringen, hon var så duktig så! Blev självklart jätte ledsen och börja stor gråta när hon stack henne, men sen fick hon se mitt ansikte och lite pussar och stryka över håret så blev hon glad, men så fort hon fick syn på andra sprutan så börja hon stor tjuta igen men blev jääätte ledsen så tårarna rann efter kinderna på henne när hon stacks igen... Men så fort hon kom upp mage mot mage på mig och jag vagga lite och pussa på henne och berätta vilken duktig tjej hon var så blev hon rätt nöjd, små snyfta lite bara och vilka mördarblickar hon vad Helene efter det hehe =) Läppen darrade och hon snörvla en hel del men skrek inget.. Blev ledsen då ja klädde på henne overallen för att gå hemmåt men så fort mössan var på och hon nere i sjalen så somnade hon på 3röda igen.
Passade på att gå en sväng till biblioteket och hämta ut en bok som hon fick för att hon var så duktig på kontrollen =) Alla små bebisar här får det! Jätte mysig bok var det!
Hon sov hela tiden där med, och var så himla roligt, en gammal dam på bibblan blev rädd för hon trodde ja kom in med en björn haha hon hade nalle overallen på sig =) och personalen trodde ja kom med en gosedjurs nalle hehe fick visa dem allihopa att de bara var en liten bebis som gömde sig i dräkten =)

Väl hemma så kunna ja lägga över henne i vagnen utan att hon vakna så sov hon där lite drygt en timm en och en halv typ. Sen vaknade hon och satt och lekte med sin tummen skallra och var jätte nöjd efter lite käk. Hon har börja greppa den jätte bra nu, Sen sov både hon och jag några timmar efter åtskilliga blöjbyten, Vaknade och var lite pigg men då började hon få lite feber som man kan få av den nya vaccination sprutan.
Så käka hon och somnade gott med mig på soffan vid 18 tiden ca och sov fram till 23 nu när jag tänkte försöka lägga henne i sängen sin, då vaknade hon och blev jätte pigg!
Bytte blöja och så kissa hon ned sig och pyjamasen så har tvättat av skruttan och kollade tempen, 38,7 låg den på då =/ Men avvakar med alvedon lite så hon sitter här nöjd i blöja och kyls ned lite nu så ska ja kolla tempen snart igen tänkte jag och se hur det står till. Men hon är pigg och glad så verkar ju inte bekymmra henne med febern iaf som tur är!


Igår så hade vi fin besök av pappa oxå! Ayla tyckte de var himla kul att träffa morfar igen =) dem har ju inte setts sedan hon var 2-3 veckor något! Lite jobbigt att vi bor så långt bort från varandra =( Men vad göra? vi trivs jätte bra här nere i Göteborg så..
Ayla fick leka lite fotomodell och kramas lite med oss sen låg hon nöjd i vagnen och pratade för sig själv när vi käkade lunch och sen blev det en prommis på lite drygt en timma i det underbara vårvädret som äntligen kommit till götet! Krokusar och snödroppar överallt i färgglada fläckar och fåglarna kvittrar! UNDERBART! =)
Pappa fick pröva vagnen lite oxå, var lite vajjigt i början då de blåste en del och vagnen är sjukt lättstyrd så de tar en liten stund innan man lär sig det rätta greppet =)



Idag fick jag ett samtal från min kusin, hon berättade att hon tyvärr inte kunna komma på dopet för att hon ska ha bebis! Det hade vi ingen aning om någon i familjen så blev rätt paff! 8v kvar hade hon bara men hade massa förvärkar och sådant så dem tror inte lillen stannar inne länge till så hon våga sig inte iväg något + att hon hade hemsk foglossning.
VI träffas nästan aldrig, hon har 3 barn sedan tidigare, äldsta blir 21 i år och vi har aldrig träffats tror jag!
Vi prata och kom fram till att om vi kommer upp till Bollnäs i sommar som vi hoppas vi gör så ska vi ses allihopa! En liten bebis träff hehe förhoppningsvis har syrran antagligen hunnit få sin lilla gnutt tills dess oxå! =)
Så det var en glad nyhet må jag säga!

Nu ska jag läsa lite för lillfröken som sitter här pigg som en lärka! och kolla tempen hur det går hon känns inte så varm längre iaf så den har nog gått ned lite =)
Slänger in lite bilder oxå! Orkar dock inte göra något åt dem då ja är lite små seg men det är ju bilderna i sig som är poängen så! =) ENJOY!

Tha tha For now!


Myser/sover i sjalen i väntan på Bvc/Mvc

 
Trött liten små febrig fröken i kväll

 
Stadigt grepp om tummen!


Pappa upp i dagen!


Myser med pappa i sjalen =) (det är bara en folköl i handen)


Mammas lilla knubbis!!!! =)

Kommentarer
Postat av: Michelle

Sv: Vet inte om ja tyckr om det där gymet så mycket, har köpt et piao åt R o det r mycket mer populärt än gymet :)



Hon är ju så söt, lilltjejen.

Är sån där sjal jätteknepig,går den o ha längre sträckor?

2009-03-20 @ 02:24:16
URL: http://snuttisens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback