V.32 och BM besök

Japps, nu är vi inne i v.32

Mamman

Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten.

Barnet
Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.
Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.




Vi har varit hos barnmorskan idag oxå.

Blodtryck: 100/50
Hb: kollades inte denna gången
vikt: ca 12kg + sedan starten
Sf-mått: 32cm

Bebisen ligger med huvudet neråt fortfarande och har börjat borra sig ner i becknet *skönt*
hjärtslagen låg som vanligt på strax under 140slag/min

Med andra ord så var alltid tipptopp! =)
Nu blir det bm besök varannan vecka så nästa gång blir den 7/11 men då ska vi få träffa en annan Bm (Anna) för våran (Karin) är på semester så henne träffar vi först den 18/11 igen.

Så nu händer det lite grejer titt som tätt så nu ska nog tiden börja gå lite fortare =)

Ska se om ja lyckas ta nå magbild sen men just nu måste jag vila ryggen lite den värker som satan igen =(

Tha Tha så länge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback